Τι είναι η μέθοδος NZSIT 402;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο NZSIT 402 Data Wipe

Το NZSIT 402 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη στο λογισμικό που χρησιμοποιείται ως μέθοδος πρότυπης σκουπίσματος από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και κάθε ανάδοχο ή σύμβουλο που παρέχει υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων NZSIT 402 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την άρση πληροφοριών από το σκληρό δίσκο και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Διατηρούμε μια λίστα προγραμμάτων τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν υπάρχουσες πληροφορίες σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος εξυγίανσης είναι πολλές φορές γραμμένη με παύλα όπως το NZSIT-402

Τι κάνει η μέθοδος NZSIT 402 Wipe;

Η μέθοδος εξυγίανσης δεδομένων NZSIT 402 εφαρμόζεται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο:

Αυτό σημαίνει ότι, όπως και η μέθοδος Random Data και Gutmann , το NZSIT 402 γράφει απλώς έναν τυχαίο χαρακτήρα πάνω από κάθε πληροφορία στη συσκευή. Αυτά είναι διαφορετικά από άλλες μεθόδους σκουπίσματος όπως το Write Zero , το οποίο χρησιμοποιεί μόνο μηδενικά.

Για να περάσει την πολιτική NZSIT 402 που έχει καθορίσει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, το λογισμικό πρέπει επίσης να ελέγξει για να βεβαιωθεί ότι όλα έχουν αντικατασταθεί, δηλαδή το τμήμα "επαλήθευση" της μεθόδου. Αυτό αναφέρεται σαφώς στο αρχείο PDF που συνδέεται παρακάτω: " Κατά την απολύμανση των μέσων ενημέρωσης, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τα περιεχόμενα των πολυμέσων για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία αντικατάστασης ολοκληρώθηκε με επιτυχία."

Άλλες μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων που είναι εξαιρετικά παρόμοιες με το NZSIT 402 περιλαμβάνουν τα ISM 6.2.92 , HMG IS5 , CSEC ITSG-06 , NAVSO Ρ-5239-26 και RCMP TSSIT OPS-II . Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους γράφει έναν τυχαίο χαρακτήρα και στη συνέχεια ολοκληρώνεται επαληθεύοντας τη γραφή.

Είναι πιθανό ότι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το NZSIT 402 θα σας επιτρέψει να κάνετε περισσότερα από ένα πέρασμα πάνω στο δίσκο ή αυτό θα γίνει αυτόματα, όπως αυτό που βλέπετε όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος Pfitzner . Αυτό σημαίνει απλώς ότι θα κάνει το ίδιο πράγμα άλλη μια φορά (ή ακόμα 10 φορές, κλπ.). Πρόσθετα περάσματα σημαίνουν απλώς ότι ένας τυχαίος χαρακτήρας (ή οποιοσδήποτε χαρακτήρας χρησιμοποιεί η μέθοδος) γράφεται πάνω σε ένα ήδη τυχαίο κομμάτι πληροφοριών.

Εάν το λογισμικό που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει πολλαπλά περάσματα, θα μπορούσατε να εκτελέσετε απλώς τη μέθοδο πάλι όσες φορές θέλετε. Αυτό ισχύει για το NZSIT 402 καθώς και για οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων που χρησιμοποιείτε.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το NZSIT 402

Τα μοναδικά προγράμματα που γνωρίζω ότι δηλώνουν ρητά ότι χρησιμοποιούν τη μέθοδο NZSIT 402 για τη διαγραφή δεδομένων είναι το λογισμικό XErase του FastDataShredder και του Extreme Protocol Solutions, αλλά μόνο οι δοκιμές είναι ελεύθερες για χρήση.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ελεύθερα προγράμματα που υποστηρίζουν μεθόδους διαγραφής που και οι δύο γράφουν τυχαίους χαρακτήρες στη μονάδα και στη συνέχεια επιβεβαιώνουν ότι η μονάδα έχει αντικατασταθεί. Γόμα , Disk Wipe , WipeFile , Privazer και Διαγραφή αρχείων Μόνιμα είναι μερικά.

Αυτά τα προγράμματα και τα περισσότερα άλλα προγράμματα καταστροφής δεδομένων παρέχουν τη δυνατότητα χρήσης περισσότερων από μία μεθόδων απολύμανσης δεδομένων, έτσι ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε συνήθως για να εκτελέσετε και άλλες μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων.

Είναι το NZSIT 402 καλύτερο από άλλες μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται αποκλειστικά από το τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων και εάν υπάρχουν απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται κατά τη διαγραφή των δεδομένων. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, το NZSIT 402 είναι εξίσου καλό με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Δεδομένου ότι τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων πιθανότατα δεν μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα από μια μονάδα που έχει αντικατασταθεί με τυχαία δεδομένα, είστε εξίσου ασφαλείς χρησιμοποιώντας το NZSIT 402 έναντι οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας μεθόδου σκουπίσματος, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα έχουν αντικατασταθεί κατάλληλα, εφόσον το λογισμικό αναφέρει ότι η επαλήθευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε μέθοδο σκουπίσματος, και όχι μόνο για το NZSIT 402.

Ωστόσο, κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα πρότυπα. Εάν διαγράφετε το σκληρό δίσκο για επαγγελματικούς σκοπούς ή για κάποιο άλλο λόγο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια συγκεκριμένη μέθοδος σκουπίσματος, μην εγκαταστήσετε κάτι που δεν έχει εγκριθεί.

Για παράδειγμα, εάν σας λένε ότι πρέπει να έχετε τα δεδομένα που έχουν αντικατασταθεί με περισσότερα από ένα περάσματα, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε μια διαφορετική μέθοδο σκουπίσματος τυχαίων δεδομένων που πραγματικά χρησιμοποιεί πολλαπλά περάσματα.

Περισσότερα για το NZSIT 402

Η μέθοδος εξυγίανσης NZSIT 402 (συν 400 και 401) καθορίστηκε αρχικά στο εγχειρίδιο της NZSIT της Νέας Ζηλανδίας . Η τελευταία έκδοση του NZSIT 402 αντικατέστησε την προηγούμενη πολιτική το 2010 και έχει οριστεί στο εγχειρίδιο ασφάλειας πληροφοριών της Νέας Ζηλανδίας (NZISM).

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νεότερη έκδοση σε μορφή PDF από την ιστοσελίδα της GCSB της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας. Η τελευταία έκδοση ενημερώθηκε τον Ιούλιο του 2016 και αντικαθιστά κάθε προηγούμενο εγχειρίδιο.

Υπάρχουν δύο μέρη του εγχειριδίου, συμπεριλαμβανομένου ενός μητρώου αλλαγών που περιγράφει τις πιο πρόσφατες αλλαγές στις πολιτικές. Μπορείτε να βρείτε τον καταχωρητή αλλαγών εδώ, ο οποίος τεκμηριώνει τις αλλαγές από το NZISM Νοέμβριος 2015 v2.4 στο NZISM Ιούλιος 2016 v2.5.

Μπορείτε να βρείτε και τα δύο μέρη στο παλιό εγχειρίδιο (v2.4) στη σελίδα Προστατευτικών απαιτήσεων ασφαλείας της κυβερνητικής ιστοσελίδας της Νέας Ζηλανδίας εδώ και εδώ.