Έξυπνος εκτυπωτής έγχρωμου εκτυπωτή Dell S5840cdn Laser

Έγχρωμο και λεπτομερές κείμενο και γραφικά

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Κατώτατη γραμμή: Αυτός ο μεγάλης εκτύπωσης, εκτυπωτής λέιζερ μονής λειτουργίας χαμηλού κόστους, εκπέμπει εξαιρετικές εκτυπώσεις, ακόμα και φωτογραφίες, με εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος ανά σελίδα.

Εισαγωγή

Δεν είναι συχνά ότι οι εκτυπωτές λέιζερ μονής λειτουργίας με εντυπωσιάζουν, κυρίως επειδή καταλήγετε να πληρώνετε περισσότερα για αυτό που μπορείτε να πάρετε με παρόμοια (και μερικές φορές καλύτερη) ποιότητα και ταχύτητα από ένα μεγάφωνα inkjet. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πάρτε, για παράδειγμα, το θέμα της σημερινής ανασκόπησης, το Color Smart Printer S5840cdn της Dell ($ 999.99 MSRP). Όχι μόνο εκτυπώνει πολύ καλά και σχετικά γρήγορα, αλλά το κάνει σχετικά ανέξοδα - όταν αγοράζετε τις σωστές κασέτες γραφίτη, μπορεί να σας εξοικονομήσει το κόστος σελίδας του τόνερ και αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό σε έναν εκτυπωτή που έχει βαθμολογηθεί με εκτυπώστε μέχρι και 150.000 σελίδες μηνιαίως.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Οι εκτυπωτές Dell, τουλάχιστον στο εξωτερικό, αλλάζουν αργά. Τα περισσότερα από αυτά, ανεξάρτητα από το αν είναι μονής χρήσης, εκτυπώνονται μόνο μοντέλα ή πολυλειτουργικά μηχανήματα (εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση και φαξ), όπως ο εκτυπωτής Smart Mono S2810dn, είναι κουτάβια, χωρίς ενδιαφέροντα κύβοι αποτελούμενοι κυρίως από επίπεδα επίπεδα και επιφάνειες. Το S5480cdn, από την άλλη πλευρά, (σε σύγκριση με πολλά HP LaserJets, δεν είναι πραγματικά τόσο κομψό) μοιάζει πιο μοντέρνο και ελκυστικό.

Είναι γεμάτο από μια έγχρωμη οθόνη αφής 4,3 ιντσών που κάθεται δίπλα σε μια μικρή σειρά κουμπιών πλοήγησης, καθώς και ένα πληκτρολόγιο τύπου τηλεφώνου 10 πλήκτρων. Το μαύρο μαύρο πλαίσιο είναι 18,7 με 19,7 με 16,4 ίντσες (HWD) και ζυγίζει ένα τεράστιο 82,6 λίβρες, humongous. Θα χρειαστεί να βρείτε το δικό του τραπέζι, πάγκο ή άλλη ανθεκτική τοποθεσία, η οποία είναι περίπλοκη κάπως επειδή, εκτός συσκευασίας, δεν έχετε Wi-Fi, αλλά μόνο Ethernet και USB. (Να θυμάστε ότι η σύνδεση του εκτυπωτή σας απευθείας με τον υπολογιστή σας μέσω USB δεν αποτελεί σύνδεση στο Internet · πολλές από τις λειτουργίες του cloud και άλλων κινητών δεν θα λειτουργούν χωρίς σύνδεση στο Internet.)

Μπορείτε να λάβετε Wi-Fi για αυτόν τον εκτυπωτή με τη μορφή κάρτας δικτύου $ 130, την οποία δεν έχω δοκιμάσει. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε από τις μονάδες USB thumb drive (μία από τις λίγες διαθέσιμες επιλογές πραγματικού περιπλάνου ή χωρίς PC ), τις μονάδες δικτύου και την εφαρμογή Dell Document Hub, που σας βοηθά να αλληλεπιδράσετε με διάφορους νέους ιστότοπους, όπως το Google Cloud Print και πολλά άλλα , στις πλατφόρμες Android και Apple iOS.

