Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας ή της βιβλιοθήκης iPhoto

Δημιουργήστε ένα απλό αντίγραφο ασφαλείας ή ένα σύστημα αποθήκευσης αρχείων για τις εικόνες σας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αρχειοθέτηση της φωτογραφίας σας ή της βιβλιοθήκης iPhoto και όλων των εικόνων που κατέχει μπορεί να είναι μία από τις πιο κρίσιμες εργασίες που χρειάζεστε για να εκτελείτε τακτικά.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες είναι από τα πιο σημαντικά και σημαντικά αρχεία που διατηρείτε στον υπολογιστή σας και, όπως συμβαίνει με όλα τα σημαντικά αρχεία, πρέπει να διατηρείτε τα τρέχοντα αντίγραφα ασφαλείας αυτών. Αν έχετε εισαγάγει κάποιες ή όλες τις φωτογραφίες σας είτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες ( OS X Yosemite και αργότερα) είτε στην εφαρμογή iPhoto (OS X Yosemite και νωρίτερα), θα πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας ή της βιβλιοθήκης iPhoto σε τακτική βάση .

Οι βιβλιοθήκες εικόνων είναι τόσο σημαντικές που συνιστώ να διατηρήσετε πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ πραγματικά σημαντικές αναμνήσεις.

Μηχανή του χρόνου

Εάν χρησιμοποιείτε το Time Machine της Apple, τότε οι βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται από τις φωτογραφίες και το iPhoto υποστηρίζονται αυτόματα ως μέρος κάθε δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine που εκτελείται . Ενώ αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας, και εδώ γιατί.

Γιατί χρειάζεστε επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης εικόνων

Το Time Machine κάνει μεγάλη δουλειά για την δημιουργία φωτογραφιών, αλλά δεν είναι αρχειακό. Με το σχεδιασμό, το Time Machine ευνοεί την αφαίρεση των παλαιότερων αρχείων που περιέχει για να κάνει χώρο για νεότερα. Αυτό δεν είναι μια ανησυχία για την κανονική χρήση του Time Machine ως εφεδρικό σύστημα, κάτι που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του Mac σας στην παρούσα κατάσταση του, θα πρέπει να συμβεί κάτι κακό.

Αλλά είναι μια ανησυχία εάν θέλετε να κρατήσετε μακροπρόθεσμα αντίγραφα αντικειμένων, όπως οι φωτογραφίες σας. Η σύγχρονη φωτογραφία έχει καταργήσει την παλιομοδίτικη ταινία αρνητική ή διαφάνεια, η οποία χρησίμευσε ως πολύ καλές μέθοδοι αρχειοθέτησης των εικόνων. Με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, το πρωτότυπο αποθηκεύεται στη συσκευή αποθήκευσης flash της φωτογραφικής μηχανής. Μόλις οι εικόνες μεταφορτωθούν στο Mac σας, η συσκευή αποθήκευσης flash πιθανόν να διαγραφεί για να δημιουργηθεί χώρος για μια νέα παρτίδα φωτογραφιών.

Δείτε το πρόβλημα; Τα πρωτότυπα είναι στο Mac σας και πουθενά αλλού.

Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή το iPhoto ως εφαρμογή της βιβλιοθήκης εικόνων, τότε η βιβλιοθήκη μπορεί να κρατά κάθε φωτογραφία που έχετε τραβήξει ποτέ με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Αν είστε ένας άπληστος φωτογράφος, η βιβλιοθήκη εικόνων σας έχει τη δυνατότητα να σκάσει στις ραφές με τις εικόνες που έχετε τραβήξει τα χρόνια. Πιθανότατα, έχετε περάσει πολλές φορές από τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή iPhoto και διαγράψατε εικόνες που αποφασίσατε ότι δεν χρειάζεστε πλέον.

Αυτό είναι όπου είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι θα μπορούσατε πολύ καλά να διαγράψετε τη μόνη έκδοση μιας εικόνας που έχετε. Μετά από όλα, το πρωτότυπο που ήταν στη συσκευή αποθήκευσης flash της μηχανής έχει περάσει πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι η εικόνα στη βιβλιοθήκη σας μπορεί να είναι η μόνη που υπάρχει.

Δεν λέω μην διαγράφετε εικόνες που δεν θέλετε πλέον. Προτείνω απλώς ότι η βιβλιοθήκη εικόνων σας θα πρέπει πιθανώς να διαθέτει τη δική της ειδική μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εκτός από το Time Machine, για να διασφαλίσει ότι διατηρούνται μακροπρόθεσμα φωτογραφίες μοναδικού χαρακτήρα.

Αντιγράψτε τις φωτογραφίες σας ή τη βιβλιοθήκη iPhoto με μη αυτόματο τρόπο

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των βιβλιοθηκών εικόνων που χρησιμοποιούνται από τις φωτογραφίες ή το iPhoto με μη αυτόματο τρόπο σε εξωτερική μονάδα δίσκου, συμπεριλαμβανομένης μίας μονάδας flash USB ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να εκτελέσετε την εργασία για εσάς. Θα ξεκινήσουμε με το χέρι κάνοντας ένα αντίγραφο.

