Εναλλακτικοί εκτυπωτές κεφαλών εκτύπωσης σελίδας PageWide και PrecisionCore

Τεχνολογίες σελίδας και τεχνολογίας PrecisionCore Ταχύτητα εκτυπωτή λέιζερ και CPP

Για χρόνια, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των εκτυπωτών inkjet και της κατηγορίας λέιζερ (και οι δύο συσκευές που βασίζονται σε λέιζερ και τα μηχανήματα με LED) ήταν ταχύτητες εκτύπωσης. Λόγω κυρίως του τρόπου με τον οποίο κάθε είδος τεχνολογίας εφαρμόζει αναλώσιμα (μελάνι ή γραφίτη) σε χαρτί, οι μεσαίοι και ανώτεροι εκτυπωτές κατηγορίας λέιζερ εκτελούν συχνά δύο φορές ταχύτερα ή ταχύτερα από τους αντίστοιχους εκτυπωτές inkjet. Ωστόσο, μερικές νέες προσεγγίσεις, όπως οι συσκευές PageWide της HP και τα μηχανήματα PrecisionCore της Epson, έχουν αλλάξει όλα αυτά, φέρνοντάς μας εκτυπωτές inkjet οι οποίοι είναι εξίσου γρήγοροι (και σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγοροι) από τους ανταγωνιστές της κατηγορίας λέιζερ. Και συνήθως πολύ φθηνότερο σε ανά σελίδα σελίδα, πάρα πολύ.

Πώς λειτουργεί το παραδοσιακό Inkjet

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εκτυπωτές inkjet έχουν αναπτύξει ταξιδιώτες κεφαλές εκτύπωσης που μετακινούνται πέρα ​​από το χαρτί, τοποθετώντας μελάνι μια σειρά κάθε φορά, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, ακολουθώντας τη σειρά, μέχρι να ολοκληρωθεί η σελίδα. Από την άλλη πλευρά, οι εκτυπωτές της κλάσης λέιζερ "απεικονίζουν" ολόκληρη τη σελίδα στη μνήμη του εκτυπωτή, καταγράφοντας στη συνέχεια την εικόνα της σελίδας σε ένα τύμπανο εκτύπωσης και στη συνέχεια μεταφέροντας τόνερ στο χαρτί καθώς περνά κάτω από το τύμπανο εκτύπωσης.

Η απεικόνιση και η εκτύπωση της σελίδας σε ένα πέρασμα, αντί της μεταφοράς μικρών δυαδικών ψηφίων δεδομένων προς σειρά, είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική και ταχύτερη.

Η σταθερή κεφαλή εκτύπωσης

Μερικοί κατασκευαστές εκτυπωτών (δηλαδή η HP και η Epson στην αμερικανική αγορά, δηλαδή) έχουν αναπτύξει μηχανισμούς inkjet που καλύπτουν τη διαδρομή εκτύπωσης, αντί να κινούνται σιγά-σιγά στη σελίδα. Για πρώτη φορά, η προσέγγιση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011. Η πρώτη εφαρμογή, γνωστή ως Memjet, έκανε το ντεμπούτο της σε αρκετούς εκτυπωτές που πωλούνται στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σε τυποποιημένους εκτυπωτές (ή καταναλωτές) Βόρεια Αμερική. Δεν είδαμε σταθερούς εκτυπωτές κεφαλών εκτύπωσης εδώ έως ότου η HP κυκλοφόρησε τους εκτυπωτές PageWide στις αρχές του 2013.

Οι σταθεροποιημένες μελάνες κεφαλής εκτύπωσης αναπτύσσουν χιλιάδες ακροφύσια σε σταθερά φωτιστικά που μεταφέρουν μελάνι στη σελίδα καθώς το χαρτί περνάει κάτω από αυτήν, παρόμοια με τον τρόπο που περνούν οι σελίδες στις μηχανές κλάσης λέιζερ κάτω από το τύμπανο εκτύπωσης. Η κεφαλή εκτύπωσης σελίδας της HP, για παράδειγμα, διαθέτει πάνω από 40.000 ακροφύσια. Από το ντεμπούτο του, λίγο πριν από τρία χρόνια, όλα τα δεδομένα δοκιμής PageWide που έχω δει δείχνει ότι αυτή η τεχνολογία διευκολύνει την κατασκευή μηχανών μεγάλου όγκου που ταιριάζουν και συχνά υπερβαίνουν τις ταχύτητες εκτύπωσης κατηγορίας λέιζερ.

Η συνολική σελίδα της HP

Στις αρχές του 2013, η HP κυκλοφόρησε μια νέα σειρά πολυλειτουργικών και πολυλειτουργικών εκτυπωτών υψηλών επιδόσεων (high-volume), με βάση την πρόσφατα αναπτυχθείσα τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης PageWide. Η σειρά προϊόντων, που ονομάστηκε "Officejet X", σχεδιάστηκε για να ανταγωνίζεται άμεσα εκτυπωτές λέιζερ υψηλής ποιότητας υψηλής χωρητικότητας στην κατηγορία τιμών 500 έως 1.000 $. Μεταξύ αυτών ήταν τα κορυφαία μοντέλα Officejet X - ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής Officejet Pro X576dw , ένα μηχάνημα all-in-one (εκτύπωσης / σάρωσης / αντιγραφής / φαξ), καθώς και ένα μονής λειτουργίας, μόνο για εκτύπωση έκδοση, τον έγχρωμο εκτυπωτή Officejet Pro X551dw.

