Ποια είναι η μέθοδος AR 380-19;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο AR 380-19 Data Wipe

Το AR 380-19 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων AR 380-19 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την άρση πληροφοριών από τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Τι κάνει η μέθοδος AR 380-19 Wipe;

Όλες οι μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων είναι αρκετά παρόμοιες εκτός από τον αριθμό των περασμάτων που απαιτούν και τι, συγκεκριμένα, εισέρχεται με κάθε πέρασμα. Για παράδειγμα, η μέθοδος Write Zero wipe είναι συνήθως ένα πέρασμα απλών μόνο, ενώ το RCMP TSSIT OPS-II κάνει πολλά πέρασμα εναλλασσόμενων μηδενικών και αυτών και στη συνέχεια τελειώνει με τυχαίους χαρακτήρες.

Παρόμοιες διελεύσεις και επαληθεύσεις παρατηρούνται με άλλες μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων όπως ISM 6.2.92 , GOST R 50739-95 , Gutmann και Schneier .

Ωστόσο, η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων AR 380-19 εφαρμόζεται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο:

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων AR 380-19 χρησιμοποιείται μερικές φορές λανθασμένα από προγράμματα καταστροφής δεδομένων, έτσι ώστε να μπορείτε να τα δείτε σε εφαρμογή χωρίς επαλήθευση του τελικού περάσματος ή χωρίς τρίτο πέρασμα.

Το NAVSO Ρ-5239-26 και το CSEC ITSG-06 είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το AR 380-19 εκτός από το ότι τα τρία περάσματα αναδιατάσσονται. Με το NAVSO P-5239-26 και το CSEC ITSG-06, ο πρώτος είναι ένας καθορισμένος χαρακτήρας, ο δεύτερος είναι ο συμπλήρωμα του προηγούμενου χαρακτήρα και ο τρίτος είναι ένας τυχαίος χαρακτήρας περάσματος με την επαλήθευση.

Συμβουλή: Ορισμένα προγράμματα καταστροφής δεδομένων σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα περάσματα για να δημιουργήσετε τη δική σας μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο ώστε να υπάρχει ένα τέταρτο πέρασμα τυχαίων χαρακτήρων και καμία επαλήθευση. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όταν αλλάξετε μια μέθοδο απολύμανσης δεδομένων όπως το AR 380-19 πάρα πολύ, δεν είναι πλέον τεχνικά η ίδια μέθοδος επειδή τα περάσματα είναι πολύ διαφορετικά.

Προγράμματα που υποστηρίζουν AR 380-19

Γόμα , PrivaZer, Διαγραφή αρχείων μόνιμα και File Secure Free είναι δωρεάν τεμαχιστές αρχείων που υποστηρίζουν τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων AR 380-19 για τη διαγραφή αρχείων και φακέλων από μια συσκευή αποθήκευσης.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο για να διαγράψετε ολόκληρο το σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο AR 380-19, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Eraser, το PrivaZer και το File Secure Free για αυτό, καθώς και το Hard Drive Eraser.

Ορισμένα προγράμματα που δεν φαίνεται να υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο σκουπίστε τα δεδομένα, όπως το CBL Data Shredder , θα σας επιτρέπουν να κάνετε τη δική σας μέθοδο απολύμανσης με το χέρι. Με το CBL Data Shredder μπορείτε να επιλέξετε να γράψετε τα δεδομένα με τρεις διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας τη δομή που εξήγησα παραπάνω, η οποία ουσιαστικά θα είναι το ίδιο με την εκτέλεση της μεθόδου AR 380-19.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων επιπλέον του AR 380-19. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα πρόγραμμα όπως το Eraser και αργότερα να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο εξυγίανσης αν θέλετε. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να εκτελέσετε πολλές μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων στα ίδια δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

Περισσότερα για AR 380-19

Η μέθοδος απολύμανσης AR 380-19 ορίστηκε αρχικά στον Κανονισμό Στρατού 380-19, που δημοσιεύθηκε από τον Αμερικανικό Στρατό.

Μπορείτε να διαβάσετε την προδιαγραφή εξυγίανσης δεδομένων AR 380-19 στο έγγραφο AR 380-19 Appendix F (PDF).

Δεν είναι σαφές εάν ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το πρότυπο AR 380-19 ως πρότυπο απολύμανσης δεδομένων βάσει λογισμικού.