Πολυλειτουργικός εκτυπωτής HP Officejet Pro X576dw

Η τεχνολογία PageWide της HP καθιστά τα inkjets laser-fast

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν (11 Φεβρουαρίου 2013), η HP κυκλοφόρησε την πρώτη της σειρά έτοιμων εκτυπωτών με βάση τη νέα τεχνολογία "PageWide" της εταιρείας. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία παρήγαγε δύο μοντέλα all-in-one (AIO), πολυλειτουργικά (εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή και φαξ) και δύο μηχανές μιας λειτουργίας. Και τα τέσσερα μοντέλα είναι συγκρίσιμα όσον αφορά την χωρητικότητα και την τιμή των πολυλειτουργικών εκτυπωτών λέιζερ μεσαίας κατηγορίας με παρόμοιες τιμές. Σήμερα, κοιτάζουμε το μοντέλο ναυαρχίδων, τον πολυλειτουργικό εκτυπωτή Officejet Pro X576dw με μέγεθος 800 δολαρίων, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, χτυπάει τα χτυπήματα μακριά από τους αντίστοιχους λέιζερ, και αν το ψωνίζετε, μπορείτε να το αγοράσετε για περίπου $ 600.

Πρώτη είδε αυτόν τον εκτυπωτή σε δράση στην πανεπιστημιούπολη εκτυπωτή λέιζερ της HP στο Boise Idaho, όπου η εταιρεία είχε μια αποσυναρμολογημένη εκδοχή του εκτυπωτή στην οθόνη. Έχω δει το εσωτερικό πολλών εκτυπωτών, αλλά λίγες τόσο εντυπωσιακές όπως αυτή. Η συστοιχία ακροφυσίων μελάνης, για την οποία μιλάω στην επόμενη ενότητα, περιέχει κυριολεκτικά χιλιάδες ακροφύσια.

Τεχνολογία σελίδας

Οι εργασίες διάταξης σελίδας διαφέρουν από άλλες μελάνες δεδομένου ότι η κεφαλή εκτύπωσης είναι ακίνητη. Αντί να ταξιδεύουν κατά σειρά στη σελίδα, οι σελίδες περνούν κάτω από ένα πάνελ σταθερών ακροφυσίων μελάνης σε ένα γρήγορο πέρασμα. Σύμφωνα με την HP, ο εκτυπωτής έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει πότε ένα ακροφύσιο παρουσιάζει δυσλειτουργία και, στη συνέχεια, να αντισταθμίσει έχοντας γύρω από τα ακροφύσια τα καθήκοντα του ελαττωματικού. Μερικές φορές, το μηχάνημα μπορεί ακόμη και να επισκευάσει τα αποτυχημένα ακροφύσια.

Το PageWide έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την τεχνολογία εκτύπωσης με λέιζερ. Στις μηχανές Officejet X, τα αναλώσιμα (δηλαδή οι κασέτες μελάνης) είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με τις κασέτες γραφίτη laser και, σύμφωνα με την HP, αυτό το AIO χρησιμοποιεί το 50% της ενέργειας που καταναλώνουν οι μηχανές μεσαίας κατηγορίας λέιζερ. Επιπλέον, επειδή το PageWide έχει λιγότερα κινούμενα μέρη, θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από τους τυποποιημένους εκτυπωτές inkjet.

Χαρακτηριστικά

Το Officejet X576dw συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες που θα περιμένατε από έναν εκτυπωτή HP all-in-one υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου αυτόματου εκτυπωτή αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης (αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης), εκτυπωτή HP εφαρμογές, μια οθόνη γραφικών αφής 4,3 ιντσών και ένα πλήθος καναλιών εκτύπωσης για κινητές συσκευές, όπως το Wireless Direct, το οποίο αντιστοιχεί στο Wi-Fi Direct. Έρχεται επίσης με συρτάρι χαρτιού 500 φύλλων και υποδοχή πολλαπλών χρήσεων ή αντικατάστασης 50 σελίδων. Και μπορείτε να αγοράσετε ένα επιπλέον συρτάρι 500 φύλλων για περίπου $ 200 MSRP. (Για μια περιγραφή των πιο πρόσφατων λειτουργιών εκτύπωσης για κινητά, δείτε αυτό το About.com " Κινητά χαρακτηριστικά εκτύπωσης - 2014. ")

Εκτέλεση

Λόγω του μηχανισμού PageWide, αυτό το AIO εκτελεί ταχύτερα από όλα τα τυποποιημένα μοντέλα inkjet, καθώς και τους περισσότερους εκτυπωτές κατηγορίας μεσαίας κατηγορίας laser. Επιπλέον, εκτυπώνει φωτογραφίες καλύτερα από όλους τους εκτυπωτές λέιζερ. αν και δεν μπορεί να εκτυπώσει σελίδες ή φωτογραφίες χωρίς περιθώρια, η οποία είναι στάνταρ στους εκτυπωτές λέιζερ, αλλά οι περισσότεροι inkjets μπορούν να εκτυπώνουν εικόνες και έγγραφα χωρίς περιθώρια. Για μια πιο λεπτομερή περιγραφή των χαρακτηριστικών και των επιδόσεων, ελέγξτε αυτήν την αναθεώρηση.

Κόστος ανά σελίδα

Αν και το κόστος των δεξαμενών μελάνης υψηλών αποδόσεων του Officejet X είναι συγκρίσιμο με τα δοχεία γραφίτη με μηχανή λέιζερ ανάλογης χωρητικότητας, το λειτουργικό κόστος ανά σελίδα ή το κόστος ανά σελίδα (CPP). Οι τυποποιημένες κασέτες αποδόσεων παρέχουν ασπρόμαυρες σελίδες για 2,5 σεντ και έγχρωμες εκτυπώσεις για περίπου 12,1 σεντ. Ωστόσο, η αγορά των κασετών υψηλής απόδοσης θα σας δώσει μονόχρωμες σελίδες για 1,3 σεντ το καθένα και οι έγχρωμες εκτυπώσεις θα μειωθούν στα 6,1 σεντ περίπου. Ειλικρινά, αυτά είναι τα χαμηλότερα CPP που γνωρίζω για έναν εκτυπωτή σε αυτό το εύρος τιμών, είτε πρόκειται για inkjet είτε για λέιζερ.

συμπέρασμα

Χωρίς να χρειάζεται κάθε επιχείρηση να έχει πολυλειτουργικό εκτυπωτή αξίας 800 δολαρίων, αλλά για όσους το κάνουν, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει και η τεχνολογία PageWide τον καθιστά τον πιο οικονομικό εκτυπωτή για τον οποίο γνωρίζω. (Και πάλι, αν ψωνίζετε, μπορείτε να το βρείτε για περίπου $ 600.) Η ποιότητα εκτύπωσης είναι ό, τι θα περίμενε κανείς για έναν εκτυπωτή HP υψηλής τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής, η HP δεν έχει κατασκευάσει μικρότερα μοντέλα χαμηλότερης τιμής βάσει αυτής της σχετικά νέας τεχνολογίας. Εντούτοις, η Epson αναφέρει ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία μιας γραμμής εκτυπωτών με παρόμοια τεχνολογία, αν και δεν γνωρίζω ακόμα ποια κατηγορία μηχανών έχει σχεδιάσει η εταιρεία.

Αγοράστε τον πολυλειτουργικό εκτυπωτή HP Officejet Pro X576dw στο Amazon