Κατανόηση της ανάλυσης του εκτυπωτή σε σχέση με την ποιότητα και τις λεπτομέρειες εκτύπωσης

Όταν η ποιότητα και οι λεπτομερείς εκτυπώσεις είναι σημαντικές, έτσι και η ανάλυση

Για τους περισσότερους από εμάς που χρησιμοποιούν εκτυπωτές για την εκτύπωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την περιστασιακή φωτογραφία, η ανάλυση του εκτυπωτή δεν αποτελεί ανησυχία. Ακόμη και οι βασικοί εκτυπωτές διαθέτουν αρκετά υψηλή ανάλυση, ώστε τα περισσότερα έγγραφα να φαίνονται επαγγελματικά, ενώ οι εκτυπωτές φωτογραφιών προσφέρουν εξαιρετικές εκτυπώσεις. Ωστόσο, αν η ποιότητα της εκτύπωσης και οι έντονες λεπτομέρειες είναι σημαντικές για την εργασία σας, υπάρχουν πολλά στοιχεία για την ανάλυση του εκτυπωτή.

Σημεία ανά ίντσα

Οι εκτυπωτές εκτυπώνονται εφαρμόζοντας μελάνι ή γραφίτη στο χαρτί. Τα ψεκαστικά έχουν ακροφύσια που ψεκάζουν μικροσκοπικές σταγόνες μελάνης, ενώ οι εκτυπωτές λέιζερ λιώνουν τελείες τόνερ πάνω στο χαρτί. Όσο περισσότερες κουκίδες μπορείτε να πιέσετε σε μια τετραγωνική ίντσα, τόσο πιο έντονη είναι η προκύπτουσα εικόνα. Ένας εκτυπωτής 600 dpi πιέζει 600 κουκκίδες οριζόντια και 600 κουκίδες κάθετα σε κάθε τετραγωνική ίντσα του φύλλου. Ορισμένοι εκτυπωτές inkjet έχουν υψηλότερη ανάλυση σε μία κατεύθυνση, επομένως ίσως δείτε μια ανάλυση όπως 600 με 1200 dpi. Μέχρι ένα σημείο, όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο μεγαλύτερη είναι η εικόνα στο φύλλο.

Βελτιστοποιημένο DPI

Οι εκτυπωτές μπορούν να τοποθετούν στη σελίδα σελίδες διαφορετικών μεγεθών, εντάσεων και ακόμη και σχημάτων, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης του τελικού προϊόντος. Ορισμένοι εκτυπωτές έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης "βελτιστοποιημένης εκτύπωσης dpi", που σημαίνει ότι οι κεφαλές εκτύπωσης τους βελτιστοποιούν την τοποθέτηση σταγόνων μελανιού για τη βελτίωση της ποιότητας των εκτυπώσεων. Η βελτιστοποιημένη ανάλυση dpi εμφανίζεται όταν το χαρτί μετακινείται στον εκτυπωτή προς μια κατεύθυνση πιο αργά από το κανονικό. Ως αποτέλεσμα, οι τελείες επικαλύπτονται κάπως. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πλούσιο, αλλά αυτή η βελτιστοποιημένη τεχνική χρησιμοποιεί περισσότερο μελάνι και χρόνο από τις κανονικές ρυθμίσεις του εκτυπωτή.

Εκτύπωση με την ανάλυση που χρειάζεστε

Τα περισσότερα δεν είναι απαραιτήτως καλύτερα. Για την πλειοψηφία των καθημερινών χρηστών, η εκτύπωση όλων με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση είναι σπατάλη μελανιού. Πολλοί εκτυπωτές έχουν ένα σχέδιο ρύθμισης ποιότητας. Το έγγραφο εκτυπώνεται γρήγορα και χρησιμοποιεί λίγο μελάνι. Δεν φαίνεται τέλειο, αλλά είναι αρκετά σαφές και αρκετά καλό για να ανταποκρίνεται σε πολλές καθημερινές ανάγκες.

Τι είναι καλό;

Για ένα γράμμα ή επιχειρηματικό έγγραφο με γραφικά, η ανάλυση 600 dpi θα είναι ωραία. Εάν πρόκειται για ένα φυλλάδιο για το διοικητικό συμβούλιο, το 1200 dpi κάνει το τέχνασμα. Για τον μέσο φωτογράφο, η ανάλυση 1200 dpi είναι εξαιρετική. Όλες αυτές οι προδιαγραφές είναι καλά προσβάσιμες από τους περισσότερους εκτυπωτές στην αγορά. Όταν ο εκτυπωτής σας ξεπερνά τα 1.200 dpi, θα είναι σχεδόν αδύνατο να δείτε οποιαδήποτε διαφορά σε αυτό που εκτυπώνετε.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, βέβαια. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι θέλουν υψηλότερη ανάλυση. θα κοιτάξουν 2880 με 1440 dpi ή υψηλότερη.

Το μελάνι κάνει τη διαφορά

Αντίθετα, η ανάλυση είναι κάτι περισσότερο από dpi. Το είδος του χρησιμοποιημένου μελανιού μπορεί να ταιριάξει τους αριθμούς dpi. Οι εκτυπωτές λέιζερ κάνουν το κείμενο να δείχνει αιχμηρό, επειδή χρησιμοποιούν τόνερ που δεν αιμορραγεί στο χαρτί όπως το κάνει το μελάνι. Εάν ο κύριος σκοπός σας στην αγορά ενός εκτυπωτή είναι να εκτυπώσετε ασπρόμαυρα έγγραφα, ένας μονόχρωμος εκτυπωτής λέιζερ παράγει κείμενο που φαίνεται πιο έντονο από αυτό ενός εκτυπωτή inkjet υψηλής ανάλυσης.

Χρησιμοποιήστε το Δεξί χαρτί

Τα χαρτιά γίνονται για να βελτιστοποιήσουν τις διαφορές μεταξύ των εκτυπωτών και έτσι να βοηθήσουν στη δημιουργία εξαιρετικών εικόνων ανεξάρτητα από το μέγεθος της εκτύπωσης που μπορεί να κάνει ο εκτυπωτής σας. Το απλό χαρτί αντιγραφής λειτουργεί καλά για εκτυπωτές λέιζερ επειδή δεν απορροφάται τίποτα. Ωστόσο, οι μελάνες inkjet είναι με βάση το νερό και απορροφώνται από ίνες χαρτιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένα χαρτιά για inkjet εκτυπωτές και γιατί η εκτύπωση φωτογραφίας σε απλό χαρτί πρόκειται να σας δώσει μια limp, υγρή εικόνα. Εάν εκτυπώνετε μόνο ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χρησιμοποιήστε φθηνό χαρτί αντιγραφής. αλλά αν αναπτύσσετε ένα φυλλάδιο ή φυλλάδιο, αξίζει να επενδύσετε στο σωστό χαρτί.