Πώς να βρείτε κοινό φακέλους των Windows

Πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους με άλλους δικτυωμένους υπολογιστές

Με τα Microsoft Windows , τα αρχεία και οι φάκελοι μπορούν να μοιραστούν σε ένα δίκτυο, επιτρέποντας στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες χωρίς να χρειάζονται φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να μοιράζεται ένα ολόκληρο φάκελο εγγράφων ή βίντεο και οποιοσδήποτε άλλος με πρόσβαση θα μπορούσε να ανοίξει αυτά τα αρχεία, να τα επεξεργαστεί και να τα αποθηκεύσει - ίσως ακόμη και να τα διαγράψει αν το επιτρέψουν τα δικαιώματα.

Πώς να βρείτε κοινό φακέλους στα Windows

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε μια λίστα με κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου είναι να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση των Windows για να τα δείτε παράλληλα με άλλα τοπικά αρχεία:

  1. Αναζητήστε το Δίκτυο στο μενού Έναρξη ή εντοπίστε το στο αριστερό παράθυρο της Εξερεύνησης των Windows. (Στα Windows XP, μεταβείτε στην καρτέλα Έναρξη > Ο υπολογιστής μου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Οι θέσεις δικτύου μου στο αριστερό παράθυρο.)
  2. Ανοίξτε τον υπολογιστή που διαθέτει τους κοινόχρηστους φακέλους που θέλετε να περιηγηθείτε.
    1. Σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις των Windows, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε ολόκληρο το δίκτυο και, στη συνέχεια, το Microsoft Windows Network, για να δείτε τα κοινόχρηστα στοιχεία.
  3. Τυχόν κοινόχρηστα στοιχεία των Windows που έχουν οριστεί σε αυτόν τον υπολογιστή εμφανίζονται στο αριστερό παράθυρο. Αν δεν εμφανίζονται στοιχεία, τότε τίποτα δεν γίνεται κοινόχρηστο.
    1. Οι φάκελοι που εμφανίζονται σε αυτό το παράθυρο συνδέονται με τους κοινόχρηστους φακέλους. Το άνοιγμα οποιασδήποτε από αυτές τις μετοχές αποκαλύπτει τα περιεχόμενα του πραγματικού φακέλου. Ωστόσο, ενώ τα περιεχόμενα του φακέλου είναι τα ίδια όπως στον κοινόχρηστο υπολογιστή, οι διαδρομές φακέλων ενδέχεται να διαφέρουν εάν το άτομο που μοιράστηκε τα δεδομένα επέλεξε ένα μοναδικό όνομα κοινόχρηστου στοιχείου.
    2. Για παράδειγμα, η διαδρομή MYPC \ Files \ με διπλό backslash που εμφανίζεται στο τέλος δείχνει το φάκελο Files στον υπολογιστή MYPC, αλλά η πραγματική διαδρομή φακέλου στον υπολογιστή μπορεί να είναι C: \ Backup \ 2007 \ Files \ .

Χρησιμοποιώντας την εντολή "Κοινή χρήση δικτύου"

Χρησιμοποιήστε την εντολή net για να βρείτε την πραγματική θέση των κοινόχρηστων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων στοιχείων διαχείρισης, εισάγοντας την εντολή net share στην εντολή Command Prompt . Μπορείτε να δείτε το όνομα κοινής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στο κοινόχρηστο στοιχείο συν τον πόρο , ο οποίος είναι η πραγματική τοποθεσία της κοινής χρήσης.

Οι μετοχές με ένα σύμβολο δολαρίου ($) στο τέλος του ονόματος είναι τα μερίδια διαχείρισης, τα οποία δεν πρέπει να τροποποιηθούν. Η ρίζα κάθε σκληρού δίσκου, του φακέλου του οδηγού εκτύπωσης και του C: \ Windows \ κοινοποιούνται από προεπιλογή ως κοινόχρηστα στοιχεία διαχειριστή.

Μπορείτε να ανοίξετε κοινόχρηστα στοιχεία διαχείρισης μόνο μέσω της σύνταξης ονόματος + $ με τα διαπιστευτήρια διαχειριστή, όπως το MYPC \ C $ ή το MYPC \ ADMIN $ .