Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διακομιστή DNS

Είναι καλύτερο να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή ή τη συσκευή σας;

Όταν αλλάζετε τους διακομιστές DNS που χρησιμοποιεί ο δρομολογητής , ο υπολογιστής ή άλλη συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, αλλάζετε τους διακομιστές, συνήθως εκχωρημένους από τον ISP , που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής ή η συσκευή για να μετατρέψει ονόματα κεντρικών υπολογιστών σε διευθύνσεις IP .

Με άλλα λόγια, αλλάζετε τον παροχέα υπηρεσιών που μετατρέπει το www.facebook.com σε 173.252.110.27 .

Η αλλαγή των διακομιστών DNS μπορεί να είναι ένα καλό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ιδιωτικοποίηση του ιστού σας πιο προσωπική (αν επιλέξετε μια υπηρεσία που δεν καταγράφει τα δεδομένα σας) και θα μπορούσατε ακόμη και να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που ο ISP σας έχει επιλέξει να μπλοκάρει.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί δημόσιοι διακομιστές DNS που μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αντί των αυτόματα εκχωρηθέντων που πιθανώς χρησιμοποιείτε τώρα. Ανατρέξτε στη λίστα δωρεάν και δημόσιων διακομιστών DNS για μια λίστα με πρωτεύοντες και δευτερεύοντες διακομιστές DNS που μπορείτε να αλλάξετε σε αυτήν τη στιγμή.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS: Router vs Device

Εισαγάγετε τους νέους διακομιστές DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην περιοχή ρυθμίσεων DNS , οι οποίοι συνήθως βρίσκονται δίπλα στις άλλες επιλογές διαμόρφωσης δικτύου στη συσκευή ή τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Ωστόσο, προτού αλλάξετε τους διακομιστές DNS, θα πρέπει να αποφασίσετε αν είναι καλύτερη επιλογή, στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή σας ή αυτούς στους επιμέρους υπολογιστές ή συσκευές σας:

Ακολουθεί κάποια πιο συγκεκριμένη βοήθεια με αυτές τις δύο περιπτώσεις:

Αλλαγή διακομιστών DNS σε δρομολογητή

Για να αλλάξετε τους διακομιστές DNS σε δρομολογητή, αναζητήστε πεδία κειμένου που χαρακτηρίζονται ως DNS , συνήθως σε μια ενότητα Διεύθυνση DNS , πιθανότατα σε μια περιοχή εγκατάστασης ή βασικών ρυθμίσεων στη διεπαφή διαχείρισης του δρομολογητή και εισαγάγετε τις νέες διευθύνσεις.

Δείτε τον οδηγό μας για την αλλαγή DNS στους πιο δημοφιλείς εκπαιδευτικούς δρομολογητές αν αυτές οι γενικές συμβουλές δεν σας επέφεραν στη σωστή περιοχή. Σε αυτό το κομμάτι, εξηγώ πώς να το κάνουμε αυτό λεπτομερώς για τους περισσότερους δρομολογητές εκεί έξω σήμερα.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα ακόμη και μετά από να δείτε αυτό το σεμινάριο, μπορείτε πάντα να κάνετε λήψη του εγχειριδίου για το συγκεκριμένο μοντέλο δρομολογητή από τον ιστότοπο υποστήριξης της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δείτε τα προφίλ υποστήριξης NETGEAR , Linksys και D-Link για πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των εγχειριδίων προϊόντων που μπορείτε να κατεβάσετε για τον συγκεκριμένο σας δρομολογητή. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για τη μάρκα και το μοντέλο του δρομολογητή σας είναι μια καλή ιδέα αν ο δρομολογητής σας δεν είναι από μία από αυτές τις δημοφιλείς εταιρείες.

Αλλαγή διακομιστών DNS σε υπολογιστές & amp; Αλλες συσκευές

Για να αλλάξετε τους διακομιστές DNS σε έναν υπολογιστή με Windows, εντοπίστε την περιοχή DNS στις ιδιότητες του πρωτοκόλλου Internet , πρόσβαση από τις ρυθμίσεις δικτύου και εισαγάγετε τους νέους διακομιστές DNS.

Η Microsoft άλλαξε τη διατύπωση και τη θέση των ρυθμίσεων που σχετίζονται με το δίκτυο με κάθε νέα έκδοση των Windows, αλλά μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα βήματα για τα Windows 10 προς τα κάτω μέσω των Windows XP στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής των διακομιστών DNS στα Windows .

Σημείωση: Ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση παραμέτρων DNS του Mac σας ή Αλλαγή ρυθμίσεων DNS σε iPhone, iPod Touch και iPad εάν χρησιμοποιείτε έναν από αυτούς τους υπολογιστές ή συσκευές και χρειάζεστε βοήθεια.