Από προεπιλογή, το S5840cdn χρησιμοποιεί την εξομοίωση PostScript 3.0, η οποία, στους σωστούς εκτυπωτές, μπορεί να φτιάξει έγγραφα και γραφικά εξαιρετικής ποιότητας. Μοιάζει επίσης με το PCL6 της HP, μια άλλη εξαιρετική γλώσσα περιγραφής σελίδας (PDL). Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης (όταν ξεκινάμε με ποιοτικό περιεχόμενο, φυσικά), αυτά τα δύο PDLs είναι επίσης συμβατά με τον πιο εξοπλισμό τυπογραφίας και τυπογραφικών πιεστηρίων, καθιστώντας αυτό μια ισχυρή συσκευή για τη διόρθωση περιεχομένου με επικεφαλής τον τύπο εκτύπωσης.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Η Dell υπολογίζει το S5840cdn σε 40 σελίδες ανά λεπτό (ppm) σε κατάσταση διπλής όψης (διπλής όψης) και 50ppm σε λειτουργία απλής (μονής όψης), πράγμα που μου έδωσε όταν εκτυπώνω ίσα ασπρόμαυρα αρχεία κειμένου. Αλλά καθώς έβαζα τα έγγραφα με γραφικά και φωτογραφίες, οι ταχύτητες εκτύπωσης έπεσαν σημαντικά, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο - παρόλο που αυτό επιβραδύνθηκε σχεδόν κατά το ένα πέμπτο (ή πέντε φορές πιο αργό), κάτι που είναι πολύ. Αρκεί να πούμε όμως ότι εκτυπώνει αρκούντως αρκετά γρήγορα για αυτό που είναι.

Η ποιότητα της εκτύπωσης, επίσης, στα δοκιμαστικά μας έγγραφα ήταν ... ωραία, εξαιρετική. Το κείμενο ήταν πολύ κοντά στην ποιότητα των τυπογραφιών και τα γραφικά των επιχειρήσεων κρατήθηκαν καλά, με ελάχιστα και περιστασιακά θέματα λεπτομέρειας, όπως, για παράδειγμα, τα μαλλιά που είναι δύσκολο να γίνουν, ή μια ελαφριά κοκκομετρία σε κλίσεις και άλλα γεμίσματα. Αλλά αυτά ήταν πραγματικά σπάνια και ίσως αισθητά μόνο επειδή τα έψαχνα.

Αλλά η φωτογραφία ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Δεν είναι συχνά ότι βλέπουμε τόσο καλή ποιότητα εικόνας από εκτυπωτές λέιζερ. Χορηγείται, υπάρχει η περιστασιακή κόκκους που παίρνετε από αυτό είναι μια συσκευή χαμηλότερης ανάλυσης, αλλά αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξετε. Η αξία της ιδιοκτησίας μιας μηχανής που εκτυπώνει αυτό το πηγάδι είναι ότι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για την εκσκαφή μικρών διαδρομών υψηλής ποιότητας υλικού μάρκετινγκ, όπως τριπλάσια φυλλάδια, φυλλάδια, προτάσεις και ούτω καθεξής, με εμπιστοσύνη στην ποιότητα της εκτύπωσης, κάνοντας αυτό ένα λιγότερο να ανησυχείτε.

Το S5840cdn είναι έτοιμο για εκτύπωση. Έξω από το κουτί έχετε μια κύρια κασέτα 550 φύλλων και ένα δίσκο πολλαπλών χρήσεων 100 φύλλων, για συνολικά 650 σελίδες από δύο ξεχωριστές πηγές, κάτι που δεν είναι κακό. Μπορείτε να προσθέσετε έως και τρεις ακόμη δίσκους 550 φύλλων (299,99 δολάρια το καθένα), για διαμορφώσεις χωρητικότητας 1,200-, 1,750- και 2,300 σελίδων από έως και πέντε ξεχωριστές πηγές. Με το σωστό σχεδιασμό, ίσως να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας, τουλάχιστον όχι μόνο για να ρυθμίσετε ξανά τις πηγές εισόδου.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο ευχάριστο είναι το χαμηλό κόστος ανά σελίδα S5840, ή το CPP, που έρχεται στη συνέχεια.

Κόστος ανά σελίδα

Είναι πάντα μια ευχαρίστηση όταν όλα τα στοιχεία - απόδοση, ποιότητα εκτύπωσης, ανταγωνιστικό κόστος ανά σελίδα - απαιτείται για να αποτυπωθεί ένας εκτυπωτής ως πραγματικά "μεγάλος όγκος". Μία από τις πιο συγκεχυμένες πτυχές αυτού του εκτυπωτή είναι η πλήρης αξεσουάρ, με τη μορφή δεσμίδων κασέτας γραφίτη, εξαρτημάτων τυμπάνου και άλλων, που διαπίστωσαν ότι ο σωστός συνδυασμός για να αποκτήσετε μια ακριβή CPP ήταν λίγο ενοχλητικός.

