Η έννοια της αξίας στο Excel και τα φύλλα του Google

Στα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel και το Google Spreadsheets, οι τιμές μπορούν να είναι κείμενο, ημερομηνίες, αριθμοί ή δεδομένα Boolean . Ως εκ τούτου, μια τιμή διαφέρει ανάλογα με τον τύπο δεδομένων που αναφέρεται:

  1. Για αριθμητικά δεδομένα , η τιμή αναφέρεται στην αριθμητική ποσότητα δεδομένων - όπως 10 ή 20 στα κελιά A2 και A3.
  2. Για τα δεδομένα κειμένου, η τιμή αναφέρεται σε μια λέξη ή μια συμβολοσειρά - όπως το κείμενο στο κελί A5 στο φύλλο εργασίας.
  3. Για Boolean ή λογικά δεδομένα, η τιμή αναφέρεται στην κατάσταση των δεδομένων - είτε TRUE είτε FALSE όπως και στο κελί A6 της εικόνας.

Η τιμή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί υπό την έννοια μιας συνθήκης ή μιας παραμέτρου που πρέπει να πληρούνται σε ένα φύλλο εργασίας για την εμφάνιση ορισμένων αποτελεσμάτων.

Για παράδειγμα, κατά το φιλτράρισμα δεδομένων, η τιμή είναι η προϋπόθεση ότι τα δεδομένα πρέπει να πληρούν, προκειμένου να παραμείνουν στον πίνακα δεδομένων και να μην φιλτραριστούν.

Εμφανόμενη τιμή Vs. Πραγματική αξία

Τα δεδομένα που εμφανίζονται σε ένα φύλλο εργασίας φύλλου ενδέχεται να μην είναι η πραγματική τιμή που χρησιμοποιείται εάν το συγκεκριμένο κελί αναφέρεται σε έναν τύπο.

Τέτοιες διαφορές συμβαίνουν εάν η μορφοποίηση εφαρμόζεται σε κελιά που επηρεάζουν την εμφάνιση των δεδομένων. Αυτές οι αλλαγές μορφοποίησης δεν αλλάζουν τα πραγματικά δεδομένα που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, το κελί A2 έχει μορφοποιηθεί ώστε να μην εμφανίζει δεκαδικά ψηφία για δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, τα δεδομένα που εμφανίζονται στο κελί είναι 20 , αντί της πραγματικής τιμής 20,154 όπως φαίνεται στη γραμμή τύπων .

Εξαιτίας αυτού, το αποτέλεσμα για τον τύπο στο κελί B2 (= A2 / A3) είναι 2.0154 παρά μόνο 2.

Τιμές σφάλματος

Η τιμή του όρου σχετίζεται επίσης με τιμές σφάλματος - όπως #NULL !, #REF !, ή # DIV / 0 !, οι οποίες εμφανίζονται όταν το Excel ή το Google Spreadsheets ανιχνεύει προβλήματα με τους τύπους ή τα δεδομένα που αναφέρονται.

Θεωρούνται τιμές και όχι μηνύματα σφάλματος, καθώς μπορούν να συμπεριληφθούν ως επιχειρήματα για ορισμένες λειτουργίες του φύλλου εργασίας.

Ένα παράδειγμα μπορεί να παρατηρηθεί στο στοιχείο Β3 της εικόνας, επειδή ο τύπος σε αυτό το κελί επιχειρεί να διαιρέσει τον αριθμό στο Α2 από το κενό κελί Α3.

Το κενό κελί θεωρείται ότι έχει μηδενική τιμή αντί να είναι άδειο, έτσι το αποτέλεσμα είναι η τιμή σφάλματος # DIV / 0 !, καθώς ο τύπος προσπαθεί να χωρίσει με μηδέν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει.

#ΑΞΙΑ! Λάθη

Μια άλλη τιμή σφάλματος ονομάζεται πραγματικά #VALUE! και συμβαίνει όταν ένας τύπος περιλαμβάνει αναφορές σε κελιά που περιέχουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων - ένα τέτοιο κείμενο και αριθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η τιμή σφάλματος εμφανίζεται όταν ένας τύπος αναφέρεται σε ένα ή περισσότερα κελιά που περιέχουν δεδομένα κειμένου αντί αριθμών και ο τύπος προσπαθεί να πραγματοποιήσει μια αριθμητική λειτουργία - να προσθέσει, να αφαιρέσει, να πολλαπλασιάσει ή να διαιρέσει - χρησιμοποιώντας τουλάχιστον έναν αριθμητικό χειριστή: +, -, *, ή /.

Ένα παράδειγμα εμφανίζεται στη γραμμή 4 όπου ο τύπος, = A3 / A4, προσπαθεί να διαιρέσει τον αριθμό 10 στο κελί A3 με τη λέξη Test σε A4. Επειδή ένας αριθμός δεν μπορεί να διαιρεθεί με δεδομένα κειμένου, ο τύπος επιστρέφει το #VALUE!

Σταθερές τιμές

Το αλφάβητο χρησιμοποιείται επίσης σε υπολογιστικά φύλλα του Excel και Google με σταθερές τιμές , οι οποίες είναι τιμές που αλλάζουν σπάνια - όπως ένας φορολογικός συντελεστής - ή δεν αλλάζουν καθόλου - όπως η τιμή Pi (3.14).

Παρέχοντας τέτοιες σταθερές τιμές ένα περιγραφικό όνομα - όπως το TaxRate - διευκολύνει την αναφορά τους σε τύπους υπολογιστικών φύλλων.

Ο ορισμός ονομάτων σε τέτοιες περιπτώσεις πιθανότατα επιτυγχάνεται με τη χρήση του πλαισίου ονομάτων στο Excel ή κάνοντας κλικ στο στοιχείο Δεδομένα> ονομαστικές περιοχές ... στα μενού στα υπολογιστικά φύλλα Google.

Προηγούμενη χρήση της αξίας

Στο παρελθόν, η τιμή όρου χρησιμοποιήθηκε για τον ορισμό αριθμητικών δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων.

Αυτή η χρήση έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό αριθμών όρου , αν και το Excel και το Google Spreadsheets έχουν και τη λειτουργία VALUE . Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί τον όρο στην αρχική της έννοια, καθώς ο σκοπός της συνάρτησης είναι η μετατροπή καταχωρήσεων κειμένου σε αριθμούς.