Τι είναι ένα αρχείο DMG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DMG

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου DMG είναι ένα αρχείο εικόνας δισκέτας της Apple ή μερικές φορές ονομάζεται αρχείο εικόνας Mac OS X Disk, το οποίο είναι βασικά μια ψηφιακή ανακατασκευή ενός φυσικού δίσκου.

Για το λόγο αυτό, ένα DMG είναι συχνά η μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση συμπιεσμένων εγκαταστάτες λογισμικού αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό δίσκο. Κατά πάσα πιθανότητα θα τα δείτε μόνο όταν κάνετε λήψη λογισμικού Mac OS από το διαδίκτυο.

Αυτή η μορφή εικόνας δίσκου macOS υποστηρίζει συμπίεση, κάλυψη αρχείων και κρυπτογράφηση, έτσι ορισμένα αρχεία DMG ενδέχεται να προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Οι εκδόσεις του Mac νεότερες από το OS X 9 υποστηρίζουν αρχεία DMG, ενώ το παλαιότερο Mac OS Classic χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου IMG για τον ίδιο σκοπό.

Σημείωση: Το DMG είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους όρους της τεχνολογίας που δεν σχετίζονται με τη μορφή αρχείου εικόνας δίσκου Mac, όπως η Direct Mode Gateway και η ποικιλομορφία πολλαπλών πηγών .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DMG σε Mac

Τα αρχεία DMG προορίζονται για Mac, οπότε το άνοιγμα ενός σε Mac είναι πολύ απλό.

Ένα αρχείο DMG είναι "τοποθετημένο" ως μονάδα δίσκου και αντιμετωπίζεται από το λειτουργικό σύστημα σαν να ήταν ένας φυσικός σκληρός δίσκος , καθιστώντας εύκολη την προβολή του περιεχομένου του. Το λογισμικό που κατεβάζετε για Mac σας σε μορφή DMG μπορεί να ανοίξει όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο σε Mac και στη συνέχεια να εκτελεστεί το πρόγραμμα εγκατάστασης για την εγκατάσταση του λογισμικού.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DMG στα Windows

Ένα αρχείο DMG μπορεί ασφαλώς να ανοίξει στα Windows, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε βρίσκετε μέσα σε αυτό.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένα αρχείο DMG δεν αποθηκεύει μόνο συμπιεσμένα αρχεία όπως εικόνες και βίντεο, αλλά αντίθετα κατέχει ένα πρόγραμμα λογισμικού. Μπορείτε να εξαγάγετε ή να ανοίξετε το αρχείο DMG στα Windows χρησιμοποιώντας ένα από τα προγράμματα που αναφέρω παρακάτω, αλλά δεν μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα και να το χρησιμοποιήσετε σαν να κάνατε άλλη εφαρμογή των Windows. Για να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα στα Windows, πρέπει να κάνετε λήψη της έκδοσης των Windows, όχι της έκδοσης Mac DMG.

Ωστόσο, αν υποτεθεί ότι το αρχείο DMG περιέχει μόνο αρχεία όπως εικόνες ή βίντεο (τα οποία είναι πιθανόν σε μορφή που είναι επίσης συμβατή με τα Windows), θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα για να τα δείτε.

Τα Windows μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο DMG με οποιοδήποτε πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης που υποστηρίζει τη μορφή. PeaZip και 7-Zip, και τα δύο δωρεάν, υποστηρίζουν τα αρχεία DMG που ανοίγουν στα Windows.

Συμβουλή: Εάν έχετε πρόβλημα με το άνοιγμα των αρχείων DMG κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους, ακόμη και αν έχετε εγκαταστήσει PeaZip ή 7-Zip, δοκιμάστε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο DMG και να χρησιμοποιήσετε το μενού περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, το 7-Zip ανοίγει αρχεία DMG με την επιλογή αρχείου 7-Zip> Open archive .

