Επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου Excel 2007

01 από 07

Επισκόπηση - Επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου στο Excel 2007 Μέρος 1

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Επισκόπηση - Επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου στο Excel 2007 Μέρος 1

Σχετικό άρθρο: Εκτύπωση στο Excel 2003

Η εκτύπωση σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel, είναι λίγο διαφορετική από την εκτύπωση σε ορισμένα άλλα προγράμματα, όπως ένας επεξεργαστής κειμένου. Μία από τις κύριες διαφορές είναι ότι το Excel 2007 διαθέτει πέντε θέσεις στο πρόγραμμα που περιέχουν επιλογές σχετικές με την εκτύπωση.

Το μέρος 2 αυτού του σεμιναρίου θα καλύψει τις επιλογές εκτύπωσης που είναι διαθέσιμες στην καρτέλα Διάταξη σελίδας της κορδέλας στο Excel 2007.

Εκμάθηση Excel Επιλογές εκμάθησης

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τις επιλογές εκτύπωσης του Excel 2007 που διατίθενται μέσω του κουμπιού του Office, του πλαισίου διαλόγου Εκτύπωση, της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, της προεπισκόπησης εκτύπωσης και του παραθύρου διαλόγου Page Setup.

Tutorial Θέματα

02 του 07

Οι επιλογές εκτύπωσης κουμπιών του Office

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Οι επιλογές εκτύπωσης κουμπιών του Office

Υπάρχουν τρεις επιλογές εκτύπωσης προσβάσιμες μέσω του κουμπιού του Office στο Excel 2007. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε επιλογή.

Αυτές οι επιλογές είναι προσβάσιμες από:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του Office για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού
  2. Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Εκτύπωση από το αναπτυσσόμενο μενού για να εμφανιστούν οι επιλογές εκτύπωσης στο δεξί πλαίσιο του μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή εκτύπωσης που θέλετε στο δεξί πλαίσιο του μενού για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή.

03 του 07

Το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση

Οι τέσσερις κύριες περιοχές επιλογών στο παράθυρο διαλόγου "Εκτύπωση" είναι:

  1. Printer ( Εκτυπωτής) - Σας επιτρέπει να επιλέξετε τον εκτυπωτή από τον οποίο θα εκτυπωθεί. Για να αλλάξετε εκτυπωτές, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο τέλος της γραμμής ονόματος του εκτυπωτή n το παράθυρο διαλόγου και επιλέξτε από τους εκτυπωτές που παρατίθενται στο αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Περιοχή εκτύπωσης
    • Όλα - Η προεπιλεγμένη ρύθμιση - αναφέρεται μόνο σε σελίδες στο βιβλίο εργασίας που περιέχει δεδομένα.
    • Σελίδες - Καταχωρίστε τους αριθμούς εκκίνησης και τελικής σελίδας για τις σελίδες που πρόκειται να εκτυπωθούν.
  3. Εκτύπωση τι;
    • Ενεργό φύλλο - Η προεπιλεγμένη ρύθμιση - εκτυπώνει τη σελίδα φύλλου εργασίας που εμφανίστηκε στην οθόνη όταν άνοιξε το παράθυρο διαλόγου " Εκτύπωση ".
    • Επιλογή - Εκτυπώνει μια επιλεγμένη περιοχή στο ενεργό φύλλο εργασίας.
    • Βιβλίο εργασίας - Εκτυπώνει σελίδες στο βιβλίο εργασίας που περιέχει δεδομένα.
  4. Αντίγραφα
    • Αριθμός αντιγράφων - Ορίστε τον αριθμό των αντιγράφων που θα εκτυπωθούν.
    • Συρραφή - Εάν εκτυπώνετε περισσότερα από ένα αντίγραφα ενός βιβλίου εργασίας πολλών σελίδων, μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε αντίγραφα με σειρά.

