Χρησιμοποιήστε το Dropbox για να συγχρονίσετε τα Keychains Mac

Αντικαταστήστε την Υπηρεσία συγχρονισμού λείπουν στο iCloud

Όταν η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iCloud για Mac, δεν είχε τη δυνατότητα συγχρονισμού του αρχείου keychain της Mac. Το συγχρονισμό αρχείων κλειδιού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης και συνδέσεις σε όλους τους υπολογιστές Mac που χρησιμοποιείτε.

Η δυνατότητα συγχρονισμού των κωδικών πρόσβασης και των συνδέσεων σε πολλαπλούς υπολογιστές Mac ήταν ένα καταπληκτικό όφελος και φάνηκε περίεργο ότι η Apple δεν είχε αρχικά συγχρονισμό με το iCloud.

Σε μεταγενέστερες ενημερώσεις στο iCloud, προστέθηκε η δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων keychain σε κρυπτογραφημένη μορφή στο iCloud, καθιστώντας αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης με το Dropbox περιττό.

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε το συγχρονισμό κλειδιού με το iCloud, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Οδηγός χρήσης του iCloud Keychain

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox για να συγχρονίσετε το keychain του Mac σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Χρησιμοποιήστε το Dropbox για να συγχρονίσετε τα Keychains Mac

iCloud , η δωρεάν αντικατάσταση της Apple για την παλαιότερη υπηρεσία MobileMe, έχει πολλά να κάνει, το λιγότερο από τα οποία είναι ότι είναι δωρεάν. Αλλά ακόμη και να είναι δωρεάν δεν αντισταθμίζει την απώλεια ορισμένων βασικών λειτουργιών του MobileMe , συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συγχρονισμού του keychain του Mac σε άλλους Mac.

Το αρχείο keychain του Mac αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα που χρησιμοποιείτε συνήθως. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης δικτύου, πιστοποιητικά ασφαλείας, κωδικούς πρόσβασης εφαρμογών και δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά. Η δυνατότητα συγχρονισμού πολλών Mac με ένα κοινό αρχείο keychain είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και προβλήματα.

Μπορείτε, φυσικά, να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε Mac που χρησιμοποιείτε αντιγράφοντας το αρχείο keychain. Αλλά αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει δυσκίνητο (και σύγχυση), καθώς δημιουργείτε νέους κωδικούς πρόσβασης ή άλλα σημαντικά δεδομένα σε πολλούς υπολογιστές Mac. Προσπαθώντας να προσδιορίσετε ποιο αρχείο κλειδιού είναι το πιο πρόσφατο είναι μια άσκηση απογοήτευσης.

Το MobileMe λύνεται αυτό το πρόβλημα προσφέροντας αυτόματο συγχρονισμό της αλυσίδας για εσάς. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, γεγονός που καθιστά δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Apple έριξε αυτό το χαρακτηριστικό από το iCloud.

Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας υπηρεσία συγχρονισμού κλειδιού με το Dropbox.

Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο για να συγχρονίσετε το μπρελόκ σας, αλλά δοκιμάσαμε μόνο το Dropbox. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική υπηρεσία σύννεφο, αυτές οι οδηγίες πρέπει να λειτουργήσουν ως γενικός οδηγός. Το αρχείο keychain περιέχει ευαίσθητα δεδομένα, οπότε ανεξάρτητα από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, ελέγξτε πρώτα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί υψηλό επίπεδο κρυπτογράφησης για δεδομένα που αποστέλλονται από και προς το διακομιστή σύννεφο. Και θυμηθείτε ότι με οποιαδήποτε υπηρεσία σύννεφο, τοποθετείτε πληροφορίες σε μια τοποθεσία που είναι πέρα ​​από τον άμεσο έλεγχο σας.

Ο, τι χρειάζεσαι

Πριν ξεκινήσεις

Θα μετακομιστούμε και θα διαγράψουμε το τοπικό αντίγραφο του αρχείου του keychain. Προτού προχωρήσουμε, συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Επίσης, θα δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου του keychain, ως πρόσθετο μέτρο ασφάλειας.

Ας αρχίσουμε

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Dropbox σε όλους τους υπολογιστές Mac που θέλετε να συμπεριλάβετε στο συγχρονισμό πλήκτρων. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την εγκατάσταση του Dropbox στον παρακάτω οδηγό: Ρύθμιση Dropbox για Mac .