Ο DMG Extractor (η πληρωμένη έκδοση) είναι χρήσιμη αν χρειαστεί να κάνετε περισσότερα με τα αρχεία DMG απλά απλά να τα αποσυμπιέσετε.

Το SysTools DMG Viewer είναι υπέροχο αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να δείτε τι υπάρχει στο αρχείο DMG. Το Catacombae HFSExplorer μπορεί να δει τα αρχεία DMG και στα Windows, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε νέα αρχεία DMG. Και τα δύο προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν.

Ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται dmg2iso θα μετατρέψει το αρχείο εικόνας DMG σε ένα αρχείο εικόνας ISO , το οποίο είναι πολύ πιο χρησιμοποιήσιμο στα Windows. Αν χρειάζεστε να εγκαταστήσετε ένα αρχείο DMG στα Windows, αλλά δεν θέλετε να το μετατρέψετε πρώτα σε ISO, μερικά προγράμματα το υποστηρίζουν, όπως το WinCDEmu, το Virtual CloneDrive και το Prismo File Mount Audit Package. Οι νεώτερες εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν την προσαρμογή ISO εγγενώς.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DMG

Όπως ανέφερα παραπάνω, το dmg2iso μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του DMG σε ISO. Το dm2iso είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών, επομένως ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε στη σελίδα λήψης για οδηγίες σχετικά με τη σύνταξη και άλλους κανόνες. Επίσης, στη σελίδα λήψης υπάρχει ένα DMG στο εργαλείο IMG, αν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο σε αρχείο IMG.

Το AnyToISO λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το dmg2iso αλλά είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν αλλά μόνο για αρχεία που δεν υπερβαίνουν τα 870 MB.

Μερικοί ελεύθεροι μετατροπείς αρχείων μπορούν να μετατρέψουν αρχεία DMG σε διάφορες άλλες μορφές αρχειοθέτησης, όπως ZIP , 7Z , TAR , GZ , RAR και άλλα. Το CloudConvert και το FileZigZag είναι δύο αξιοσημείωτα παραδείγματα.

Για να μετατρέψετε το DMG σε PKG (ένα πακέτο πακέτου του προγράμματος εγκατάστασης macOS) απαιτεί πρώτα να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου DMG και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο PKG χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα. Ανατρέξτε στην ενότητα Δημιουργία ενός φροντιστηρίου προσαρμοσμένου προγράμματος εγκατάστασης για Mac στην πύλη υποστήριξης Spirion εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε DMG σε EXE εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο DMG στα Windows. Τα αρχεία DMG είναι για Mac και τα αρχεία EXE είναι για Windows, οπότε ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα DMG στα Windows είναι να κατεβάσετε το αντίστοιχο από τον προγραμματιστή (αν υπάρχει). δεν υπάρχει κανένα αρχείο DMG σε μετατροπείς αρχείων EXE.

Σημείωση: Απλώς και μόνο επειδή μπορείτε να εξαγάγετε ένα αρχείο DMG στα Windows ή ακόμα και να μετατρέψετε ένα DMG σε μορφή αναγνώσιμη από τα Windows, δεν σημαίνει πάντα ότι τα περιεχόμενα του αρχείου DMG θα γίνουν ξαφνικά συμβατά με τα Windows. Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα Mac ή ένα παιχνίδι βίντεο Mac στα Windows είναι να κάνετε λήψη της αντίστοιχης έκδοσης των Windows. Αν δεν υπάρχει κανένας, τότε ούτε μετατροπή ούτε εξαγωγή, ένα αρχείο DMG θα έχει οποιαδήποτε χρήση.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα bootable DMG αρχείο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετατροπή του σε μορφή USB με κάποιο από τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω. Η όλη διαδικασία DMG σε USB είναι δυνατή με ένα εργαλείο όπως το TransMac. Απλά κάντε δεξί κλικ στη μονάδα USB σε αυτό το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά με την εικόνα δίσκου και, στη συνέχεια, μπορείτε να εκκινήσετε τη μονάδα USB για να εκτελέσετε το πρόγραμμα DMG.