Δημιουργία νέων λογαριασμών χρηστών στο Mac σας

Μάθετε σχετικά με τους διάφορους τύπους λογαριασμών χρηστών Mac

Όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά το Mac ή εγκαταστήσατε το λογισμικό macOS, δημιουργήθηκε αυτόματα ένας λογαριασμός διαχειριστή. Εάν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί το Mac σας, τότε ίσως να μην χρειαστείτε κανέναν από τους άλλους τύπους λογαριασμών χρήστη, αν και μπορεί να σας εξυπηρετηθούν καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα τυπικό λογαριασμό για τη συνηθισμένη χρήση του Mac σας. Αν μοιράζεστε το Mac με οικογένεια ή φίλους, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον λογαριασμούς χρηστών , καθώς και τους τύπους λογαριασμών που θα δημιουργήσετε.

Προσθέστε λογαριασμούς διαχειριστή στον υπολογιστή Mac

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λογαριασμούς διαχειριστή χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων χρήστη και ομάδων. γυρισμένη οθόνη από την Coyote Moon, Inc.

Όταν ρυθμίσετε για πρώτη φορά το Mac, ο βοηθός εγκατάστασης δημιούργησε αυτόματα έναν λογαριασμό διαχειριστή. Ο λογαριασμός διαχειριστή έχει ειδικά προνόμια που του επιτρέπουν να κάνει αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα Mac, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης άλλων τύπων λογαριασμών, της εγκατάστασης εφαρμογών και της πρόσβασης σε ορισμένες ειδικές περιοχές του συστήματος που προστατεύονται από άλλους τύπους λογαριασμών χρηστών.

Εκτός από τα ειδικά προνόμια, ένας λογαριασμός διαχειριστή έχει όλες τις δυνατότητες που έχει ένας τυπικός χρήστης, όπως ένας αρχικός φάκελος , και πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του / Applications folder. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό διαχειριστή για τις καθημερινές σας εργασίες, παρόλο που εάν θέλετε να ακολουθήσετε ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ένα λογαριασμό διαχειριστή όταν χρειάζεται και, στη συνέχεια, να αλλάζετε σε έναν κανονικό λογαριασμό για κάθε μέρα χρήση.

Απλώς χρειάζεστε έναν μόνο λογαριασμό διαχειριστή για να εργαστείτε αποτελεσματικά με το Mac, αλλά αν μοιράζεστε το Mac με άλλους, ένας δεύτερος λογαριασμός διαχειριστή μπορεί να είναι χρήσιμος, ειδικά αν δεν θέλετε να είστε προσωπικό 24/7 της IT υποστήριξης της οικογένειάς σας. Περισσότερο "

Προσθέστε τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών στο Mac σας

Οι τυπικοί λογαριασμοί θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους χρήστες σας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η δημιουργία ενός τυπικού λογαριασμού χρήστη για κάθε μέλος της οικογένειας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε το Mac με την υπόλοιπη οικογένειά σας. Κάθε λογαριασμός χρήστη έχει τον δικό του αρχικό φάκελο για την αποθήκευση εγγράφων, το δικό του σύνολο προτιμήσεων χρήστη και τη δική του βιβλιοθήκη iTunes, σελιδοδείκτες Safari , Λογαριασμοί μηνυμάτων, Επαφές και Φωτογραφίες ή iPhoto, ανάλογα με την έκδοση του OS X που τρέχετε .

Οι τυποποιημένοι χρήστες του λογαριασμού έχουν επίσης κάποιες δυνατότητες προσαρμογής, αν και θα επηρεάσουν μόνο τους δικούς τους λογαριασμούς. Μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο φόντο της επιφάνειας εργασίας τους, τις προφυλάξεις οθόνης και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορούν να προσαρμόσουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, όπως το Safari ή το Mail, χωρίς να επηρεάζουν άλλους κατόχους λογαριασμών στο Mac σας. Περισσότερο "

Προσθέστε τους λογαριασμούς διαχείρισης με τους γονικούς ελέγχους στον υπολογιστή Mac

Οι νεότεροι χρήστες μπορεί να εξυπηρετηθούν καλύτερα με έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι λογαριασμοί διαχειριζόμενων χρηστών είναι παρόμοιοι με τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών. Όπως ένας τυπικός λογαριασμός χρήστη, ένας διαχειριζόμενος λογαριασμός χρήστη έχει δικό του φάκελο, τη βιβλιοθήκη iTunes, τους σελιδοδείκτες του Safari, το λογαριασμό μηνυμάτων, τις επαφές και τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών .

Σε αντίθεση με τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών, οι λογαριασμοί διαχειριζόμενου χρήστη έχουν Γονικό Έλεγχο, ο οποίος μπορεί να καθορίσει ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ποιες ιστοσελίδες μπορεί να επισκέπτονται, με ποιους χρήστες μπορεί να ανταλλάσσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα και κατά πόσες ώρες από πόσες ημέρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής. Περισσότερο "

Ρύθμιση των γονικών ελέγχων στο Mac σας

Ελέγξτε τι εφαρμογές και συσκευές ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Όταν δημιουργείτε έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό, εσείς, ως διαχειριστής, μπορείτε να ρυθμίσετε το Γονικό Έλεγχο για να έχετε κάποιο επίπεδο ελέγχου σχετικά με το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης του διαχειριζόμενου λογαριασμού.

Μπορείτε να καθορίσετε ποιες εφαρμογές επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ο κάτοχος λογαριασμού, καθώς και ποιοι ιστότοποι ενδέχεται να επισκέπτονται το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μπορείτε να ρυθμίσετε μια λίστα ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στη λίστα επαφών του χρήστη και με ποιον χρήστη μπορεί να ανταλλάξει μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε πότε και για πόσο διάστημα ένας διαχειριζόμενος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Mac.

Οι γονικοί έλεγχοι είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να είναι ευπροσάρμοστο ώστε να επιτρέπουν στα παιδιά σας να διασκεδάζουν στο Mac χωρίς να έχουν προβλήματα. Περισσότερο "

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ανταλλακτικών χρηστών για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ένας ελεύθερος λογαριασμός χρήστη είναι ουσιαστικά ένας λογαριασμός που δημιουργείτε, αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιείτε. Ακούγεται λίγο ανόητο, αλλά έχει μια ειδική δύναμη που το καθιστά πολύ χρήσιμο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με πολλά προβλήματα Mac.

Επειδή ο εφεδρικός λογαριασμός χρήστη δεν χρησιμοποιείται τακτικά, όλα τα αρχεία και οι λίστες προτίμησής του βρίσκονται στην προεπιλεγμένη κατάσταση. Λόγω της "φρέσκιας" κατάστασης των χρηστών του λογαριασμού χρηστών, είναι ιδανικό για την παρακολούθηση των προβλημάτων Mac που σχετίζονται με τις εφαρμογές που δεν λειτουργούν, το Mac που εκπέμπει τον άξονα του θανάτου ή απλώς ενεργό.

Συγκρίνοντας τον τρόπο λειτουργίας του Mac σας με τον εφεδρικό λογαριασμό χρήστη έναντι του λογαριασμού που χρησιμοποιείτε κανονικά, μπορείτε να προσδιορίσετε αν το πρόβλημα συμβαίνει μόνο με έναν λογαριασμό χρήστη ή όλους τους λογαριασμούς χρηστών.

Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης έχει προβλήματα με το σταμάτημα ή το σπάσιμο του Safari, το αρχείο προτιμήσεων Safari του χρήστη μπορεί να έχει καταστραφεί. Η διαγραφή του αρχείου προτιμήσεων για αυτόν τον χρήστη ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα. Περισσότερο "