Πώς να συνδέσετε μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα βίντεο YouTube

Σύνδεση με το σημαντικό μέρος ενός βίντεο για να κόψετε το δικαίωμα στο Chase!

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συνδέσετε μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα βίντεο YouTube ; Αυτό είναι ένα μεγάλο τέχνασμα όταν θέλετε απλώς να εμφανίσετε ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός βίντεο, ειδικά εάν το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο και το τμήμα που θέλετε να μοιραστείτε έρχεται αρκετά λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Δημιουργία σύνδεσης σε συγκεκριμένο χρόνο σε τρία εύκολα βήματα

Είναι πολύ εύκολο να συνδεθείτε με το ακριβές μέρος κάθε βίντεο του YouTube. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να το κάνετε σε τρία απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή "Κοινή χρήση" απευθείας κάτω από το βίντεο.
  2. Αναζητήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο πεδίο "Εκκίνηση από:" και κάντε κλικ για να το ελέγξετε.
  3. Βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος στο πεδίο "Έναρξη στο:" έχει οριστεί στην ακριβή ώρα που θέλετε να συνδέσετε στο βίντεο.

Όταν επιλέγετε αυτό το πλαίσιο, θα παρατηρήσετε ότι ο σύνδεσμος στο πεδίο που βρίσκεται πάνω από αυτό θα αλλάξει και θα συμπεριλάβει επιπλέον χαρακτήρες. Αυτοί οι επιπλέον χαρακτήρες χρησιμοποιούνται για να ενημερώσετε το YouTube για τη σύνδεση με τη συγκεκριμένη ώρα που ορίσατε.

Μόλις τα έχετε ρυθμίσει για να παίξετε στο ακριβές δευτερόλεπτο που θέλετε, μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο και να το μοιραστείτε οπουδήποτε. Οποιοσδήποτε κάνει κλικ για αναπαραγωγή για παρακολούθηση, θα προβληθεί μόνο το βίντεο που θα ξεκινήσει από την ώρα που ορίσατε.

Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδέσετε ακόμη και μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα βίντεο με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας "? T = 00m00s" στο τέλος κάθε κανονικού συνδέσμου YouTube. Απλώς αντικαταστήστε το "00m" με τον δείκτη λεπτών και αντικαταστήστε το "00s" με το δεύτερο δείκτη.

Εάν το βίντεο είναι αρκετά μικρό ώστε να μην διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό, μπορείτε να αφήσετε το τμήμα "00m" έξω από αυτό. Για παράδειγμα, ο σύνδεσμος https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ μετατρέπεται σε https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s μόλις προσθέσουμε τον δείκτη χρόνου μας.

Το YouTube το καθιστά αρκετά γρήγορο και απλό ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, αλλά δεν υπάρχει καμιά βλάβη στην μάθηση ούτως ή άλλως. Γνωρίζοντας πώς αυτό λειτουργεί χειροκίνητα σας δίνει επίσης μια καλύτερη κατανόηση του τι σημαίνουν αυτές οι επιπλέον χαρακτήρες.

Γιατί η σύνδεση σε ένα συγκεκριμένο θέμα χρόνου

Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν εξαιρετικά μικρές περιόδους προσοχής, αναγκάζοντας έτσι κάποιον να καθίσει ακόμα και σε ένα βίντεο 4 ή 5 λεπτών, όπου το καλύτερο μέρος δεν ξεκινά μέχρι να φτάσει η ενδιάμεση απόσταση για να σταματήσει και να κλείσει ανυπόμονα το βίντεο πολύ σύντομα απογοήτευσης.

Εξίσου καλά, το YouTube περιλαμβάνει τώρα όλα τα εκπληκτικά βίντεο που αξίζει να μοιράζονται, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν αρκετά λεπτά και να διαρκέσουν πάνω από μία ώρα . Εάν μοιράζεστε ένα βίντεο από μια εκτενή παρουσίαση δημόσιας ομιλίας στο Facebook, οι φίλοι σας θα εκτιμήσουν πιθανώς το γεγονός ότι συνδέσατε την ακριβή συγκεκριμένη ώρα στο βίντεο όπου η ομιλία αρχίζει να εστιάζει πραγματικά σε ένα σχετικό θέμα μπορεί να ενδιαφέρεται.

Τέλος, περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν το YouTube από την κινητή συσκευή τους πλέον περισσότερο από ποτέ (γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις μικρότερες περιόδους προσοχής). Δεν έχουν χρόνο να καθίσουν μέσα από μια μακρά εισαγωγή και άλλα άσχετα κομμάτια πριν φτάσουν στα καλά πράγματα.

Όταν αποφασίζετε να μοιραστείτε ένα βίντεο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι θεατές μπορούν πάντοτε να κάνουν επανεκκίνηση του βίντεο αν θέλουν πραγματικά να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πράγμα στο έπακρο, οπότε δεν κάνετε καθόλου κακή διάκριση συνδέοντας σε ένα πιο συναφές σημείο. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο του YouTube απλώς ξεκινά να ρυθμίζει προσωρινά το buffer και να παίζει τη στιγμή που ορίσατε χωρίς καμία τροποποίηση στο βίντεο.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 10 Παλιά χαρακτηριστικά γνωρίσματα διάταξης του YouTube και τάσεις για να θυμάστε το Fondly

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau