Πώς να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Internet σε ένα Mac μέσω Wi-Fi

Μοιραστείτε το διαδικτυακό σας Mac με τις ασύρματες συσκευές σας

Πολλά ξενοδοχεία, εικονικά γραφεία και άλλες τοποθεσίες παρέχουν μόνο μία ενσύρματη σύνδεση Ethernet . Εάν πρέπει να μοιραστείτε αυτή τη σύνδεση στο Internet με πολλαπλές συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mac ως είδος hotspot Wi-Fi ή σημείο πρόσβασης για τις άλλες συσκευές που θέλετε να συνδεθείτε.

Αυτό θα επιτρέψει σε άλλες συσκευές, ακόμα και μη υπολογιστές Mac και κινητές συσκευές, να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του Mac σας. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ παρόμοιος με την ενσωματωμένη δυνατότητα Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet στα Windows.

Σημειώστε ότι αυτή η διαδικασία μοιράζεται τη σύνδεσή σας στο Internet με τους άλλους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές σας, οπότε χρειάζεστε τόσο έναν προσαρμογέα δικτύου Ethernet όσο και έναν ασύρματο προσαρμογέα στο Mac σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο προσαρμογέα USB για να προσθέσετε δυνατότητες Wi-Fi στο Mac σας, αν θέλετε.

Πώς να μοιραστείτε μια σύνδεση Internet Mac

  1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε Κοινή χρήση .
  2. Επιλέξτε Διαμοιρασμός Internet από τη λίστα στα αριστερά.
  3. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε από πού να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας, όπως το Ethernet για να μοιραστείτε την ενσύρματη σύνδεσή σας.
  4. Κάτω από αυτό, επιλέξτε τον τρόπο σύνδεσης άλλων συσκευών με το Mac, όπως το AirPort (ή ακόμα και το Ethernet ).
    1. Σημείωση: Διαβάστε τυχόν προειδοποιήσεις για προειδοποίηση, αν τις λάβετε, και κάντε κλικ στο OK με την αποδοχή τους.
  5. Από το αριστερό παράθυρο, τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην Κοινή χρήση Internet .
  6. Όταν δείτε την ερώτηση σχετικά με την κοινή χρήση της σύνδεσης στο Internet της Mac, απλώς πατήστε Start (Έναρξη) .

Συμβουλές για την κοινή χρήση του Internet από ένα Mac