Είναι εύκολο να κάνετε χρήση διαφορετικών προσανατολισμών σελίδας στο Word 2013

Στο Microsoft Word 2013 -και παντού-πορτρέτο είναι μια κατακόρυφη διάταξη και το τοπίο είναι μια οριζόντια διάταξη. Από προεπιλογή, το Word ανοίγει σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Εάν χρειάζεστε μόνο ένα μέρος ενός εγγράφου για να εμφανιστεί σε προσανατολισμό τοπίου ή αντίστροφα, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Μπορείτε είτε να εισαγάγετε χειροκίνητα διαλείμματα ενότητας στο επάνω και το κάτω μέρος της σελίδας που θέλετε με διαφορετικό προσανατολισμό είτε μπορείτε να επιλέξετε το κείμενο και να επιτρέψετε στο Microsoft Word 2013 να εισάγει τις νέες ενότητες για εσάς.

Εισαγάγετε τις παραγράφους και ορίστε τον προσανατολισμό

Alistair Berg / Ψηφιακό Όραμα / Getty Images

Ρυθμίστε πρώτα τα διαλείμματα και στη συνέχεια ορίστε τον προσανατολισμό. Σε αυτή τη μέθοδο, δεν αφήνετε το Word να αποφασίσει πού θα πέσουν τα διαλείμματα. Για να το επιτύχετε, εισαγάγετε μια Επόμενη Σελίδα Ενότητα Διάλειμμα στην αρχή και στο τέλος του κειμένου, πίνακα, εικόνα ή άλλο αντικείμενο, και στη συνέχεια ορίστε τον προσανατολισμό.

Εισαγάγετε ένα σπασμένο τμήμα στην αρχή της περιοχής που θέλετε να έχετε διαφορετικό προσανατολισμό:

  1. Επιλέξτε την καρτέλα Διάταξη σελίδας .
  2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Διακοπές στην ενότητα Ρύθμιση σελίδας .
  3. Επιλέξτε την επόμενη σελίδα στην ενότητα Διακοπή ενότητας.
  4. Μετακινηθείτε στο τέλος της ενότητας και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να ορίσετε ένα σπάσιμο διατομής στο τέλος του υλικού που θα εμφανιστεί με εναλλακτικό προσανατολισμό.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Page Setup Launcher στην καρτέλα Page Layout στην ομάδα Page Setup .
  6. Κάντε κλικ στο Πορτρέτο ή στο Οριζόντιο στην καρτέλα Περιθώρια στην ενότητα Προσανατολισμός .
  7. Επιλέξτε Τμήμα στην αναπτυσσόμενη λίστα Εφαρμογή .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Αφήστε το τμήμα εισαγωγής λέξεων να σπάσει και να ορίσετε τον προσανατολισμό

Αφήνοντας το Microsoft Word 2013 να εισάγει διαλείμματα ενότητας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κλικ του ποντικιού, αλλά δεν έχετε ιδέα για το πού το Word πρόκειται να τοποθετήσει τα διαλείμματα ενότητας.

Το κύριο πρόβλημα με το να αφήσετε το Microsoft Word να τοποθετήσει τα τμήματα είναι αν παραλείψετε - επιλέξτε το κείμενό σας. Εάν δεν επισημάνετε ολόκληρη την παράγραφο, πολλαπλές παραγράφους, εικόνες, πίνακα ή άλλα στοιχεία, το Microsoft Word μετακινεί τα μη επιλεγμένα αντικείμενα σε άλλη σελίδα. Έτσι, αν αποφασίσετε να πάτε αυτή τη διαδρομή, να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε. Επιλέξτε το κείμενο, τις σελίδες, τις εικόνες ή τις παραγράφους που θέλετε να αλλάξετε σε κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά όλο το υλικό που θέλετε να εμφανίζεται σε μια σελίδα ή σελίδες με διαφορετικό προσανατολισμό από το υπόλοιπο έγγραφο.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί " Διάταξη εκκίνησης διάταξης σελίδας " στην καρτέλα " Page Layout " της ομάδας " Page Setup ".
  3. Κάντε κλικ στο Πορτρέτο ή στο Οριζόντιο στην καρτέλα Περιθώρια στην ενότητα Προσανατολισμός .
  4. Επιλέξτε το επιλεγμένο κείμενο στην αναπτυσσόμενη λίστα Εφαρμογή .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .