Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS του Mac σας

Διαχειριστείτε το DNS του Mac σας - Αποκτήστε καλύτερη απόδοση

Η ρύθμιση των ρυθμίσεων DNS (διακομιστή ονομάτων τομέα ) των Mac σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτές αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διακομιστή DNS.

Ρυθμίζετε τις ρυθμίσεις DNS των Mac σας χρησιμοποιώντας το παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου. Σε αυτό το παράδειγμα, ρυθμίζουμε τις ρυθμίσεις DNS για ένα Mac που συνδέεται μέσω ενός δικτύου Ethernet-ενσύρματο. Αυτές οι ίδιες οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε τύπο σύνδεσης δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων συνδέσεων AirPort .

Ο, τι χρειάζεσαι

Ρύθμιση του DNS του Mac σας

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας το στοιχείο μενού System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple .
  2. Κάντε κλικ στο παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος". Το παράθυρο προτιμήσεων δικτύου εμφανίζει όλους τους τύπους σύνδεσης δικτύου που είναι διαθέσιμοι στο Mac σας. Συνήθως, μόνο ένας τύπος σύνδεσης είναι ενεργός, όπως υποδεικνύεται από την πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομά του. Σε αυτό το παράδειγμα, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση DNS για σύνδεση Ethernet ή Wi-Fi. Η διαδικασία είναι βασικά η ίδια για κάθε τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε - Ethernet, AirPort, Wi-Fi, Thunderbolt Bridge, ακόμα και Bluetooth ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου.
  3. Επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης με τις ρυθμίσεις DNS που θέλετε να αλλάξετε. Θα εμφανιστεί μια επισκόπηση των ρυθμίσεων που χρησιμοποιούνται από την επιλεγμένη σύνδεση. Η επισκόπηση μπορεί να περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις DNS, τη χρήση της διεύθυνσης IP και άλλες βασικές πληροφορίες δικτύωσης, αλλά δεν πραγματοποιούν αλλαγές εδώ.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους ". Θα εμφανιστεί το φύλλο σύνθετου δικτύου.
  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα DNS , η οποία εμφανίζει δύο λίστες. Μία από τις λίστες περιέχει τους διακομιστές DNS και η άλλη λίστα περιέχει τομείς αναζήτησης. (Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς αναζήτησης εμφανίζονται λίγο αργότερα σε αυτό το άρθρο.)

Η λίστα "Διακομιστές DNS" ενδέχεται να είναι κενή, μπορεί να έχει μία ή περισσότερες καταχωρήσεις που έχουν γκρι χρώμα ή μπορεί να έχει καταχωρήσεις σε κανονικό σκοτεινό κείμενο. Το κείμενο με γκρι χρώμα υποδηλώνει ότι οι διευθύνσεις IP για τους διακομιστές DNS εκχωρήθηκαν από άλλη συσκευή στο δίκτυό σας, συνήθως το δρομολογητή δικτύου. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αναθέσεις τροποποιώντας τη λίστα διακομιστών DNS στο Mac σας. Όταν αντικαθιστάτε τις καταχωρίσεις DNS εδώ, χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων του Mac σας, επηρεάζει μόνο το Mac σας και όχι οποιαδήποτε άλλη συσκευή στο δίκτυό σας.

Οι καταχωρήσεις σε σκούρο κείμενο υποδεικνύουν ότι οι διευθύνσεις DNS εισήχθησαν τοπικά στο Mac σας. Και φυσικά, μια κενή καταχώρηση δηλώνει ότι δεν έχουν ακόμη οριστεί διακομιστές DNS.

Επεξεργασία καταχωρήσεων DNS

Εάν η λίστα DNS είναι κενή ή έχει μία ή περισσότερες καταχωρίσεις με γκρι χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μία ή περισσότερες νέες διευθύνσεις DNS στη λίστα. Οι καταχωρίσεις που προσθέτετε αντικαθιστούν όλες τις καταχωρίσεις με γκρι. Αν θέλετε να διατηρήσετε μία ή περισσότερες από τις διευθύνσεις DNS με γκρι χρώμα, πρέπει να γράψετε τη διεύθυνση κάτω και στη συνέχεια να τις εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο, ως μέρος της διαδικασίας προσθήκης νέων διευθύνσεων DNS.