Η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή iPhoto βρίσκεται στη διεύθυνση:

/ Χρήστες / όνομα χρήστη / Εικόνες
  1. Για να φτάσετε εκεί, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της μονάδας σκληρού δίσκου για να το ανοίξετε και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο φάκελο "Χρήστες". Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο "Αρχική σελίδα" , ο οποίος αναγνωρίζεται από ένα εικονίδιο του σπιτιού και το όνομα χρήστη σας, και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο φάκελο "Εικόνες" για να το ανοίξετε.
  2. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα παράθυρο Finder και να επιλέξετε Εικόνες από την πλαϊνή γραμμή .
  3. Μέσα στο φάκελο "Εικόνες", θα δείτε ένα αρχείο που ονομάζεται Βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή Βιβλιοθήκη iPhoto (μπορεί να έχετε και τα δύο αν χρησιμοποιείτε και τις δύο εφαρμογές). Αντιγράψτε το αρχείο Βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή iPhoto Βιβλιοθήκη σε άλλη θέση εκτός από τον σκληρό σας δίσκο, όπως μια εξωτερική μονάδα δίσκου .
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή κάθε φορά που εισάγετε νέες φωτογραφίες σε Φωτογραφίες ή iPhoto, έτσι ώστε να έχετε πάντα ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας για κάθε βιβλιοθήκη. Ωστόσο, μην αντικαταστήσετε (να αντικαταστήσετε) κανένα υπάρχον αντίγραφο ασφαλείας, καθώς αυτό θα απέτρεπε την αρχειακή διαδικασία. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να δώσετε σε κάθε αντίγραφο ασφαλείας ένα μοναδικό όνομα.

Σημείωση: Αν έχετε δημιουργήσει πολλές βιβλιοθήκες iPhoto , βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για κάθε αρχείο iPhoto Library.

Τι γίνεται με τις εικόνες που δεν έχουν αποθηκευτεί στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών;

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών δεν διαφέρει πολύ από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη βιβλιοθήκη του iPhoto, αλλά υπάρχουν μερικές πρόσθετες εκτιμήσεις. Πρώτον, όπως και με την εφαρμογή iPhoto ή Aperture, οι Φωτογραφίες υποστηρίζουν πολλές βιβλιοθήκες . Αν έχετε δημιουργήσει επιπλέον βιβλιοθήκες, πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, όπως και η προεπιλεγμένη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Επιπλέον, η λειτουργία Φωτογραφίες σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε εικόνες εκτός της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών. αυτό αναφέρεται ως χρήση αρχείων αναφοράς. Τα αρχεία αναφοράς χρησιμοποιούνται συνήθως για να έχετε πρόσβαση σε εικόνες που δεν θέλετε να καταλαμβάνουν χώρο στο Mac σας. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αρχεία εικόνων αναφοράς αποθηκεύονται σε εξωτερική μονάδα δίσκου , μονάδα flash USB ή άλλη συσκευή.

Τα αρχεία αναφοράς είναι κατάλληλα, αλλά παρουσιάζουν πρόβλημα όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας. Δεδομένου ότι οι εικόνες αναφοράς δεν αποθηκεύονται στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών, δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας όταν αντιγράφετε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε πού εντοπίζονται αρχεία αναφοράς και βεβαιωθείτε ότι έχουν επίσης δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας.

Αν προτιμάτε να μην ασχολείστε με αρχεία εικόνων αναφοράς και προτιμάτε να τα μετακινήσετε στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, μπορείτε να το κάνετε με:

  1. Εκκίνηση φωτογραφιών, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.
  2. Επιλογή των φωτογραφιών που θέλετε να μετακινήσετε στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών.
  3. Επιλέγοντας Αρχείο, Εδραίωση και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο κουμπί Αντιγραφή.

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποιες εικόνες αναφέρονται και οι οποίες έχουν ήδη αποθηκευτεί στη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών, μπορείτε να επιλέξετε κάποιες ή όλες τις εικόνες και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εδραίωση από το μενού Αρχείο.

Αφού έχετε συγκεντρώσει όλα τα αρχεία αναφοράς στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία χειροκίνητης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως περιγράφεται στα βήματα 1 έως 4 παραπάνω για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης iPhoto. Απλά θυμηθείτε, η βιβλιοθήκη ονομάζεται Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και όχι η βιβλιοθήκη του iPhoto.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης εικόνων σας με μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Μια άλλη μέθοδος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτών των πολύτιμων φωτογραφιών είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τρίτου μέρους που μπορεί να χειριστεί αρχεία. Τώρα, η λέξη "αρχείο" έχει διαφορετικές έννοιες ανάλογα με τον τρόπο χρήσης της. σε αυτήν την περίπτωση, εννοώ συγκεκριμένα τη δυνατότητα διατήρησης αρχείων στη μονάδα προορισμού που δεν εμφανίζονται πλέον στη μονάδα πηγής. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των Βιβλίων φωτογραφιών ή iPhoto και, στη συνέχεια, πριν από το επόμενο αντίγραφο ασφαλείας, διαγράψτε μερικές εικόνες. Την επόμενη φορά που θα εκτελεστεί το αντίγραφο ασφαλείας, θέλετε να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες που διαγράψατε από τη βιβλιοθήκη δεν θα καταργηθούν επίσης από το υπάρχον αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορούν να χειριστούν αυτό το σενάριο, συμπεριλαμβανομένου του Carbon Copy Cloner 4.x ή νεότερου. Το Carbon Copy Cloner διαθέτει μια επιλογή αρχειοθέτησης που θα προστατεύει αρχεία και φακέλους που βρίσκονται αποκλειστικά στη μονάδα προορισμού backup.

Προσθέστε τη δυνατότητα αρχειοθέτησης στη δυνατότητα προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας και έχετε ένα αξιοπρεπές σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που θα προστατεύει όλες τις βιβλιοθήκες εικόνων σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τις φωτογραφίες ή το iPhoto.