Αποθήκευση NAS για το σπίτι

Πολυλειτουργικές συσκευές αποθήκευσης δικτύου

Το Network Attached Storage (NAS) σας βοηθά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να οργανώσετε μεγάλα ποσά δεδομένων σε ένα τοπικό δίκτυο. Τα παρακάτω προϊόντα NAS εισόδου-επιπέδου σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα σύστημα αποθήκευσης οικιακού δικτύου .

Με λίγες εξαιρέσεις, οι συσκευές NAS δεν υποστηρίζουν Wi-Fi . Αντίθετα, είναι καλωδιωμένες σε θύρες Ethernet του δρομολογητή. Μια συσκευή NAS λαμβάνει τη δική της διεύθυνση IP που οι τοπικοί υπολογιστές συνδέονται με τη χρήση πρωτοκόλλων Internet για μεταφορά αρχείων.

Οι συσκευές NAS με θύρες USB επιτρέπουν την προσθήκη χωρητικότητας με εξωτερική μονάδα USB ή τη σύνδεση εκτυπωτή ή άλλης συσκευής USB.

01 από 09

D-Link DNS-323

D-Link DNS-323 Κάλυψη αποθήκευσης δικτύου 2-Bay. dlink.com

Το DNS-323 είναι ένα περίβλημα αποθήκευσης δικτύου που δέχεται είτε έναν είτε δύο σκληρούς δίσκους SATA 3,5 ιντσών, που πωλούνται ξεχωριστά. Η θύρα USB λειτουργεί ως διακομιστής εκτύπωσης δικτύου με συμβατούς εκτυπωτές USB. Το DNS-323 περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη BitTorrent που επιτρέπει τη λήψη αρχείων BitTorrent P2P απευθείας στη συσκευή. Το DNS-323 παρέχει συνδέσεις Gigabit Ethernet και μια προαιρετική διασύνδεση FTP .

Ενώ το περίβλημα βάσης πωλεί χωρίς σκληρούς δίσκους, τα κιτ DNS-323 με έναν προεγκατεστημένο σκληρό δίσκο μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμα μέσω κάποιων πριζών. Οι ιδιοκτήτες έχουν επαινέσει την ποιότητα του υλικού του, αλλά μερικοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο υποστήριξης πελατών για αυτό το προϊόν το οποίο εισήχθη το 2006. Η D-Link παρέχει την 1ετή εγγύηση για το DNS-323.

02 του 09

LaCie Network Space

Χώρος Δικτύου LaCie - NAS. lacie.com

Παρουσιάστηκε το 2008, το Network Space είναι μια νεότερη εναλλακτική λύση από το μίνι NAS (δείτε παρακάτω) του LaCie (αποκαλούμενο Lah-see). Διαθέτοντας ένα ελκυστικό μαύρο περίβλημα σχεδιασμένο από έναν βραβευμένο βιομηχανικό καλλιτέχνη, το Network Space προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με τα προηγούμενα προϊόντα αποθήκευσης του τοπικού δικτύου της LaCie, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης διακομιστών FTP και iTunes για PC και Mac, θύρα USB και Gigabit Ethernet.

Αυτό το προϊόν είναι γνωστό για το στιλπνό βιομηχανικό του σχέδιο. Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν επικρίνει την απόδοση της μονάδας. Παρόλο που το μοντέλο 500 GB # 301387U έχει διακοπεί, η LaCie συνεχίζει να πωλεί το μοντέλο 1 TB # 301389U. Μια εγγύηση κατασκευαστή 2 ετών συνοδεύει αυτές τις μονάδες.

03 του 09

LaCie d2 Network

Δίκτυο LaCie d2 - διακομιστής Home Media - Συσκευή αποθήκευσης δικτύου NAS. lacie.com

Ο νέος διακομιστής αποθήκευσης δικτύου LaCie για το σπίτι είναι το Δίκτυο d2 του 2009. Η LaCie στοχεύει αυτή τη μονάδα σε μικρές επιχειρήσεις καθώς και σε ιδιοκτήτες σπιτιού παρέχοντας υποστήριξη Active Directory και επιτρέποντας την κοινή χρήση αρχείων για έως και 15 ταυτόχρονους χρήστες (σε σύγκριση με το μέγιστο των 5 με το Δίκτυο Δικτύου). Το Δίκτυο d2 απευθύνεται επίσης στους ιδιοκτήτες υπολογιστών Mac και PC, διαθέτοντας υποστήριξη Time Machine και λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows και Mac OS που συνοδεύει το προϊόν.

Η Lacie πωλεί εκδόσεις 500 GB, 1 TB και 1.5 TB του δικτύου d2. Κάθε μία περιλαμβάνει περιορισμένη εγγύηση 3 ετών. Οι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει μικτές εμπειρίες με αυτό το προϊόν. Αναμείνετε να πληρώσετε λίγο περισσότερο για το δίκτυο LaCie d2 σε σύγκριση με τις άλλες προσφορές αποθήκευσης οικιακού δικτύου .

