Διόρθωση σφαλμάτων χρόνου μηχανής - Ο τόμος αντιγράφων ασφαλείας είναι μόνο για ανάγνωση

Επιστροφή στην αρχή Τρόπος ορισμού της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρονικού μηχανισμού που απέτυχε με σφάλμα μόνο ανάγνωσης

Το Time Machine είναι ένα εύκολο στη χρήση σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μια ωραία συλλογή χαρακτηριστικών που καθιστούν το σύστημα αντιγράφων ασφαλείας για τους περισσότερους χρήστες Mac. Όμως, όπως όλες οι εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας , το Time Machine υπόκειται σε σφάλματα και προβλήματα που μπορούν να γλιστρήσουν και να σας προκαλέσουν ανησυχίες για τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι ότι το Time Machine δεν είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στη δισκέτα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας . Το μήνυμα σφάλματος είναι συνήθως:

& # 34; Ο τόμος αντιγράφου ασφαλείας διαβάζεται μόνο & # 34;

Τα καλά νέα είναι ότι τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας είναι πιθανώς όλα σε καλή κατάσταση λειτουργίας και δεν έχουν χαθεί τα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας . Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για νέα δεδομένα στη μονάδα του Time Machine μέχρι να επιδιορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Η αιτία του μηνύματος σφάλματος εξαρτάται από λίγους παράγοντες, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, ο υπολογιστής Mac πιστεύει ότι η μονάδα έχει αλλάξει τα δικαιώματα της ώστε να είναι μόνο για ανάγνωση. Αλλά μην προχωρήσετε και προσπαθήστε να επαναφέρετε τα δικαιώματα επειδή δεν θα σας κάνει καλό. Αντ 'αυτού, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

Απενεργοποιήστε το Χρόνο

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Time Machine.
  2. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στη θέση OFF.

Εξωτερική μονάδα δίσκου

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στο Mac μέσω USB, FireWire ή Thunderbolt, μπορείτε να δοκιμάσετε την εξαγωγή της μονάδας από το Mac σας και στη συνέχεια να επανασυνδέσετε τη μονάδα ή να κάνετε επανεκκίνηση του Mac. Παρόλο που δεν μπορώ να σας πω τον λόγο, μπορώ να σας πω ότι αυτή είναι μακράν η πιο κοινή λύση για το σφάλμα "backup volume is read-only".

  1. Εάν η μονάδα δίσκου Time Machine είναι τοποθετημένη στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου και επιλέξτε Εξαγωγή "driveame" από το αναδυόμενο μενού. Πηγαίνετε στο βήμα 4.
  2. Εάν η μονάδα δίσκου Time Machine δεν είναι τοποθετημένη στην επιφάνεια εργασίας σας, εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Επιλέξτε τη μονάδα Time Machine από την πλαϊνή γραμμή του Disk Utility και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση στη γραμμή εργαλείων.
  4. Αφού εκδιωχθεί η μονάδα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ή να αποσυνδέσετε το καλώδιο.
  5. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια συνδέστε τη μονάδα δίσκου πίσω και ενεργοποιήστε πάλι τη μονάδα.
  6. Η μονάδα δίσκου πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας σας.
  7. Γυρίστε ξανά το Machine Time εκκινώντας τις Προτιμήσεις συστήματος, επιλέγοντας το παράθυρο προτιμήσεων του Time Machine και μετακινώντας το ρυθμιστικό στο ON.
  8. Το Time Machine πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ξανά τη μονάδα.
  9. Εάν το Time Machine εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στη μονάδα, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επισκευή μιας μονάδας χρονικής μηχανής

Εάν η μονάδα δίσκου Time Machine δεν είναι εξωτερικός τόμος συνδεδεμένος απευθείας με το Mac σας ή εάν η διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω δεν διορθώνει το πρόβλημα, τότε είναι πιθανό ότι ο τόμος του Machine Time έχει σφάλματα δίσκου που πρέπει να επιδιορθωθούν.

  1. Απενεργοποιήστε το Χρόνο.
  2. Χρησιμοποιήστε την ικανότητα του Disk Utility να επιδιορθώνει ζητήματα δευτερεύουσας μονάδας δίσκου για να διορθώσει το πρόβλημα μόνο για ανάγνωση. θα βρείτε οδηγίες σε αυτόν τον οδηγό:
  3. Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για την επιδιόρθωση των σκληρών δίσκων και των δικαιωμάτων δίσκου (OS X Yosemite και παλαιότερα) ή στην επιδιόρθωση των μονάδων δίσκου Mac με την πρώτη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος δίσκου (OS X El Capitan και αργότερα).
  4. Αφού επιδιορθωθεί ο δίσκος, γυρίστε ξανά το Time Machine. Θα πρέπει τώρα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη μονάδα δίσκου.

Επιδιορθώστε μια κάψουλα χρόνου

Αν χρησιμοποιείτε ένα Time Capsule, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να επισκευάσετε τη μονάδα δίσκου.

  1. Τοποθετήστε το Time Capsule σας στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και εντοπίστε το Time Capsule σας στην πλευρική γραμμή του παραθύρου του Finder.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο Time Capsule για να το ανοίξετε σε ένα παράθυρο Finder.
  4. Στο παράθυρο Time Capsule , ανοίξτε το φάκελο Backups .
  5. Μέσα στο φάκελο "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" θα βρείτε ένα αρχείο του οποίου το όνομα λήγει στο .parsebundle.
  6. Σύρετε το αρχείο .parsebundle στην πλευρική γραμμή της εφαρμογής Disk Utility.
  7. Επιλέξτε το .sparsebundle για να κάνετε αρχειοθέτηση στην πλευρική γραμμή του Disk Utility.
  8. Κάντε κλικ στην καρτέλα First Aid.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Επισκευή δίσκου.
  10. Αφού ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση, μπορείτε να κλείσετε το Disk Utility .
  11. Γυρίστε ξανά το Machine Time. Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Time Capsule σας.

Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο που χρειάζονται επισκευές για Time Machine;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το εφάπαξ πρόβλημα είναι απίθανο να επηρεάσει την αξιοπιστία της μονάδας σας Time Machine.

Η μακρά απάντηση είναι λίγο, καλά, μακρύτερη.

Εφόσον η μονάδα δίσκου Time Machine δεν συνεχίζει να έχει προβλήματα που απαιτούν τη χρήση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου ή μιας εφαρμογής βοηθητικού προγράμματος οδήγησης τρίτου μέρους για την επιδιόρθωση της μονάδας δίσκου, τότε θα είστε εντάξει. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ήταν ένα εφάπαξ γεγονός, ίσως που προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος, ή το Mac ή το Drive Time Machine σβήνοντας απροσδόκητα.

Όσο δεν επαναλαμβάνεται το πρόβλημα, η μονάδα του Time Machine πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια νέα μονάδα δίσκου για την αποθήκευση των πολύτιμων αντιγράφων ασφαλείας σας .

Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε:

Αναβίωση ενός σκληρού δίσκου για χρήση με το Mac σας