Εάν έχετε ήδη έναν ή περισσότερους διακομιστές DNS καταχωρημένους σε σκούρο κείμενο, οι νέες καταχωρίσεις που προσθέτετε θα εμφανίζονται χαμηλότερα στη λίστα και δεν αντικαθιστούν όλους τους υπάρχοντες διακομιστές DNS. Αν θέλετε να αντικαταστήσετε έναν ή περισσότερους υπάρχοντες διακομιστές DNS, μπορείτε είτε να εισάγετε τις νέες διευθύνσεις DNS και στη συνέχεια να σύρετε τις καταχωρίσεις γύρω για να τις αναδιατάξετε είτε να διαγράψετε πρώτα τις καταχωρίσεις και, στη συνέχεια, να προσθέσετε τις διευθύνσεις DNS με τη σειρά που επιθυμείτε εμφανίζομαι.

Η σειρά των διακομιστών DNS είναι σημαντική. Όταν το Mac σας χρειάζεται να επιλύσει μια διεύθυνση URL, ερωτά την πρώτη καταχώρηση DNS στη λίστα. Εάν δεν υπάρχει απάντηση, ο Mac σας ζητά τη δεύτερη καταχώρηση στη λίστα για τις απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό συνεχίζεται έως ότου ένας διακομιστής DNS επιστρέψει μια απάντηση ή το Mac σας τρέχει σε όλους τους διακομιστές DNS που αναφέρονται χωρίς να λάβει απάντηση.

Προσθήκη καταχώρησης DNS

  1. Κάντε κλικ στο σύμβολο + ( συν ) στην κάτω αριστερή γωνία.
  2. Καταχωρίστε τη διεύθυνση του διακομιστή DNS σε μορφές IPv6 ή IPv4. Κατά την είσοδο στο IPv4, χρησιμοποιήστε διακεκομμένη δεκαδική μορφή, δηλαδή τρεις ομάδες αριθμών που χωρίζονται με δεκαδικό σημείο. Ένα παράδειγμα θα είναι 208.67.222.222 (αυτός είναι ένας από τους διακομιστές DNS που διατίθενται από το Open DNS). Πατήστε Επιστροφή όταν τελειώσετε. Μην εισάγετε περισσότερες από μία διευθύνσεις DNS ανά γραμμή.
  3. Για να προσθέσετε περισσότερες διευθύνσεις DNS, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία .

Διαγραφή μιας καταχώρησης DNS

  1. Επισημάνετε τη διεύθυνση DNS που θέλετε να καταργήσετε.
  2. Κάντε κλικ στο σύμβολο - ( μείον ) στην κάτω αριστερή γωνία.
  3. Επαναλάβετε για κάθε πρόσθετη διεύθυνση DNS που θέλετε να καταργήσετε.

Αν καταργήσετε όλες τις καταχωρίσεις DNS, θα επιστρέψει οποιαδήποτε διεύθυνση DNS έχει διαμορφωθεί από άλλη συσκευή (μια καταχώρηση με γκρι χρώμα).

Χρήση τομέων αναζήτησης

Το παράθυρο τομέα αναζήτησης στις ρυθμίσεις DNS χρησιμοποιείται για την αυτόματη συμπλήρωση ονομάτων κεντρικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στο Safari και σε άλλες υπηρεσίες δικτύου. Για παράδειγμα, εάν το οικιακό σας δίκτυο έχει διαμορφωθεί με το όνομα τομέα του example.com και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή δικτύου με το όνομα ColorLaser, κανονικά θα εισάγετε το ColorLaser.example.com στο Safari για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα κατάστασης.

Αν προσθέσατε το example.com στο παράθυρο Τομέα αναζήτησης, τότε το Safari θα μπορεί να προσαρτήσει το example.com σε οποιοδήποτε εισερχόμενο όνομα κεντρικού υπολογιστή. Με το παράθυρο "Αναζήτηση τομέα" συμπληρώθηκε, την επόμενη φορά που θα μπορούσατε να εισάγετε ColorLaser στο πεδίο URL του Safari και θα συνδεόταν στην πραγματικότητα με το ColorLaser.example.com.

Οι τομείς αναζήτησης προστίθενται, καταργούνται και οργανώνονται χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με τις καταχωρίσεις DNS που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τελειώνω

Αφού ολοκληρώσετε τις τροποποιήσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Αυτή η ενέργεια κλείνει το φύλλο Advanced Network και σας επιστρέφει στο κύριο παράθυρο Προτίμηση δικτύου.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επεξεργασίας DNS.

Οι νέες σας ρυθμίσεις DNS είναι έτοιμες για χρήση. Να θυμάστε ότι οι ρυθμίσεις που αλλάξατε επηρεάζουν μόνο το Mac σας. Αν χρειάζεται να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS για όλες τις συσκευές στο δίκτυό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις αλλαγές στο δρομολογητή του δικτύου σας.

Ίσως θελήσετε επίσης να ελέγξετε την απόδοση του νέου σας παροχέα DNS. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια του οδηγού: Δοκιμάστε τον παροχέα DNS σας για να αποκτήσετε ταχύτερη πρόσβαση στο Web .