04 του 09

Apple Time Capsule

Apple Time Capsule. apple.com

Το Apple Time Capsule ήταν το πρώτο προϊόν NAS με ασύρματη τεχνολογία, όταν ανακοινώθηκε στις αρχές του 2008. Το ενσωματωμένο σχέδιο 802.11n Wi-Fi παρέχει όλες τις λειτουργίες ενός ασύρματου δρομολογητή και στην πραγματικότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν ως δρομολογητή και μια συσκευή NAS. Η μονάδα διαθέτει επίσης θύρα USB για κοινή χρήση εκτυπωτή. Για την αποθήκευση δικτύου, το Time Capsule περιλαμβάνει λογισμικό για αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας που μπορούν να εκτελεστούν ασύρματα ή μέσω συνδέσεων Gigabit Ethernet. Αυτή η συσκευή NAS υποστηρίζει τόσο Mac όσο και υπολογιστές, αν και το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας λειτουργεί καλύτερα με την εφαρμογή Time Machine της Apple σε υπολογιστές Mac. Η Apple πωλεί τόσο γεύσεις 500 GB όσο και 1 TB (μοντέλο # MB276LL / A) με πρότυπο εγγύησης 1 έτους.

05 του 09

Buffalo LinkStation EZ

Buffalo LinkStation EZ - σκληρό δίσκο δικτύου. buffalotech.com

Με τη διακοπή υπέρ του Mini και άλλων δαπανηρότερων συσκευών της οικογένειας LinkStation, το LinkStation EZ είχε το πιο βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα ανάμεσα στα διάφορα προϊόντα NAS της Buffalo Technology. Διατέθηκε σε 320 GB (μοντέλο # LS-L320GL) και ξεκίνησε το 2008 με χωρητικότητα 500 GB (μοντέλο # LS-L500GL). Διαθέτει συνδέσεις Gigabit Ethernet και έχει σχεδιαστεί για εύκολη εγκατάσταση. Παρόλο που το Linkstation EZ περιλαμβάνει αυτόματο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που λειτουργεί μόνο με υπολογιστές με Windows, η συσκευή υποστηρίζει διαφορετικά υπολογιστές Mac OS X.

Η Buffalo Technology παρείχε την εγγύηση 1 έτους για το LinkStation EZ.

06 του 09

Το LaCie Ethernet Disk mini - Home Edition

LaCie - Ethernet Disk mini - Αρχική έκδοση. lacie.com

Η LaCie παρήγαγε το Home Edition NAS τόσο σε εκδόσεις 500 GB (μοντέλο # 301269U) όσο και 1 TB / 1000 GB (μοντέλο # 301270U). Εισήχθησαν το 2007, οι μονάδες διαθέτουν συνδέσεις Gigabit Ethernet συν μία θύρα USB . Το λογισμικό ρύθμισης δικτύου που περιλαμβάνεται στο προϊόν μπορεί να εκτελεστεί σε υπολογιστές PC και Mac και υποστηρίζει διακομιστές FTP και iTunes.

Μερικοί ιδιοκτήτες αυτού του προϊόντος έχουν παραπονεθεί για θέματα αξιοπιστίας και επίσης επιβραδύνουν την απόδοση κατά τη μεταφορά αρχείων προς και από τη συσκευή. Η LaCie παρέχει την τριετή εγγύηση με αυτές τις συσκευές NAS. Σημείωση: Η LaCie διέκοψε το φθηνότερο μοντέλο των 500 GB, αν και το υπόλοιπο απόθεμα μπορεί ακόμα να αγοραστεί μέσω ορισμένων σημείων πώλησης.

07 του 09

D-Link DNS-321

D-Link DNS-321 Περίβλημα αποθήκευσης δικτύου 2-Bay. dlink.com
Το 2008, η D-Link ξεκίνησε την πώληση του DNS-321 ως εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους για το DNS-323. Το DNS-321 δεν διαθέτει καμία θύρα USB ούτε προσφέρει το ενσωματωμένο λογισμικό κοινής χρήσης αρχείων BitTorrent. Διαφορετικά, είναι λειτουργικά πανομοιότυπο με το παλαιότερο DNS-323. Η D-Link παρέχει την 1ετή εγγύηση για το DNS-321.

08 από 09

Iomega Home Network HD

Ο σκληρός δίσκος Iomega Home Network. iomega.com

Η Iomega άρχισε να στέλνει αυτό το προϊόν το 2007 και αυτή τη στιγμή προσφέρει εκδόσεις 360 GB, 500 GB και 1 TB. Το Home Network HD υποστηρίζει πελάτες Windows, Mac και Linux και πολλαπλά πρωτόκολλα δικτύου, όπως HTTP , FTP και SMB / CIFS. Έρχεται με ένα αυτόματο πρόγραμμα λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, η συσκευή διαθέτει μόνο ταχύτητες 10/100 Ethernet και ως εκ τούτου αναμένουν χαμηλότερη απόδοση μεταφοράς αρχείων από ό, τι με άλλες συσκευές NAS που έχουν δυνατότητα Gigabit Ethernet. Η Iomega παρέχει 1ετή εγγύηση για αυτό το προϊόν.

09 του 09

Linksys NAS200

Linksys NAS200 - Σύστημα αποθήκευσης δικτύου. linksys.com
Πρώτα κυκλοφόρησε στις αρχές του 2007, το NAS200 είναι η υπηρεσία αποθήκευσης δικτύου Linksys για οικιακά δίκτυα. Το NAS200 είναι προϊόν περιβλήματος, παρέχοντας δύο θύρες για την εγκατάσταση μονάδων SATA που πωλούνται χωριστά. Για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση, περιλαμβάνει 2 θύρες USB. Το NAS200 διαθέτει ένα κουμπί στη μονάδα και ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δικτύου, προκειμένου να διευκολυνθεί η απλούστευση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων. Έχει επίσης υποστήριξη FTP. Το NAS200 υποστηρίζει μόνο Ethernet 10/100. Η Cisco παρέχει 1ετή εγγύηση για αυτό το προϊόν.