Και τα δύο μοντέλα βαθμολογούνται σε 55 σελίδες ανά λεπτό (ppm) και παρέχουν το χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα ή το κόστος ανά σελίδα (CPP) που έχω δει από οποιονδήποτε εκτυπωτή inkjet (1,3 σεντ το καθένα για ασπρόμαυρες σελίδες και 6,1 σεντ για το χρώμα). Όπως αποδεικνύεται σε αυτό το dwg.com " Όταν ένας εκτυπωτής $ 150 εκτυπωτή μπορεί να σας κοστίσει Χιλιάδες " άρθρο, CPP ενός εκτυπωτή είναι συχνά το πιο σημαντικό θέμα αγοράς.

Δεδομένου ότι το άρθρο γράφτηκε αρχικά, η HP κυκλοφόρησε μια νέα σειρά εκτυπωτών που ονομάζεται PageWide Pro , η οποία θα αντικαταστήσει τα μοντέλα του OfficeJet X.

Το PrecisionCore της Epson

Ενώ η τεχνολογία σταθερών κεφαλών εκτύπωσης της HP έχει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής μόνο με τη σειρά υψηλών προδιαγραφών και σχετικά δαπανηρή σειρά προϊόντων Officejet X, τον Ιούνιο του 2014 η Epson έκανε μια πολύ πιο αποφασιστική κίνηση αντικαθιστώντας ολόκληρη τη σειρά των εκτυπωτών γραφείου WorkForce με μηχανές βασισμένες στην τεχνολογία της εταιρείας πρόσφατα κυκλοφόρησε τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης PrecisionCore. Τα μηχανήματα PrecisionCore χρησιμοποιούν κεφαλές εκτύπωσης παρόμοιες με τις μηχανές PageWide, αλλά το πλάτος τους εξαρτάται από το ίδιο το σχέδιο του εκτυπωτή. Τα νέα μηχανήματα WorkForce που βασίζονται στην PrecisionCore της εταιρείας έχουν κεφαλές εκτύπωσης ευρύτερες από τις συνήθεις, αλλά δεν καλύπτουν ολόκληρη τη σελίδα. Ως εκ τούτου, πρέπει να κινηθούν μερικοί για να καλύψουν ολόκληρη τη σελίδα. Προφανώς, επί του παρόντος, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πραγματικές κεφαλές εκτύπωσης σταθερού πλάτους που καλύπτουν ολόκληρη τη σελίδα στους επιχειρησιακούς και βιομηχανικούς εκτυπωτές της.

Με 11 νέα πολυλειτουργικά μηχανήματα που κυμαίνονται από 170 έως 500 δολάρια δύο μοντέλα WorkForce, τέσσερις εκδόσεις WorkForce Pro και δύο μηχανές παραγωγής WorkForce Wide, αυτή η νέα σειρά προσφέρει ένα μοντέλο για σχεδόν κάθε εφαρμογή, από μικρά και εγχώρια γραφεία έως μεγάλες επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Σε αυτές τις μηχανές, η Epson συνδυάζει τσιπ ακροφυσίων PrecisionCore στην κεφαλή εκτύπωσης. Τα μοντέλα χαμηλότερης τιμής και χαμηλότερου όγκου έχουν δύο μάρκες ακροφυσίων μελάνης, όπου τα μοντέλα υψηλότερου όγκου έχουν τέσσερα. Όσο περισσότερα τσιπς, τόσο πιο κοντά έρχεται η κεφαλή εκτύπωσης στη σελίδα. Και πάλι, η κεφαλή εκτύπωσης πρέπει να εκτείνεται σε ολόκληρη τη σελίδα για να είναι πραγματικά σταθερή.

Ποιότητα πυρήνα ακριβείας συγκρίσιμο με μοντέλα με βάση το PageWide

Στο βαθμό που μπορώ να πω, συσκευές PrecisionCore, ενώ, ανάλογα με το μηχάνημα που αγοράζετε, είναι σίγουρα γρήγοροι, παράγουν επίσης ποιότητα εξόδου συγκρίσιμη με τα μοντέλα που βασίζονται στο PageWide, καθώς και παρόμοια χαμηλά CPP. Επιπλέον, τα δύο μοντέλα WorkForce Wide είναι σε θέση να εκτυπώνουν σελίδες και φωτογραφίες χωρίς περιθώρια. Μέχρι στιγμής, καμία συσκευή PageWide δεν μπορεί να εκτυπώσει στην άκρη του χαρτιού. Αντ 'αυτού, όπως μηχανές λέιζερ-class, αφήνουν ένα περιθώριο τετράγωνο-ιντσών υποχρεωτικό γύρω από τη σελίδα.

Αχ ναι, και δεδομένου ότι πρόκειται για εκτυπωτές inkjet, όλες εκτυπώνουν φωτογραφίες με πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από τις μηχανές λέιζερ-class.It είναι πιθανό ότι κάποια μέρα όλα τα inkjets θα κατασκευαστούν γύρω από σταθερές κεφαλές εκτύπωσης. Είναι τόσο γρήγορα ή ταχύτερα από τις μηχανές με λέιζερ. Παρέχουν εξαιρετική αξία (όσον αφορά το κόστος ανά σελίδα) και χρησιμοποιούν πολύ μικρότερες κασέτες και περίπου το ήμισυ της ισχύος από τις μηχανές με λέιζερ.

Παρά την προφανή αξία, αυτή η νέα τεχνολογία δεν ξεκίνησε ακόμα. Εν τω μεταξύ, όμως, αυτοί οι τελευταίοι εκτυπωτές PageWide και PrecisionCore είναι σοβαροί υποψήφιοι για εκτυπωτές κατηγορίας λέιζερ.