Ορισμένα Παιχνίδια Wii U τρέχουν σε 1080p

Τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να προσέχετε;

Τι σημαίνει ότι μερικά παιχνίδια Wii U τρέχουν σε 1080p

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός παιχνιδιού που τρέχει σε 1080p έναντι 720p; Πόση διαφορά έχει η εμφάνιση του παιχνιδιού; Ορισμένα παιχνίδια του Wii U υποστηρίζουν μια εγγενή ανάλυση 1080p HD, συμπεριλαμβανομένων των Super Smash Bros. για το Wii U, τον μύθο του Zelda: Wind Waker, Rayman Legends και Monster Hunter 3 Ultimate .

Το 1080 αναφέρεται στον αριθμό των οριζόντιων γραμμών των οπτικών πληροφοριών που εμφανίζονται σε μια τηλεοπτική οθόνη. Για λόγους σύγκρισης, το Wii, όπως και οι τηλεοράσεις προ-HD, προσφέρει μια ευχάριστη 480 γραμμές. Οι περισσότερες γραμμές, η καλύτερη εμφάνιση της εικόνας. Το "p" σε 1080p αντιπροσωπεύει προοδευτική σάρωση, σε αντίθεση με το "i" για αλληλεπικαλύψεις και σας ενημερώνει για την έξοδο της εικόνας στην οθόνη. Μια διεμπλεκόμενη σάρωση εξάγει κάθε άλλη γραμμή και μετά βάζει τις άλλες γραμμές στα κενά που απομένει από την πρώτη σάρωση.

Οι προοδευτικές σαρώσεις τοποθετούν τις γραμμές σε σειρά, καταλήγοντας σε μια πιο καθαρή και ομαλότερη εικόνα. Λόγω της διαφοράς ποιότητας μεταξύ των μεταβλητών και προοδευτικών σαρώσεων, τα 720p (720 γραμμές, προοδευτική σάρωση) είναι ισοδύναμα σε ποιότητα έως 1080i (1080 γραμμές, interlaced scan). Οι πιο προοδευτικές γραμμές που έχετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποιότητα που έχετε θεωρητικά, αλλά αν παίζετε σε μια οθόνη τηλεόρασης 32 ιντσών, η διαφορά θα είναι ελάχιστα αισθητή, οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να φροντίζετε για τα 1080p.

1080p - η καλύτερη διαθέσιμη ανάλυση

Επί του παρόντος, η καλύτερη ανάλυση HD που μπορείτε να έχετε σε μια τηλεόραση είναι 1080p. Αυτή η ανάλυση υποστηρίζεται από τα Xbox 360, PS3 και Wii U. Ωστόσο, τα περισσότερα παιχνίδια κυκλοφορούν σε 720p. Αυτό συμβαίνει επειδή η ισχύς που χρειάζεται για την παραγωγή μιας τέτοιας λεπτομερούς εικόνας μπορεί να επηρεάσει τα ποσοστά καρέ .

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε ένα παιχνίδι 1080p να τρέχει στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. τελικά αν πρέπει να επιλέξετε το ένα ή το άλλο, το ποσοστό καρέ είναι μάλλον πιο σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να προσφέρουμε 1080p σε ένα απλούστερο παιχνίδι - ας πούμε, ένα side scroller όπως Rayman Legends - παρά σε κάτι πιο περίπλοκο όπως Call of Duty: Φαντάσματα .

Αν κοιτάξετε στο πίσω μέρος ενός κουτιού παιχνιδιών PS3 ή 360 θα δείτε ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα εμφανίζονται σε 1080p. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα παιχνίδια είναι αναβαθμισμένα. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ το παιχνίδι εμφανίζει 1080p, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα 1.080 ξεχωριστές γραμμές οπτικής πληροφορίας που παρέχονται. Αντ 'αυτού, ένας μικρότερος αριθμός γραμμών χρησιμοποιείται για την παρεκβολή μιας εικόνας 1080p.

Παιχνίδια που έχουν πλήρη 1080 γραμμές δεδομένων λέγεται ότι τρέχουν σε "μητρική" 1080p. Το PS3 έχει ένα δίκαιο αριθμό των εγγενών παιχνιδιών 1080p, ιδίως μεταξύ των τμημάτων του Playstation Network που μπορούν να μεταφορτωθούν. Το 360 έχει μόνο μια χούφτα των εγγενών παιχνιδιών 1080p, τα υπόλοιπα είναι upscaled. Αν είστε περίεργοι, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με παιχνίδια PS3 / 360 και τα ψηφίσματά τους εδώ.

Υπάρχουν μόνο λίγα παιχνίδια Wii U με εγγενή υποστήριξη 1080p. είναι πιο πιθανό να το βρείτε στο PS4 και το XB1. Η επόμενη γενιά της κονσόλας είναι πιθανό να έχει τα περισσότερα παιχνίδια σε 1080p, οπότε αν δεν έχετε ακόμα μια μεγάλη τηλεόραση, ίσως να θέλετε να αρχίσετε να κερδίζετε ένα.