04 του 07

Εκτύπωση από τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Εκτύπωση από τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

Η εργαλειοθήκη γρήγορης πρόσβασης χρησιμοποιείται για την αποθήκευση συντομεύσεων σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά στο Excel 2007. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις συντομεύσεις σε λειτουργίες του Excel που δεν είναι διαθέσιμες στην κορδέλα στο Excel 2007.

Οι επιλογές εκτύπωσης της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

Γρήγορη εκτύπωση: Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το τρέχον φύλλο εργασίας με ένα κλικ. Η Γρήγορη εκτύπωση χρησιμοποιεί τις τρέχουσες ρυθμίσεις εκτύπωσης - όπως τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή και το μέγεθος χαρτιού κατά την εκτύπωση. Αλλαγές σε αυτές τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο διαλόγου "Εκτύπωση".

Η γρήγορη εκτύπωση χρησιμοποιείται συχνά για την εκτύπωση πρόχειρων αντιγράφων φύλλων εργασίας για τη διόρθωση.

Λίστα εκτύπωσης: Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για την εκτύπωση μπλοκ δεδομένων που έχουν μορφοποιηθεί συγκεκριμένα ως πίνακας ή λίστα . Πρέπει να κάνετε κλικ σε έναν πίνακα δεδομένων στο φύλλο εργασίας σας πριν γίνει ενεργοποιημένο αυτό το κουμπί.

Όπως και με τη Γρήγορη εκτύπωση, η Λίστα εκτύπωσης χρησιμοποιεί τις τρέχουσες ρυθμίσεις εκτύπωσης - όπως τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή και το μέγεθος χαρτιού κατά την εκτύπωση.

Προεπισκόπηση εκτύπωσης: Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή ανοίγει ένα ξεχωριστό παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης που εμφανίζει το τρέχον φύλλο εργασίας ή την επιλεγμένη περιοχή εκτύπωσης. Η προεπισκόπηση εκτύπωσης σάς επιτρέπει να ελέγξετε τις λεπτομέρειες ενός φύλλου εργασίας προτού το εκτυπώσετε. Δείτε το επόμενο βήμα στο σεμινάριο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη λειτουργία.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικές ή όλες τις παραπάνω επιλογές εκτύπωσης στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, προτού τις χρησιμοποιήσετε. Οδηγίες για την προσθήκη συντομεύσεων στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης μπορείτε να βρείτε εδώ.

05 του 07

Οι επιλογές εκτύπωσης της προεπισκόπησης εκτύπωσης

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Οι επιλογές εκτύπωσης της προεπισκόπησης εκτύπωσης

Η Προεπισκόπηση εκτύπωσης εμφανίζει το τρέχον φύλλο εργασίας ή την επιλεγμένη περιοχή εκτύπωσης στο παράθυρο προεπισκόπησης. Σας δείχνει πώς θα εμφανίζονται τα δεδομένα κατά την εκτύπωση.

Είναι συνήθως μια καλή ιδέα να κάνετε προεπισκόπηση του φύλλου εργασίας σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που πρόκειται να εκτυπώσετε είναι αυτό που περιμένετε και θέλετε.

Στην οθόνη προεπισκόπησης εκτύπωσης προσπελαύνετε κάνοντας κλικ στο:

Προεπισκόπηση γραμμής εργαλείων εκτύπωσης

Οι επιλογές στη γραμμή εργαλείων Preview Preview (Προεπισκόπηση εκτύπωσης) προορίζονται να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον τρόπο εμφάνισης ενός φύλλου εργασίας μόλις εκτυπωθεί.

Οι επιλογές σε αυτήν τη γραμμή εργαλείων είναι:

06 του 07

Το παράθυρο διαλόγου "Page Setup" - "Επιλογές καρτέλας σελίδας"

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Το παράθυρο διαλόγου "Page Setup" - "Επιλογές καρτέλας σελίδας"

Η καρτέλα σελίδας στο παράθυρο διαλόγου Page Setup (Διαμόρφωση σελίδας) έχει τρεις περιοχές επιλογών εκτύπωσης.

