Τι είναι ένα αρχείο KYS;

Πώς να ανοίξετε ή να επεξεργαστείτε τα αρχεία Photoshop του Photoshop

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου KYS είναι ένα αρχείο συντομεύσεων πληκτρολογίου Adobe Photoshop. Το Photoshop σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για το άνοιγμα μενού ή την εκτέλεση συγκεκριμένων εντολών και το αρχείο KYS είναι αυτό που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αυτών των αποθηκευμένων συντομεύσεων.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για το άνοιγμα εικόνων, τη δημιουργία νέων επιπέδων, την εξοικονόμηση έργων, την ισοπέδωση όλων των επιπέδων και πολλά άλλα.

Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο Συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Photoshop, μεταβείτε στην επιλογή Παράθυρο> Χώρος εργασίας> Συντομεύσεις πληκτρολογίου και μενού ... και χρησιμοποιήστε την καρτέλα Συντομεύσεις πληκτρολογίου για να βρείτε το μικρό κουμπί λήψης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των συντομεύσεων σε ένα αρχείο KYS.

Σημείωση: Το KYS είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για το Kill Your Stereo , το οποίο θα μπορούσε είτε να χρησιμοποιηθεί ως σύντομη περιγραφή για μια μπάντα με το ίδιο όνομα ή σε κείμενο για να σημαίνει το ίδιο πράγμα. Μπορείτε να δείτε άλλες έννοιες του KYS εδώ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο KYS

Τα αρχεία KYS δημιουργούνται από και μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop και το Adobe Illustrator. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιόκτητη μορφή, πιθανότατα δεν θα βρείτε άλλα προγράμματα που ανοίγουν αυτούς τους τύπους αρχείων KYS.

Εάν κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο KYS για να το ανοίξετε με το Photoshop, τίποτα δεν θα εμφανιστεί στην οθόνη. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, οι νέες ρυθμίσεις συντόμευσης πληκτρολογίου θα αποθηκευτούν ως το νέο προεπιλεγμένο σύνολο συντομεύσεων που θα χρησιμοποιήσει το Photoshop.

Το άνοιγμα του αρχείου KYS με τον τρόπο αυτό είναι η πιο γρήγορη μέθοδος για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε με το Photoshop. Ωστόσο, εάν πρέπει να κάνετε αλλαγές στο σύνολο των συντομεύσεων πληκτρολογίου ή να αλλάξετε το σύνολο που πρέπει να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Photoshop.

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο οποίο το σύνολο συντομεύσεων του Photoshop θα πρέπει να έχει "ενεργό" πηγαίνοντας στην ίδια οθόνη που χρησιμοποιείται για την δημιουργία του αρχείου KYS, το οποίο είναι Παράθυρο> Χώρος εργασίας> Συντομεύσεις πληκτρολογίου και μενού .... Σε αυτό το παράθυρο υπάρχει μια καρτέλα που ονομάζεται Συντομεύσεις πληκτρολογίου . Αυτή η οθόνη σας επιτρέπει όχι μόνο να επιλέξετε ποιο αρχείο KYS θα πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε κάθε συντόμευση από αυτό το σύνολο.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε αρχεία KYS στο Photoshop απλά τοποθετώντάς τα σε ένα συγκεκριμένο φάκελο από το οποίο μπορεί να διαβάσει το Photoshop. Ωστόσο, εάν τοποθετήσετε το αρχείο KYS σε αυτό το φάκελο, θα πρέπει να ανοίξετε ξανά το Photoshop, να μεταβείτε στο παραπάνω μενού και να επιλέξετε το αρχείο KYS, κάνοντας κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συντομεύσεις.

Αυτός είναι ο φάκελος για τα αρχεία KYS στα Windows. είναι πιθανότατα μια παρόμοια διαδρομή στο macOS:

C: \ Χρήστες \ [ όνομα χρήστη ] \ AppData \ Περιαγωγή \ Adobe \ Adobe Photoshop [ έκδοση ] \ Προεπιλογές \ Συντομεύσεις πληκτρολογίου \

Τα αρχεία KYS είναι στην πραγματικότητα απλά αρχεία απλού κειμένου . Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να τα ανοίξετε με το Σημειωματάριο στα Windows, το TextEdit στο macOS ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου . Ωστόσο, κάνοντας αυτό απλά σας επιτρέπει να δείτε τις συντομεύσεις που είναι αποθηκευμένες στο αρχείο, αλλά δεν σας επιτρέπουν να τις χρησιμοποιήσετε. Για να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις στο αρχείο KYS, πρέπει να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες για να τις εισαγάγετε και να τις ενεργοποιήσετε στο Photoshop.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο KYS

Ένα αρχείο KYS χρησιμοποιείται μόνο σε προγράμματα Adobe. Η μετατροπή ενός σε διαφορετική μορφή αρχείου θα σήμαινε ότι τα προγράμματα δεν μπορούν να τα διαβάσουν σωστά και συνεπώς να μην χρησιμοποιούν συνήθη συντομεύσεις πληκτρολογίου. Γι 'αυτό δεν υπάρχουν εργαλεία μετατροπής που να λειτουργούν με το αρχείο KYS.