Πώς να διαχειριστείτε τους σελιδοδείκτες του Safari και τα αγαπημένα

Κρατήστε τους σελιδοδείκτες σας υπό έλεγχο με φακέλους

Οι σελιδοδείκτες είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε τους αγαπημένους σας ιστότοπους και να επισημάνετε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες για αργότερα, όταν μπορεί να έχετε περισσότερο χρόνο για να περάσετε την εξερεύνηση τους.

Το πρόβλημα με τους σελιδοδείκτες είναι ότι μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Ένας τρόπος για να τα καταφέρετε και να τα κρατήσετε υπό έλεγχο είναι να τα αποθηκεύσετε σε φακέλους. Φυσικά, η διαδικασία είναι πιο εύκολη αν ρυθμίσετε φακέλους προτού αρχίσετε να αποθηκεύετε σελιδοδείκτες , αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να οργανωθείτε.

Η πλευρική γραμμή Safari

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαχειρίζεστε τους σελιδοδείκτες σας είναι μέσω της πλευρικής γραμμής του Safari (μερικές φορές αναφέρεται ως επεξεργαστής σελιδοδεικτών ). Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλευρική γραμμή του Safari :

Με την ανοικτή πλευρική γραμμή του Safari, μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε σελιδοδείκτες, καθώς και να προσθέσετε ή να διαγράψετε φακέλους ή υποφακέλους.

Υπάρχουν δύο κύριες θέσεις για την αποθήκευση σελιδοδεικτών και φακέλων σελιδοδεικτών : τη γραμμή Αγαπημένων και το μενού Σελιδοδείκτες.

Η γραμμή αγαπημένων

Η γραμμή Αγαπημένων βρίσκεται κοντά στην κορυφή του παραθύρου του Safari . Η γραμμή Αγαπημένων ενδέχεται να μην είναι ορατή ανάλογα με τον τρόπο που έχετε δημιουργήσει το Safari. Ευτυχώς είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Αγαπημένων:

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή Αγαπημένων

Η γραμμή Αγαπημένων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κρατάτε χρήσιμες τις ιστοσελίδες σας, είτε ως μεμονωμένοι σύνδεσμοι είτε ως φακέλοι. Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των μεμονωμένων συνδέσμων που μπορείτε να αποθηκεύσετε οριζόντια σε όλη τη γραμμή εργαλείων και, ακόμα, δείτε και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτά χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κλικ σε ένα αναπτυσσόμενο μενού . Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από το μήκος των ονομάτων που δίνετε οι σύνδεσμοι και το μέγεθος του τυπικού παραθύρου του Safari, αλλά μια ντουζίνα συνδέσεις είναι πιθανώς ο μέσος όρος. Από την πλευρά του συν, εάν τοποθετείτε συνδέσμους και όχι φακέλους στη γραμμή σελιδοδεικτών, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις πρώτες εννέα από αυτές χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου και όχι ποντίκι, όπως περιγράφουμε σε αυτή την συμβουλή:

Αν χρησιμοποιείτε φακέλους αντί για συνδέσμους, μπορείτε να έχετε μια σχεδόν απεριόριστη προσφορά ιστοσελίδων από τη γραμμή Αγαπημένων, αν και ίσως θελήσετε να κάνετε κράτηση της γραμμής Αγαπημένων για ιστότοπους που επισκέπτεστε καθημερινά ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να αποθηκεύσετε οτιδήποτε άλλο στο Σελιδοδείκτες μενού.

Το μενού Σελιδοδείκτες

Το μενού Σελιδοδείκτες παρέχει αναπτυσσόμενη πρόσβαση σε σελιδοδείκτες ή / και σε φακέλους σελιδοδεικτών, ανάλογα με τον τρόπο που αποφασίζετε να τα οργανώσετε.

Το μενού Σελιδοδείκτες παρέχει επίσης έναν δεύτερο τρόπο πρόσβασης στη γραμμή Αγαπημένων, καθώς και τις εντολές που σχετίζονται με σελιδοδείκτες. Εάν απενεργοποιήσετε τη γραμμή Αγαπημένων, ίσως για να αποκτήσετε λίγο περισσότερη οθόνη ακίνητης περιουσίας, μπορείτε ακόμα να την αποκτήσετε πρόσβαση από το μενού Σελιδοδείκτες.

Προσθέστε έναν φάκελο στη γραμμή σελιδοδεικτών ή στο μενού σελιδοδεικτών

Η προσθήκη φακέλου στη γραμμή "Αγαπημένα" ή στο μενού "Σελιδοδείκτες" είναι εύκολη. το πιο δύσκολο κομμάτι αποφασίζει πώς να ρυθμίσετε τους φακέλους σας. Ορισμένες κατηγορίες, όπως Ειδήσεις, Αθλητισμός, Καιρός, Τεχνολογία, Εργασία, Ταξίδια και Αγορές, είναι καθολικές ή τουλάχιστον αρκετά προφανείς. Άλλοι, όπως η χειροτεχνία, η κηπουρική, η ξυλουργική ή τα κατοικίδια, είναι πιο προσωπικά. Μια κατηγορία προτείνουμε έντονα ότι σχεδόν όλοι προσθέτουν Temp (αν και μπορείτε να το ονομάσετε ό, τι θέλετε). Αν είστε σαν οι περισσότεροι surfers στο διαδίκτυο, κάνετε σελιδοδείκτη σε πολυάριθμους ιστότοπους, σε καθημερινή βάση, για να επανεξετάσετε αργότερα, όταν έχετε περισσότερο χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς πιθανότατα δεν είναι τοποθεσίες που θέλετε να τοποθετήσετε σελιδοδείκτη μόνιμα, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσες για να το ελέγξετε, όχι μόνο σήμερα. Αν τους κρατήσετε σε ένα φάκελο Temp, θα εξακολουθούν να συσσωρεύονται τρομακτικά γρήγορα, αλλά τουλάχιστον θα είναι όλοι σε ένα μέρος.

Όσον αφορά τα ονόματα, αν αποφασίζετε να προσθέσετε μεμονωμένους σελιδοδείκτες ή φακέλους στη γραμμή Αγαπημένων, διατηρήστε τα ονόματά τους σύντομα, ώστε να μπορείτε να τα τοποθετήσετε περισσότερα. Τα σύντομα ονόματα δεν είναι κακή ιδέα στο μενού Σελιδοδείκτες, αλλά επειδή οι σύνδεσμοι εμφανίζονται σε μια ιεραρχική λίστα, έχετε περισσότερη ευελιξία.

Για να προσθέσετε ένα φάκελο, κάντε κλικ στο μενού Σελιδοδείκτες και επιλέξτε Προσθήκη φακέλου σελιδοδεικτών. Ένας νέος φάκελος θα εμφανιστεί στην ενότητα Σελιδοδείκτες της πλευρικής γραμμής του Safari, με το όνομα του (επί του παρόντος 'φάκελο χωρίς τίτλους') επισημασμένο, έτοιμο για να το αλλάξετε. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής. Εάν κατά λάθος πατήσετε μακριά από το φάκελο πριν λάβετε την ευκαιρία να το ονομάσετε, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Επεξεργασία ονόματος από το αναδυόμενο μενού. Εάν αλλάξετε γνώμη για το φάκελο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Κατάργηση (ή Διαγραφή ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε) από το αναδυόμενο μενού.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το όνομα, κάντε κλικ και σύρετε το φάκελο στη γραμμή αγαπημένων ή στην καταχώρηση μενού σελιδοδεικτών στην πλαϊνή γραμμή, ανάλογα με το που θέλετε να το αποθηκεύσετε.

Προσθήκη υποφακέλων σε φακέλους

Εάν έχετε την τάση να συλλέξετε και να αποθηκεύσετε πολλούς σελιδοδείκτες, ίσως θελήσετε να προσθέσετε υποφακέλους σε ορισμένες κατηγορίες φακέλων. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα φάκελο ανώτατου επιπέδου που ονομάζεται "Αρχική σελίδα" που περιλαμβάνει υποφακέλους που ονομάζονται Μαγειρική, Διακόσμηση, Κηπουρική και Πράσινοι οδηγοί.

Ανοίξτε την πλευρική γραμμή του Safari (μενού Σελιδοδείκτες, Εμφάνιση Σελιδοδεικτών ) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αγαπημένη γραμμή ή στην καταχώρηση μενού Σελιδοδείκτες, ανάλογα με τη θέση του φακέλου ανώτατου επιπέδου.

Κάντε κλικ στο φάκελο προορισμού για να το επιλέξετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο βέλη προς τα αριστερά του φακέλου για να εμφανίσετε τα περιεχόμενα του φακέλου (ακόμα και αν ο φάκελος είναι κενός). Εάν δεν το κάνετε αυτό, όταν προσθέτετε ένα νέο φάκελο, θα προστεθεί στο ίδιο επίπεδο με τον υπάρχοντα φάκελο και όχι μέσα στο φάκελο.

Από το μενού Σελιδοδείκτες, επιλέξτε Προσθήκη φακέλου σελιδοδεικτών. Ένας νέος υποφάκελος θα εμφανιστεί στον επιλεγμένο φάκελο, με το όνομα του ('untitled folder') επισημασμένο και έτοιμο για επεξεργασία. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εμφάνιση των υποφακέλων στον επιλεγμένο φάκελο, δεν είστε εσείς, είναι το Safari, η προσθήκη υποφακέλων, εξαρτάται από την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείται κατά καιρούς. Ωστόσο, υπάρχει μια εύκολη λύση. Απλά σύρετε τον υποφάκελο στο φάκελο που θέλετε να έχει ο υποφάκελος.

Για να προσθέσετε περισσότερους υποφακέλους στον ίδιο φάκελο, κάντε ξανά κλικ στον φάκελο και στη συνέχεια επιλέξτε Προσθήκη φακέλων σελιδοδεικτών από το μενού Σελιδοδείκτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να προσθέσετε όλους τους επιθυμητούς υποφακέλους, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε στην επιθυμία να παρασυρθείτε.

Οργανώστε τους φακέλους στη γραμμή Αγαπημένων

Μόλις προσθέσετε φακέλους στη γραμμή Αγαπημένων, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη για την παραγγελία σας. η αναδιάταξη τους είναι εύκολη. Υπάρχουν δύο τρόποι μετακίνησης φακέλων στη γραμμή Αγαπημένων. απευθείας στη γραμμή αγαπημένων, ή στην πλευρική γραμμή του Safari. Η πρώτη επιλογή είναι η πιο εύκολη εάν αναδιατάξετε φακέλους ανώτερου επιπέδου. η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που επιλέγετε εάν θέλετε να αναδιατάξετε τους υποφακέλους.

Κάντε κλικ στο φάκελο που θέλετε να μετακινήσετε και σύρετέ το στη θέση προορισμού στη γραμμή Αγαπημένα. Οι άλλοι φάκελοι θα κινηθούν εκτός δρόμου για να το φιλοξενήσουν.

Μπορείτε επίσης να αναδιοργανώσετε τους φακέλους στη γραμμή Αγαπημένων από την πλευρική γραμμή του Safari. Για να προβάλετε την πλευρική γραμμή του Safari, κάντε κλικ στο μενού Σελιδοδείκτες και επιλέξτε Εμφάνιση σελιδοδεικτών. Στην πλευρική γραμμή του Safari, κάντε κλικ στην καταχώρηση της Αγαπημένης γραμμής για να την επιλέξετε.

Για να μετακινήσετε ένα φάκελο, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του φακέλου και έπειτα σύρετέ το στην επιθυμητή θέση. Μπορείτε να μετακινήσετε ένα φάκελο σε διαφορετική θέση στο ίδιο επίπεδο στην ιεραρχία ή να το σύρετε σε άλλο φάκελο.

Οργάνωση φακέλων στο μενού σελιδοδεικτών

Ανοίξτε την πλευρική γραμμή του Safari και κάντε κλικ στην καταχώρηση μενού σελιδοδεικτών. Από εδώ, η αναδιάταξη των φακέλων είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη δεύτερη επιλογή, παραπάνω. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο για το φάκελο που θέλετε να μετακινήσετε και σύρετέ το στη θέση προορισμού.

Διαγράψτε ένα φάκελο

Για να διαγράψετε ένα φάκελο από το μενού Σελιδοδείκτες Safari ή από την γραμμή αγαπημένων , κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Κατάργηση από το αναδυόμενο μενού. Ελέγξτε πρώτα τον φάκελο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει σελιδοδείκτες ή υποφακέλους που θέλετε να αποθηκεύσετε αλλού.

Μετονομασία ενός φακέλου

Για να μετονομάσετε ένα φάκελο, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Μετονομασία (οι παλαιότερες εκδόσεις του Safari χρησιμοποίησαν την Επεξεργασία ονόματος αντί του) από το αναδυόμενο μενού. Το όνομα του φακέλου θα επισημανθεί, έτοιμο για επεξεργασία. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.