  1. Προσανατολισμός - Σας επιτρέπει να εκτυπώνετε τα φύλλα πλαγίως (προβολή τοπίου). Πολύ χρήσιμο για υπολογιστικά φύλλα που είναι λίγο υπερβολικά ευρεία για εκτύπωση χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη προβολή πορτρέτου.
  2. Κλιμάκωση - Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μέγεθος του φύλλου εργασίας που εκτυπώνετε. Συχνότερα χρησιμοποιείται για συρρίκνωση ενός φύλλου εργασίας του Excel για να ταιριάζει σε λιγότερα φύλλα ή να μεγεθύνει ένα μικρό φύλλο εργασίας για να διευκολύνει την ανάγνωση.
  3. Μέγεθος χαρτιού και ποιότητα εκτύπωσης
    • Μέγεθος χαρτιού - προσαρμόζεται συχνότερα για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα φύλλα εργασίας, όπως αλλαγή από το μέγεθος γραμματοσειράς προεπιλογής (8 ½ Χ 11 ίντσες) στο νόμιμο μέγεθος (8 ½ X 14 ίντσες).
    • Η ποιότητα εκτύπωσης - έχει να κάνει με τον αριθμό των στιγμών ανά ίντσα (dpi) μελάνης που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση μιας σελίδας. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός dpi, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της εργασίας εκτύπωσης.

07 του 07

Το παράθυρο διαλόγου "Διαμόρφωση σελίδας" - "Επιλογές καρτέλας"

επιλογές εκτύπωσης υπολογιστικού φύλλου. © Ted French

Το παράθυρο διαλόγου "Διαμόρφωση σελίδας" - "Επιλογές καρτέλας"

Η καρτέλα "Φύλλα" του παραθύρου διαλόγου " Page Setup " έχει τέσσερις επιλογές επιλογών εκτύπωσης.

  1. Περιοχή εκτύπωσης - Επιλέξτε μια περιοχή κελιών στο υπολογιστικό φύλλο για εκτύπωση. Πολύ χρήσιμο εάν ενδιαφέρεστε μόνο για την εκτύπωση ενός μικρού τμήματος του φύλλου εργασίας .
  2. Τίτλοι εκτύπωσης - Χρησιμοποιείται για την εκτύπωση ορισμένων γραμμών και στηλών σε κάθε σελίδα - συνήθως τίτλους ή τίτλους.
  3. Εκτύπωση - Διαθέσιμες επιλογές:
    • Γραμμές πλέγματος - Για την εκτύπωση των γραμμών πλέγματος του φύλλου εργασίας - διευκολύνοντας την ανάγνωση δεδομένων σε μεγαλύτερα φύλλα εργασίας.
    • Ασπρόμαυρη - Για χρήση με έγχρωμους εκτυπωτές - αποτρέπει την εκτύπωση των χρωμάτων στο φύλλο εργασίας.
    • Σχέδιο ποιότητας - Εκτυπώνει ένα γρήγορο αντίγραφο χαμηλής ποιότητας που εξοικονομεί τόνερ ή μελάνι.
    • Επικεφαλίδες γραμμών και στηλών - Εκτυπώνει τους αριθμούς σειράς και τα γράμματα στηλών στην πλευρά και στην κορυφή κάθε φύλλου εργασίας.
    • Σχόλια: - Εκτυπώνει όλα τα σχόλια που έχουν προστεθεί σε ένα φύλλο εργασίας.
    • Τα κυτταρικά σφάλματα είναι τα εξής: - Επιλογές για την εκτύπωση μηνυμάτων σφάλματος στα κελιά - η προεπιλογή είναι όπως εμφανίζεται - σημαίνει ότι εμφανίζονται στο φύλλο εργασίας.
  4. Ταξινόμηση σελίδας - Αλλάζει τη σειρά εκτύπωσης σελίδων σε υπολογιστικό φύλλο πολλαπλών σελίδων. Κανονικά το Excel εκτυπώνει κάτω από το φύλλο εργασίας. Αν αλλάξετε την επιλογή, θα εκτυπωθεί.