Εκτύπωση χωρίς υπολογιστή, σάρωση και αντιγραφή με το AIO σας

Οι σημερινοί AIO χρησιμοποιούν κάρτες μνήμης, εφαρμογές εκτυπωτών και σύννεφο, όχι μόνο υπολογιστές

Αν έχετε ψωνίσει στο διαδίκτυο ή διαβάσετε τη διαφημιστική εκστρατεία στις οθόνες σε καταστήματα τεμαχίων από τούβλα 'n', σίγουρα έχετε δει έναν από τους πιο πρόσφατους όρους buzz - λειτουργία "χωρίς PC". Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελείτε λειτουργίες στον εκτυπωτή χωρίς να χρειάζεται να στέλνετε δεδομένα ή εντολές σε αυτό από έναν υπολογιστή. Αλλά τι σημαίνει αυτό ; Λοιπόν, με τους σημερινούς πολυλειτουργικούς εκτυπωτές (MFPs), το PC-free μπορεί να σημαίνει τα πάντα, από τη σάρωση έως και την εκτύπωση από συσκευές μνήμης, την εκτύπωση από κινητές συσκευές και το νέφος, καθώς και την εκτύπωση και σάρωση με εφαρμογές εκτυπωτή.

Οι περισσότερες λειτουργίες χωρίς υπολογιστή ξεκινούν από τον πίνακα ελέγχου του AIO, ο οποίος σήμερα αποτελείται συχνά από μεγάλες, πολύχρωμες, γραφικές οθόνες αφής που μοιάζουν με τις οθόνες tablet και smartphone. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι διαισθητικοί και εύκολοι στη χρήση, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη την έκδοση εντολών χωρίς υπολογιστή.

Λειτουργία χωρίς υπολογιστή με συσκευές μνήμης

Οι περισσότεροι εκτυπωτές, είτε είναι μονής λειτουργίας είτε πολυλειτουργικοί, υποστηρίζουν κάποιο είδος κάρτας μνήμης - είτε κάρτες SD, μονάδες USB thumb drive, κάρτες πολυμέσων ή πολλούς άλλους τύπους. Ορισμένα AIO, όπως το Photosmart 7520 της HP, χρησιμοποιούν διάφορους τύπους συσκευών μνήμης. Αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε, βέβαια, είναι είτε η εκτύπωση είτε η σάρωση στη συσκευή μνήμης. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να εκτυπώνετε από υπολογιστές που δεν είναι συνδεδεμένοι στον εκτυπωτή ή από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δισκία και smartphones απλά αφαιρώντας την κάρτα μνήμης και εισάγοντάς την στον εκτυπωτή.

Επιπλέον, ορισμένοι εκτυπωτές, όπως το Pixma iP8720 της Canon, σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε ασύρματα από την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή με μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "ασύρματο PictBridge".

Εφαρμογές για κινητές συσκευές

Σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές εκτυπωτών αναπτύσσουν και διαθέτουν διαθέσιμες εφαρμογές, όπως το iPrint & Scan της Brother, που έχουν σχεδιαστεί για την εκτύπωση και τη σάρωση από κινητές συσκευές, όπως smartphones και tablet. (Κάποια όμως δεν υποστηρίζουν τη σάρωση.) Συνήθως, αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες από τις αποθήκες εφαρμογών που αντιστοιχούν στον τύπο της κινητής συσκευής: Τα iPads και οι εφαρμογές iPhone διατίθενται στο Apple Store. Εφαρμογές συσκευής Android από το Google Play. και τις εφαρμογές των Windows από το Microsoft Store.

Cloud Printing

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αποθηκεύουν τα έγγραφά τους σε διακομιστές στο Διαδίκτυο-το σύννεφο. Υπάρχουν σήμερα πολλοί ιστότοποι σύννεφων, αλλά οι περισσότεροι από τους σημερινούς εκτυπωτές υποστηρίζουν μόνο το Google Cloud Print. Εκτός από την παροχή ενός ασφαλούς μέρους εκτός χώρου για την αποθήκευση των εγγράφων και των φωτογραφιών σας, μπορείτε επίσης να στείλετε έγγραφα στον εκτυπωτή από οποιαδήποτε σύνδεση στο Internet.

Εφαρμογές εκτυπωτή

Παρόμοια σε ιδέα με εφαρμογές για κινητά, οι εφαρμογές εκτυπωτών συνδέουν τον εκτυπωτή στο Internet και σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε έγγραφα που είναι αποθηκευμένα σε διάφορους ιστότοπους. Επιπλέον, ορισμένες εφαρμογές εκτυπωτών σάς επιτρέπουν να σαρώσετε σε ιστότοπους σύννεφων. Ανάλογα με τον εκτυπωτή (και τον κατασκευαστή), ο αριθμός και η πολυπλοκότητα των εφαρμογών εκτυπωτή ποικίλλει. Η HP έχει αναπτύξει αυτήν την έννοια πολύ περισσότερο από τις περισσότερες άλλες εταιρείες, με μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή εφαρμογών που περιλαμβάνουν πολυάριθμες ειδήσεις, ψυχαγωγία και επιχειρηματικά καταστήματα που μεταξύ τους παρέχουν χιλιάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών εντύπων, παζλ, παιχνιδιών και σχεδόν οτιδήποτε αλλιώς μπορείτε να σκεφτείτε.

Μια πιο πρόσφατη λειτουργία εφαρμογών εκτυπωτή HP σας επιτρέπει να προγραμματίζετε ειδήσεις και άλλα έγγραφα βάσει προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Πείτε, για παράδειγμα, ότι θέλετε ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας συγκεκριμένης δημοσίευσης, ας πούμε, το επιχειρηματικό τμήμα της αγαπημένης σας εφημερίδας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε την εφαρμογή από τον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή για να την εκτυπώσετε κάθε μέρα (ή οποτεδήποτε). Το έγγραφο θα σας περιμένει στον εκτυπωτή την καθορισμένη ώρα.

Υπήρξε μια εποχή που όλα όσα μπορούσατε να κάνετε με έναν εκτυπωτή ήταν να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας (ή δίκτυο) και να εκτυπώσετε. Στη συνέχεια, διαθέτουμε μηχανές all-in-one (εκτύπωση / αντιγραφή / σάρωση / φαξ) που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες υπηρεσίες και τώρα υπάρχουν εφαρμογές για εκτυπωτές. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι θα ακολουθήσει ...