Τι είναι το Twitch; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η υπηρεσία συνεχούς ροής παιχνιδιών Twitch είναι πολύ περισσότερο από ό, τι συναντά το μάτι

Το Twitch είναι μια δημοφιλής ηλεκτρονική υπηρεσία για την παρακολούθηση και τη ροή εκπομπών ψηφιακών βίντεο. Όταν ιδρύθηκε το 2011, ο Twitch είχε αρχικά επικεντρωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βιντεοπαιχνίδια αλλά έκτοτε επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει ροές αφιερωμένες στη δημιουργία έργων τέχνης, στη μουσική, στις εκπομπές talk και στις περιστασιακές τηλεοπτικές σειρές.

Η υπηρεσία συνεχούς ροής μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 2 εκατομμύρια μοναδικές ταινίες κάθε μήνα και πάνω από 17 χιλιάδες από αυτούς τους χρήστες κερδίζουν χρήματα μέσω του προγράμματος Twitch Partner, μιας υπηρεσίας που παρέχει streamers με πρόσθετες λειτουργίες όπως συνδρομές επί πληρωμή και τοποθετήσεις διαφημίσεων. Το Twitch αγοράστηκε από την Amazon το 2014 και παραμένει μία από τις υψηλότερες πηγές διαδικτυακής κυκλοφορίας στη Βόρεια Αμερική.

Πού μπορώ να παρακολουθήσω το Twitch;

Οι ροές Twitch μπορούν να προβληθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Twitch και μέσω μιας από τις πολλές επίσημες εφαρμογές Twitch που είναι διαθέσιμες για συσκευές iOS και Android, κονσόλες παιχνιδιών Xbox 360 και Xbox One, PlayStation 3 και 4 της Sony, Amazon's Fire TV , Google Chromecast, και το NVIDIA SHIELD. Η παρακολούθηση εκπομπών και βίντεο στο Twitch είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί τη σύνδεση των θεατών.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός λογαριασμού επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τα αγαπημένα τους κανάλια σε μια λίστα που ακολουθεί (παρόμοια με την εγγραφή σε ένα κανάλι στο YouTube) και να συμμετέχει στο μοναδικό chatroom κάθε ροής. Η φιλοξενία είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους παίκτες Twitch να μεταδίδουν ζωντανή ροή άλλου καναλιού στο δικό τους κοινό.

Πώς μπορώ να βρω Streamers Twitch για να παρακολουθήσετε;

Το Twitch συνιστά ροές στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού του και των εφαρμογών του. Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να ανακαλύψετε νέα κανάλια Twitch για να παρακολουθήσετε είναι να περιηγηθείτε στην κατηγορία Παιχνίδια . Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη σε όλες τις εφαρμογές και στον ιστότοπο Twitch και είναι ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε μια ζωντανή ροή που σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο τίτλο ή σειρά βίντεο παιχνιδιών. Άλλες κατηγορίες που θα εξερευνήσετε είναι οι Κοινότητες , οι Δημοφιλείς , η Δημιουργική και η Ανακάλυψη . Αυτά μπορούν να βρεθούν στην ενότητα " Αναζήτηση " της κύριας τοποθεσίας, αν και δεν είναι όλα αυτά που υπάρχουν στις επίσημες εφαρμογές Twitch.

Πολλές από τις δημοφιλέστερες ταινίες Twitch είναι πολύ ενεργές στο Twitter και το Instagram, γεγονός που κάνει και τα δύο αυτά κοινωνικά δίκτυα μια σταθερή εναλλακτική λύση για την ανακάλυψη νέων ταινιών που θα ακολουθήσουν. Η χρήση κοινωνικών μέσων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εξεύρεση νέων ταινιών με βάση την προσωπικότητα και τα άλλα ενδιαφέροντά τους, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνεται κατά την αναζήτηση στο Twitch άμεσα. Οι προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται κατά την αναζήτηση στο Twitter και το Instagram περιλαμβάνουν ροή συσκότισης, συστροφή κηλίδων και ταινίες .

Το Twitch είναι κάτι περισσότερο από απλά παιχνίδια βίντεο

Το Twitch μπορεί να έχει αρχίσει ως υπηρεσία συνεχούς ροής παιχνιδιών βίντεο, αλλά από τότε έχει επεκταθεί και τώρα προσφέρει μια ποικιλία διαφορετικών ζωντανών ροών που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Η πιο δημοφιλής κατηγορία μη-τυχερών παιχνιδιών είναι το IRL (Στην πραγματική ζωή) το οποίο διαθέτει streamers απλά κουβεντιάζοντας με τους θεατές τους σε πραγματικό χρόνο. Το Talk Shows είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή που δεν περιέχει τυχερά παιχνίδια, η οποία περιέχει ένα συνδυασμό ζωντανών συνομιλιών, podcasts και ακόμη επαγγελματικά παραγόμενων εκδηλώσεων ποικιλιών ενώ το μαγείρεμα περιέχει, όπως πολλοί θα έλεγε σωστά, μαγείρεμα και τρόφιμα.

Οι θεατές που αναζητούν κάτι λίγο πιο καλλιτεχνικό πρέπει να ελέγξουν την κατηγορία Creative . Αυτό είναι όπου καλλιτέχνες, προγραμματιστές, εμψυχωτές, cosplayers, και σχεδιαστές μοιράζονται τη δημιουργική τους διαδικασία με τον κόσμο και αυτά τα ρεύματα συνήθως προσελκύουν ένα πολύ διαφορετικό ακροατήριο από όσους παρακολουθούν άλλες κατηγορίες.

Είναι το Twitch ένα κοινωνικό δίκτυο;

Με τα χρόνια από την έναρξή της, ο Twitch εισήγαγε σταδιακά μια ποικιλία χαρακτηριστικών που τον βοήθησαν να εξελιχθεί από το να είναι ένας βασικός δικτυακός τόπος streaming media σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook.

Οι χρήστες Twitch μπορούν να ακολουθήσουν και DM (Direct Message) ο ένας τον άλλον, κάθε ροή έχει τη δική του μοναδική αίθουσα συζήτησης όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν και η δημοφιλής λειτουργία Pulse λειτουργεί ουσιαστικά ως χρονοδιάγραμμα Google Plus, Facebook ή Twitter και επιτρέπει σε όσους στο δίκτυο να δημοσιεύουν τις δικές τους ενημερώσεις κατάστασης καθώς και όπως, μοιράζεστε και σχολιάζετε τι έχουν γράψει οι άλλοι.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι προσβάσιμα μέσω των επίσημων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας Twitch, τα οποία θέτουν σε άμεσο ανταγωνισμό με άλλες κοινωνικές εφαρμογές. Μήπως ο Twitch ήταν ένα κοινωνικό δίκτυο; Όχι τώρα; Απολύτως.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες και οι συνεργάτες του Twitch;

Οι συνεργάτες και οι συνεργάτες είναι ειδικοί τύποι λογαριασμών Twitch που επιτρέπουν ουσιαστικά τη δημιουργία εσόδων από εκπομπές. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Συνεργάτης Twitch ή Συνεργάτης, αλλά πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όσον αφορά τη δημοτικότητα μιας ροής και τον αριθμό των οπαδών που έχει ένας χρήστης.

Οι θυγατρικές Twitch έχουν πρόσβαση σε Bits (μια μορφή μίνι δωρεάς από τους θεατές) και το 5% των εσόδων από την πώληση παιχνιδιών μέσω του προφίλ τους. Οι Twitch Partners λαμβάνουν επιπλέον αυτά τα πλεονεκτήματα εκτός από τις διαφημίσεις βίντεο, τις επιλογές συνδρομητικών πληρωμών, τα προσαρμοσμένα εμβλήματα και τα emoticons, καθώς και άλλα προνόμια premium για το κανάλι τους.

Είναι οι άνθρωποι που πραγματικά ζουν σε Twitch;

Με λίγα λόγια, ναι. Παρόλο που όλοι οι χρήστες του Twitch δεν έχουν εγκαταλείψει την καθημερινή τους εργασία, ένας μεγάλος αριθμός ταινιών που ζωντανεύουν πραγματικά ζωντανεύουν (και πολλά άλλα!) Με ροή στην υπηρεσία μέσω ενός συνδυασμού επαναλαμβανόμενων συνδρομών, μικροδελτίων (π.χ. που μπορεί να κυμαίνεται από λίγα δολάρια έως μερικές χιλιάδες), χορηγίες, διαφημίσεις και πωλήσεις θυγατρικών. Η επίτευξη αυτού του επιπέδου οικονομικής επιτυχίας στο Twitch απαιτεί πολλή αφοσίωση, αν και με τους περισσότερους δημοφιλέστερους εταίρους Twitch και συνεργαζόμενους φορείς που διαρκούν πέντε έως επτά ημέρες την εβδομάδα για να διατηρήσουν το ακροατήριό τους.

Τι είναι το TwitchCon;

Το TwitchCon είναι μια ετήσια σύμβαση που οργανώνεται από τον Twitch και πραγματοποιείται σε διάστημα τριών ημερών είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο. Ο επίσημος στόχος του TwitchCon είναι να γιορτάσει την κουλτούρα των βιντεοπαιχνιδιών και της ροής, αλλά χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα για την προώθηση νέων υπηρεσιών προς τους χρήστες και την αναγνώριση των συνεργατών της Twitch που έχουν επιτύχει ιδιαίτερα.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες στο TwitchCon κυμαίνονται από πίνακες συζήτησης και εργαστήρια για να συναντηθούν και να χαιρετήσουν τους δημοφιλείς συνεργάτες της Twitch και ακόμη και ένα ειδικό πάρτι με ζωντανή μουσική και ποτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 85 δολάρια ανά ημέρα με εκδηλώσεις που εκτυλίσσονται από το μεσημέρι έως αργότερα το βράδυ. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα στο TwitchCon, αλλά τα άτομα κάτω των 13 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Σε γενικές γραμμές, το TwitchCon έχει μια πιο ώριμη δημογραφική ηλικία από ό, τι παρόμοιες συμβάσεις βιντεοπαιχνιδιών όπως το PAX ή το Gamescom.

Το πρώτο TwitchCon πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2015 και προσέλκυσε πάνω από 20.000 συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του, ενώ η δεύτερη σύμβαση το 2016 στο Σαν Ντιέγκο, η οποία έτρεξε για τρεις ημέρες, αυξήθηκε σε πάνω από 35.000.

Πώς συνδέεται το Twitch με το Amazon;

Η Amazon αγόρασε το Twitch το 2014 και ενώ η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επηρέασε πολύ δραματικά την επιφάνεια του Twitch, σημειώθηκαν κάποιες σημαντικές εξελίξεις στην πλατφόρμα με την εισαγωγή των Bits, ένα ψηφιακό νόμισμα που αγοράστηκε με την Amazon Payments που χρησιμοποιήθηκε για να κάνει μικρο-δωρεές σε ταινίες, και Twitch Prime.

Τι κάνει το Twitch Prime Do;

Το Twitch Prime είναι ένα premium μέλος για το Twitch το οποίο συνδέεται με το Amazon Amazon Prime πρόγραμμα του Amazon. Όποιος έχει την ιδιότητα μέλους του Amazon Prime κερδίζει αυτόματα μια συνδρομή Twitch Prime και οι δύο χρησιμοποιούνται συχνά ως ένας τρόπος προώθησης του άλλου.

Οι χρήστες με μέλη του Twitch Prime λαμβάνουν μια δωρεάν διαφήμιση για το Twitch, δωρεάν ψηφιακά downloadable content (DLC) για επιλεγμένους τίτλους, εκπτώσεις παιχνιδιών βίντεο και δωρεάν συνδρομή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιοδήποτε κανάλι του Twitch Partner ως τρόπο υποστήριξης . Το Twitch Prime είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου.

Το Twitch έχει οποιονδήποτε ανταγωνισμό;

Το Twitch είναι μακράν η δημοφιλέστερη υπηρεσία για streaming και παρακολούθηση βίντεο και συναφών περιεχομένων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η Twitch ήταν η πρώτη εταιρεία που επικεντρώθηκε στην εξειδικευμένη ροή παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών, αλλά η επιτυχία της μπορεί επίσης να πιστωθεί στις δικές της καινοτομίες στη βιομηχανία, ειδικά όταν πρόκειται να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν έσοδα από το δικό τους περιεχόμενο.

Παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Twitch, το YouTube κερδίζει έδαφος στην αγορά streaming video games με την πρωτοβουλία του YouTube για τυχερά παιχνίδια που ξεκίνησε το 2015. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitch θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η Microsoft που αγόρασε την υπηρεσία ροής βιντεοπαιχνιδιών Beam το 2016 -τον τίτλο του ως Mixer και ενσωματώνοντάς τον απευθείας στους υπολογιστές των Windows 10 και τις κονσόλες Xbox One.

Υπάρχουν αρκετές μικρότερες υπηρεσίες ροής όπως το Smashcast (τυπικά Azabu και Hitbox), αλλά το YouTube και το Mixer είναι η μόνη πραγματική απειλή για τον Twitch λόγω του μεγέθους των αντίστοιχων εταιρειών και του υπάρχοντος χρήστη.

Εάν έχετε λογαριασμό Twitch και δεν είναι αυτό που περιμένατε, μπορείτε πάντα να διαγράψετε το λογαριασμό για να το ξεφορτωθείτε.