Εισαγωγή ημερομηνιών με τη λειτουργία DATE στα υπολογιστικά φύλλα Google

Αποτροπή σφαλμάτων ημερομηνίας σε τύπους χρησιμοποιώντας τη λειτουργία DATE

Ημερομηνίες και Επισκόπηση λειτουργίας DATE

Η λειτουργία DATE του Υπολογιστικού Φύλλου Google θα επιστρέψει μια ημερομηνία ή τον αύξοντα αριθμό μιας ημερομηνίας, συνδυάζοντας τα μεμονωμένα στοιχεία ημέρας, μήνα και έτους που εισάγονται ως επιχειρήματα της λειτουργίας.

Για παράδειγμα, εάν η ακόλουθη συνάρτηση DATE εισαχθεί σε ένα φύλλο εργασίας φύλλου εργασίας,

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (2016,01,16)

ο αριθμός σειράς 42385 επιστρέφεται, ο οποίος αναφέρεται στην ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2016.

Αλλαγή σειριακών αριθμών σε ημερομηνίες

Όταν εισάγεται μόνος του - όπως φαίνεται στην κελιά D4 στην παραπάνω εικόνα, ο σειριακός αριθμός τυπικά διαμορφώνεται για να εμφανίσει την ημερομηνία. Τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου παρατίθενται παρακάτω, εάν χρειάζεται.

Εισαγωγή ημερομηνιών ως ημερομηνιών

Όταν συνδυάζεται με άλλες λειτουργίες του υπολογιστικού φύλλου Google, η DATE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράγει μια μεγάλη ποικιλία τύπων ημερομηνίας, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Μια σημαντική χρήση της λειτουργίας - όπως φαίνεται στις σειρές 5 έως 10 στην παραπάνω εικόνα - είναι να διασφαλιστεί ότι οι ημερομηνίες εισάγονται και ερμηνεύονται σωστά από ορισμένες άλλες λειτουργίες ημερομηνίας του Υπολογιστικού φύλλου Google. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τα δεδομένα που εισάγονται είναι μορφοποιημένα ως κείμενο.

Η λειτουργία DATE χρησιμοποιείται κυρίως:

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης DATE

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία DATE είναι:

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (έτος, μήνας, ημέρα)

έτος - (απαιτείται) εισάγετε το έτος ως τετραψήφιο αριθμό (εεεε) ή την αναφορά κυψέλης στην τοποθεσία του στο φύλλο εργασίας

μήνα - (απαιτείται) εισάγετε το μήνα ως διψήφιο αριθμό (mm) ή την αναφορά κυψέλης στη θέση του στο φύλλο εργασίας

ημέρα - (απαιτείται) εισάγετε την ημέρα ως διψήφιο αριθμό (dd) ή την αναφορά κελί στη θέση του στο φύλλο εργασίας

DATE Παράδειγμα λειτουργίας

Στην παραπάνω εικόνα, η συνάρτηση DATE χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες λειτουργίες σε έναν αριθμό τύπων ημερομηνίας.

Οι παρατιθέμενοι τύποι προορίζονται ως δείγμα των χρήσεων της λειτουργίας DATE. Ο τύπος:

Οι παρακάτω πληροφορίες καλύπτουν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή της λειτουργίας DATE που βρίσκεται στο κελί B4. Η έξοδος της συνάρτησης σ 'αυτή την περίπτωση δείχνει μια σύνθετη ημερομηνία που δημιουργείται με το συνδυασμό των μεμονωμένων στοιχείων ημερομηνίας που βρίσκονται στα κελιά A2 έως C2.

Εισαγωγή στη λειτουργία DATE

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και των επιχειρημάτων της σε ένα φύλλο εργασίας περιλαμβάνουν:

1) Μη αυτόματη πληκτρολόγηση της πλήρους λειτουργίας - απλά να θυμάστε ότι η σειρά πρέπει να είναι εεεε, mm, dd όπως:

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (2016,01,16) ή,

= DATE (A2, B2, C2) εάν χρησιμοποιείτε αναφορές κυττάρων

2) Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης για να εισαγάγετε τη λειτουργία και τα επιχειρήματά της

Τα υπολογιστικά φύλλα της Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας, όπως μπορεί να βρεθεί στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

Διαχωριστές κομματιών

Όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε μέθοδο για να εισαγάγετε τη συνάρτηση, σημειώστε ότι κόμματα ( , ) χρησιμοποιούνται για να διαχωρίσουν τα επιχειρήματα της λειτουργίας μέσα στις στρογγυλές αγκύλες.

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της λειτουργίας DATE που βρίσκεται στο κελί B4 στην παραπάνω εικόνα χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αυτόματης υποβολής προτάσεων.

  1. Κάντε κλικ στο κελί D4 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας DATE
  2. Πληκτρολογήστε το σημείο ισότητας (=) ακολουθούμενο από το όνομα της ημερομηνίας λειτουργίας
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα D
  4. Όταν εμφανιστεί η ημερομηνία DATE στο πλαίσιο, κάντε κλικ στο όνομα με το δείκτη του ποντικιού για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε το στρογγυλό βραχίονα στο κελί D4
  5. Κάντε κλικ στο κελί A2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το χρονικό επιχείρημα
  6. Μετά την αναφορά κυψελών, πληκτρολογήστε ένα κόμμα ( , ) για να λειτουργήσει ως διαχωριστικό μεταξύ των παραδειγμάτων
  7. Κάντε κλικ στο κελί B2 για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το όρισμα του μήνα
  8. Μετά την αναφορά κυψέλης, πληκτρολογήστε ένα άλλο κόμμα
  9. Κάντε κλικ στο κελί C2 για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελιού ως όραμα ημέρας
  10. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να μπείτε στο στρογγυλό βραχίονα " ) " και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία
  11. Η ημερομηνία θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B1 στη μορφή 11/15/2015
  12. Όταν κάνετε κλικ στο κελί B1, η πλήρης λειτουργία = DATE (A2, B2, C2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας

Σημείωση : Εάν η έξοδος στο κελί B4 είναι λανθασμένη μετά την εισαγωγή της λειτουργίας, είναι πιθανό ότι το κελί δεν έχει μορφοποιηθεί σωστά. Παρακάτω παρατίθενται βήματα για την αλλαγή της μορφής ημερομηνίας.