Σε κάθε περίπτωση, όταν αγοράζετε την κασέτα μαύρου γραφίτη με μέγιστη απόδοση (20.000 σελίδων) από την Dell, κοστίζει $ 269,99. Οι κασέτες τριών χρωμάτων (κυανής, ματζέντα και κίτρινη) με την υψηλότερη απόδοση (12.000 σελίδες σε συνδυασμό με την μαύρη κασέτα) πωλούν για 245,99 δολάρια το καθένα. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, το ασπρόμαυρο κόστος ανά σελίδα εξέρχεται σε περίπου 0,009 ή εννέα δέκατα του ενός λεπτού και οι έγχρωμες σελίδες τρέχουν περίπου 7 σεντ το καθένα. Αυτά είναι, ιδιαίτερα η μονόχρωμη CPP, εξαιρετικά ανταγωνιστικοί αριθμοί, αυξάνοντας σημαντικά τη συνολική αξία του ίδιου του εκτυπωτή. Για να εξηγήσετε πόσο σημαντικό είναι αυτό, δείτε αυτό το άρθρο " Όταν ένας εκτυπωτής αξίας $ 150 μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες ".

Η άλλη πλευρά είναι ότι τα ίδια τα φυσίγγια είναι πολύ ακριβά. Αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε όλα μαζί, το συνολικό κόστος και για τα τέσσερα είναι $ 1.007,96, με τον τρέχοντα ρυθμό πώλησης από την Dell. Αυτό είναι περίπου 9 δολάρια περισσότερο από την τιμή του ίδιου του μηχανήματος.

Το τέλος

Το Dell Color Smart S5840cdn είναι, ειλικρινά, ένας πολύ ωραίος έγχρωμος εκτυπωτής λέιζερ και με μια τιμή καταλόγου $ 1.000, πρέπει να είναι. Εκτυπώνει καλά, τόσο σε ασπρόμαυρο όσο και σε χρώμα, για ένα εντυπωσιακά χαμηλό μονόχρωμο κόστος ανά σελίδα 0.009. Σε λιγότερο από ένα σεντ ανά σελίδα, μπορείτε να χτυπήσετε αποδείξεις, προτάσεις, παρουσιάσεις, ακόμα και τα φυλλάδια PowerPoint, για ένα σχετικά χαμηλό κόστος. Και το χρώμα CPP είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μπορείτε να εκτυπώσετε έγχρωμα έγγραφα για λιγότερο από 10 λεπτά, πράγμα που είναι πραγματικά μια καλή συμφωνία.

Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την έλλειψη Wi-Fi, αλλά η χρέωση επιπλέον για ασύρματη σύνδεση δεν είναι σίγουρα ασυνήθιστη για αυτή την κατηγορία εκτυπωτή. Λείπουν επίσης τα πρωτόκολλα Wi-Fi Direct και Near-Field ή NFC , δύο ομότιμα ​​πρωτόκολλα για τη σύνδεση φορητών συσκευών στον εκτυπωτή σας χωρίς να συνδέεται οποιαδήποτε συσκευή σε δίκτυο ή δρομολογητή. Ειλικρινά, είναι ασυνήθιστο να μην βρίσκετε αυτά τα χαρακτηριστικά σε έναν εκτυπωτή τόσο δαπανηρά, αλλά και πάλι, θα πρέπει να αναρωτηθείτε πόσο αυτά τα πρωτόκολλα θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη συσκευή γραφείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο εξαιρετικά επεκτάσιμος έγχρωμος έξυπνος εκτυπωτής Dell S5840cdn κάνει αυτό που πρέπει να εκτυπώσει γρήγορα, καλά και με χαμηλό κόστος - με συνέπεια. Αν ψάχνετε για ένα έγχρωμο λέιζερ για συνεπή παραγωγή μεγάλου όγκου, χιλιάδες σελίδες, μήνα μέσα και μήνα έξω, δεν μπορούμε να σκεφτούμε έναν λόγο να μην επιλέξουμε αυτό.