Για να αντιγράψετε το αρχείο keychain, πρέπει να αποφασίσετε ποιο Mac είναι ο κύριος Mac σας. Θα πρέπει να είναι αυτός που έχει το πιο πρόσφατο αρχείο κλειδιού αλυσίδας ή αυτό που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

  1. Χρησιμοποιώντας το Finder, ανοίξτε το φάκελο Keychains, που βρίσκεται στο ~ / Library /. Το tilde (~) υποδεικνύει τον αρχικό σας φάκελο. θα πρέπει να δείτε το φάκελο Βιβλιοθήκη μέσα στο φάκελο "Αρχική".
  2. Στο OS X Lion και αργότερα, ο φάκελος ~ / Library είναι κρυμμένος από την προβολή. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την προβολή του φακέλου ~ / Library στον ακόλουθο οδηγό: Το OS X Lion Κρύβει τον Φάκελο της Βιβλιοθήκης σας ή μπορείτε απλά να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και να επιλέξετε "Go" από το μενού Finder. Με το πάτημα του πλήκτρου επιλογών, στο μενού Μετάβαση θα εμφανιστεί η "Βιβλιοθήκη". Επιλέξτε "Βιβλιοθήκη" από το μενού Μετάβαση και θα ανοίξει ένα παράθυρο Finder. Θα δείτε το φάκελο Keychains που αναγράφεται σε αυτό το παράθυρο.
  3. Στο φάκελο Keychains, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο login.keychain και επιλέξτε "Duplicate" από το αναδυόμενο μενού.
  4. Θα δημιουργηθεί ένα διπλό αρχείο, που ονομάζεται login copy.keychain.
  5. Το αρχείο copy.keychain σύνδεσης που δημιουργήσατε θα χρησιμεύσει ως προσωρινό αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου login.keychain.
  6. Σύρετε το αρχείο login.keychain στο φάκελο Dropbox. Αυτό θα μεταφέρει το αρχείο login.keychain στο φάκελο Dropbox, τοποθετώντας το στο cloud, όπου μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι άλλοι Mac σας. Θα παρατηρήσετε ότι το αρχείο login.keychain δεν υπάρχει πλέον στο Mac σας τοπικά. Πρέπει να πούμε στην εφαρμογή Access Keychain όπου βρίσκεται το αρχείο keychain. διαφορετικά, θα δημιουργήσει ένα νέο, κενό αρχείο για χρήση.
  1. Εκκινήστε την πρόσβαση στο Keychain, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Από το μενού Πρόσβαση στο Keychain, επιλέξτε Αρχείο, Προσθήκη Keychain.
  3. Στο φύλλο που ανοίγει, μεταβείτε στο φάκελο Dropbox και επιλέξτε το αρχείο login.keychain. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

Ο κύριος υπολογιστής σας Mac είναι τώρα συνδεδεμένος με το αντίγραφο Dropbox του αρχείου login.keychain. Τώρα πρέπει να συνδέσουμε τυχόν επιπλέον Mac που θέλετε να συγχρονίσετε με το ίδιο αρχείο.

Προσθέστε τους υπόλοιπους Mac σας

Πρέπει να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για κάθε Mac που θέλετε να συγχρονίσετε με το κοινό αρχείο κλειδιού, με μία εξαίρεση. Αφού δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας του υπάρχοντος αρχείου κλειδιού, θα πρέπει να διαγράψετε το αρχείο login.keychain σε κάθε Mac που συγχρονίζετε.

Έτσι τα βήματα που ακολουθούν είναι:

Βήματα 1 έως 5.

Σύρετε το αρχείο login.keychain στον κάδο απορριμμάτων.

Βήματα 7 έως 9.

Αυτό είναι. Οι Mac σας συνδέονται τώρα με το αντίγραφο Dropbox του αρχείου login.keychain, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα συγχρονίζονται με το ίδιο αρχείο κλειδιού.

Σχετικά με τα προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας ...

Δημιουργήσαμε προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων keychain μόνο σε περίπτωση που κάτι συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε απλά να μετονομάσετε τα αντίγραφα ασφαλείας στη διεύθυνση login.keychain και στη συνέχεια, εάν χρειαστεί, να ξεκινήσετε την πρόσβαση στο Keychain Access και να προσθέσετε το αρχείο login.keychain.

Αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργήσατε ή μπορείτε να τα αφήσετε στη θέση τους. Δεν θα επηρεάσουν το Mac σας και θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε το Mac σας στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν να ρυθμίσετε το συγχρονισμό του keychain, αν το επιθυμείτε.

Δημοσιεύθηκε: 5/6/2012

Ενημερώθηκε: 1/4/2016