Αλλαγή της μορφής ημερομηνίας

Για να μεταβείτε σε μια μορφή ημερομηνίας στα Φύλλα Google

  1. Επισημάνετε τα κελιά στο φύλλο εργασίας που περιέχουν ή θα περιέχουν ημερομηνίες
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση> Αριθμός> Ημερομηνία στα μενού για να αλλάξετε τη μορφοποίηση κελιών στη μορφή ημερομηνίας που χρησιμοποιείται από τις τρέχουσες περιφερειακές ρυθμίσεις - δείτε παρακάτω για να αλλάξετε τις τοπικές ρυθμίσεις.

Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων

Όπως και πολλές εφαρμογές στο διαδίκτυο, τα Υπολογιστικά φύλλα Google προεπιλογώνουν την αμερικανική μορφή ημερομηνίας - επίσης γνωστή ως μεσαία-endian - των MM / DD / YYYY.

Εάν η τοποθεσία σας χρησιμοποιεί διαφορετική μορφή ημερομηνίας - όπως τα μεγάλα-endian (YYYY / MM / DD) ή τα μικρά τετράγωνα Google (DD / MM / YYYY), μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση της ημερομηνίας στη σωστή μορφή προσαρμόζοντας τις τοπικές ρυθμίσεις .

Για να αλλάξετε τις τοπικές ρυθμίσεις:

  1. Κάντε κλικ στο Αρχείο για να ανοίξετε το μενού Αρχείο.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις υπολογιστικού φύλλου ... για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Ρυθμίσεις ".
  3. Στην περιοχή Τοπικό στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο πλαίσιο - προεπιλεγμένη τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών - για να δείτε τη λίστα των διαθέσιμων ρυθμίσεων χώρας.
  4. Κάντε κλικ στη χώρα της επιλογής σας για να γίνει η τρέχουσα επιλογή.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ρυθμίσεων στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου για να το κλείσετε και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  6. Οι νέες ημερομηνίες που εισάγονται σε ένα φύλλο εργασίας πρέπει να ακολουθούν τη μορφή της επιλεγμένης χώρας - οι υπάρχουσες ημερομηνίες ίσως χρειαστεί να διαμορφωθούν ξανά για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Αρνητικοί σειριακοί αριθμοί και ημερομηνίες του Excel

Από προεπιλογή, το Microsoft Excel για Windows χρησιμοποιεί ένα σύστημα ημερομηνίας που ξεκινάει το έτος 1900. Η εισαγωγή ενός σειριακού αριθμού 0 επιστρέφει την ημερομηνία: Ιανουάριος 0, 1900. Επιπλέον, η λειτουργία DATE του Excel δεν θα εμφανίσει ημερομηνίες πριν από το 1900.

Τα υπολογιστικά φύλλα Google χρησιμοποιούν την ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 1899 για έναν σειριακό αριθμό μηδέν, αλλά σε αντίθεση με το Excel, τα υπολογιστικά φύλλα Google εμφανίζουν ημερομηνίες πριν από αυτό, χρησιμοποιώντας αρνητικούς αριθμούς για τον σειριακό αριθμό.

Για παράδειγμα, η ημερομηνία Ιανουαρίου 1, 1800 έχει ως αποτέλεσμα έναν αύξοντα αριθμό -36522 στα Φύλλα Google και επιτρέπει τη χρήση της σε τύπους, όπως η αφαίρεση της 1ης Ιανουαρίου 1850 - 1 Ιανουαρίου 1800, η ​​οποία έχει ως αποτέλεσμα την τιμή 18,262 - αριθμό ημερών μεταξύ των δύο ημερομηνιών.

Όταν η ίδια ημερομηνία εισάγεται στο Excel, από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα μετατρέπει αυτόματα την ημερομηνία σε δεδομένα κειμένου και επιστρέφει το #VALUE! τιμή σφάλματος εάν η ημερομηνία χρησιμοποιείται σε έναν τύπο.

Ιούλιος αριθμοί ημέρας

Οι αριθμοί Julian Day, όπως χρησιμοποιούνται από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς, είναι αριθμοί που αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο έτος και ημέρα. Το μήκος αυτών των αριθμών ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ψηφίων που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία έτους και ημέρας του αριθμού.

Για παράδειγμα, στην παραπάνω εικόνα, ο αριθμός Julian Day στο κελί A9-2016007 είναι μήκους επτά ψηφίων με τα πρώτα τέσσερα ψηφία του αριθμού να αντιπροσωπεύουν το έτος και τα τρία τελευταία της ημέρας του έτους. Όπως φαίνεται στο στοιχείο Β9, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την έβδομη ημέρα του έτους 2016 ή της 7ης Ιανουαρίου 2016.

Ομοίως, ο αριθμός 2010345 αντιπροσωπεύει την 345η ημέρα του έτους 2010 ή της 11ης Δεκεμβρίου 2010.