Ποια είναι η μέθοδος ISM 6.2.92;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο ISM 6.2.92 Data Wip

Το ISM 6.2.92 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υφιστάμενων πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων ISM 6.2.92 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την άρση πληροφοριών από τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πραγματικά κάνει το ISM 6.2.92 καθώς και τις εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε αυτήν τη συγκεκριμένη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων.

Σημείωση: Το πρότυπο ISM 6.2.92 είναι παρόμοιο με άλλες μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων, εκτός από το πρότυπο εξυγίανσης δεδομένων της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Το RCMP TSSIT OPS-II , για παράδειγμα, είναι η Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία είναι NZSIT 402 , και η Ρωσία είναι GOST R 50739-95 .

Τι κάνει η μέθοδος ISM 6.2.92;

Ορισμένες μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων που λειτουργούν παρόμοια με το ISM 6.2.92 περιλαμβάνουν το Write Zero και το Pfitzner . Ωστόσο, ο πρώτος γράφει μόνο μηδενικά στη συσκευή αποθήκευσης ενώ ο τελευταίος χρησιμοποιεί τυχαίο χαρακτήρα.

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων ISM 6.2.92 είναι λίγο διαφορετική και συνήθως υλοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:

Εάν μια μονάδα δίσκου έχει μέγεθος μικρότερο από 15 GB, το ISM 6.2.92 ορίζει ότι η μονάδα απολύμανσης πρέπει να αντικατασταθεί τρεις φορές με τυχαίο χαρακτήρα.

Το ISM 6.2.92 είναι λίγο σαν τη μέθοδο σκουπίσματος τυχαίων δεδομένων , εκτός από το ότι τα τυχαία δεδομένα συνήθως κάνουν περισσότερα από ένα πέρασμα τυχαίων χαρακτήρων. Επίσης, το ISM 6.2.92 δεν απαιτεί την επαλήθευση του δελτίου.

Όταν το pass είναι επαληθευμένο, το μόνο που σημαίνει είναι ότι το λογισμικό που υλοποιεί το ISM 6.2.92 θα βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα στην πραγματικότητα έχουν αντικατασταθεί με τυχαίους χαρακτήρες. Αν δεν ολοκληρωθεί σωστά, το λογισμικό θα σας ζητήσει να επαναλάβετε τη διαδικασία, ή αυτό θα μπορούσε να γίνει αυτόματα.

Σημείωση: Το ISM 6.2.92 μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο διαφορετικά σε ορισμένα προγράμματα, επειδή το λογισμικό μπορεί να σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη μέθοδο εξυγίανσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα περάσματα τυχαίων χαρακτήρων ή να προσθέσετε ένα πέρασμα μόνο για μηδενικά. Ωστόσο, οποιαδήποτε μέθοδος είναι διαφορετική από αυτή που εξηγώ παραπάνω δεν είναι πλέον η μέθοδος ISM 6.2.92.

Προγράμματα που υποστηρίζουν ISM 6.2.92

Δεν έχω συνδέσεις λήψης σε ελεύθερα προγράμματα που χρησιμοποιούν τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων ISM 6.2.92. Ωστόσο, γνωρίζω τις εφαρμογές ζευγαριών που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως μπορείτε να κάνετε μια μέθοδο παρόμοια με αυτή του ISM 6.2.92

Με τον CBL Data Shredder , για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε τη συσκευή με ένα πέρασμα τυχαίων δεδομένων. Ο σκληρός δίσκος καθαριστής είναι ένα άλλο πρόγραμμα που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων για να κάνετε ένα πιο όπως το ISM 6.2.92.

Εάν συμβεί να βρείτε ένα πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων που υποστηρίζει το ISM 6.2.92, πιθανότατα θα υποστηρίξει και άλλες μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων, οπότε θα έχετε πολλές επιλογές εάν αργότερα αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε αυτή τη συγκεκριμένη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων.

Περισσότερα για το ISM 6.2.92

Η μέθοδος απολύμανσης ISM 6.2.92 καθορίστηκε αρχικά στο εγχειρίδιο ασφάλειας πληροφοριών (ISM) που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας: Intelligence & Security.

Η τελευταία έκδοση του ISM μπορεί να μεταφορτωθεί από την ιστοσελίδα της Αυστραλιανής Κυβέρνησης του Υπουργείου Άμυνας.