Συμβουλές και τεχνάσματα για τη χρήση του Android στο VirtualBox

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Android στον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τη διανομή Android x86.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λογισμικό virtualization όπως το VirtualBox για να τρέχετε το Android, καθώς δεν είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως κύριο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας. Το Android δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για mainstream υπολογιστές και, εκτός αν έχετε μια οθόνη αφής, μερικά από τα στοιχεία ελέγχου θα μπορούσαν να γίνουν οδυνηρά αργά με την πάροδο του χρόνου.

Εάν έχετε κάποια παιχνίδια που θέλετε να παίξετε στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας και θέλετε να τα έχετε διαθέσιμα στον υπολογιστή σας, τότε η χρήση του Android στο VirtualBox είναι η καλύτερη λύση. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα διαμερίσματα του δίσκου σας και μπορεί να εγκατασταθεί σε περιβάλλοντα Linux ή Windows.

Υπάρχουν όμως ορισμένα μειονεκτήματα και αυτή η λίστα θα επισημάνει 5 βασικές συμβουλές και κόλπα για τη χρήση του Android στο VirtualBox.

Κάντε κλικ εδώ για έναν οδηγό που δείχνει πώς να εγκαταστήσετε το Android στο VirtualBox .

01 από 05

Αλλάξτε την ανάλυση οθόνης του Android μέσα στο VirtualBox

Ανάλυση οθόνης Android.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν δοκιμάσετε Android στο VirtualBox είναι ότι η οθόνη περιορίζεται σε κάτι σαν το 640 x 480.

Αυτό μπορεί να είναι κατάλληλο για εφαρμογές τηλεφώνου, αλλά για δισκία, η οθόνη μπορεί να χρειάζεται να είναι λίγο μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχει μια απλή ρύθμιση είτε στο VirtualBox είτε στο Android για να ρυθμίσετε την ανάλυση και το μέγεθος της οθόνης και έτσι καταλήγει να είναι μια μικρή προσπάθεια να κάνετε και τα δύο.

Κάντε κλικ εδώ για έναν οδηγό που δείχνει πώς να ρυθμίσετε την ανάλυση οθόνης Android στο VirtualBox .

02 του 05

Απενεργοποίηση περιστροφής οθόνης στο Android

Περιστροφή οθόνης Android.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά Android στο VirtualBox είναι να απενεργοποιήσετε την αυτόματη περιστροφή.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο κατάστημα παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί για τηλέφωνα και ως εκ τούτου έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε πορτραίτο.

Το πράγμα για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές είναι ότι η οθόνη έχει σχεδιαστεί σε λειτουργία τοπίου.

Μόλις εκτελέσετε μια εφαρμογή αυτό περιστρέφεται αυτόματα και η οθόνη σας αναστρέφεται σε 90 μοίρες.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη περιστροφή σύροντας προς τα κάτω την επάνω μπάρα από τη δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο κουμπί αυτόματης περιστροφής έτσι ώστε να γίνει περιστροφή κλειδωμένη.

Αυτό θα πρέπει να μετριάσει το ζήτημα της εναλλαγής οθόνης. Παρόλο που το επόμενο άκρο θα το διορθώσει πλήρως.

Εάν διαπιστώσετε ότι η οθόνη σας εξακολουθεί να περιστρέφεται, πατήστε γρήγορα το πλήκτρο F9 δύο φορές γρήγορα για να το ισιώσετε ξανά.

03 του 05

Εγκαταστήστε το Smart Rotator για να περιστρέψετε όλες τις εφαρμογές για οριζόντια

Η κατάρα της αυτόματης περιστροφής.

Παρά την απενεργοποίηση της περιστροφής της οθόνης, οι ίδιες οι εφαρμογές ενδέχεται να περιστρέψουν την οθόνη κατά 90 μοίρες σε κατάσταση πορτρέτου.

Τώρα έχετε τρεις επιλογές σε αυτό το σημείο:

  1. Γυρίστε το κεφάλι σας κατά 90 μοίρες
  2. Γυρίστε το φορητό υπολογιστή στο πλάι του
  3. Εγκαταστήστε το Smart Rotator

Το Smart Rotator είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να καθορίσετε τον τρόπο εκτέλεσης μιας εφαρμογής.

Για κάθε εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε είτε "Πορτρέτο" είτε "Οριζόντιο".

Αυτή η συμβουλή πρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με την άκρη της ανάλυσης οθόνης, επειδή μερικά παιχνίδια γίνονται ένας εφιάλτης, εάν τα τρέχετε σε τοπίο όταν υποτίθεται ότι τρέχουν σε πορτραίτο.

Το Arkanoid και ο Tetris, για παράδειγμα, είναι αδύνατο να παίξουν.

04 του 05

Το μυστήριο του δείκτη εξαφανίσεων ποντικιού

Απενεργοποιήστε την ενοποίηση του ποντικιού.

Αυτό θα έπρεπε ίσως να ήταν το πρώτο στοιχείο της λίστας επειδή είναι αρκετά ενοχλητικό χαρακτηριστικό και χωρίς να ακολουθήσετε αυτή την συμβουλή θα κυνηγάτε το δείκτη του ποντικιού.

Όταν κάνετε κλικ για πρώτη φορά στο παράθυρο του VirtualBox με Android, ο δείκτης του ποντικιού σας θα εξαφανιστεί.

Η ανάλυση είναι απλή. Επιλέξτε "Μηχανή" και στη συνέχεια "Απενεργοποίηση ολοκλήρωσης ποντικιού" από το μενού.

05 του 05

Καθορισμός της μαύρης οθόνης του θανάτου

Αποτρέψτε την μαύρη οθόνη Android.

Εάν αφήσετε την οθόνη σε αδράνεια για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, η οθόνη του Android σβήνει.

Δεν είναι αμέσως προφανές πώς να επιστρέψετε ξανά στην κύρια οθόνη Android.

Πατήστε το δεξί πλήκτρο CTRL, έτσι ώστε ο δρομέας του ποντικιού να είναι διαθέσιμος και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Machine" και στη συνέχεια "ACPI Shutdown".

Η οθόνη Android θα εμφανιστεί ξανά.

Ωστόσο, ίσως είναι καλύτερο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ύπνου στο Android.

Σύρετε κάτω από την πάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις". Επιλέξτε "Εμφάνιση" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Sleep".

Υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται "Never Time Out". Τοποθετήστε ένα κουμπί επιλογής σε αυτήν την επιλογή.

Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μαύρη οθόνη του θανάτου.

Συμβουλές μπόνους

Μερικά παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για πορτραίτο και έτσι η συμβουλή για την αυτόματη περιστροφή μπορεί να λειτουργήσει, αλλά θα προκαλέσει το παιχνίδι να λειτουργήσει διαφορετικά από τον τρόπο που σχεδιάζεται. Γιατί να μην έχετε δύο εικονικές μηχανές Android. Ένα με ανάλυση τοπίου και ένα με ανάλυση πορτρέτου. Τα παιχνίδια Android κατασκευάζονται κυρίως για συσκευές οθόνης αφής και έτσι το παιχνίδι με το ποντίκι μπορεί να είναι δύσκολο. Εξετάστε τη χρήση ενός ελεγκτή παιχνιδιών bluetooth για να παίξετε τα παιχνίδια.