Πώς να εγκαταστήσετε το Bridge Debug Android (ADB)

Η Google κυκλοφορεί δύο εργαλεία που ονομάζονται Bridge Debug Bridge (ADB) και fastboot, και τα δύο είναι διαθέσιμα σε ένα πακέτο που ονομάζεται Platform Tools. Πρόκειται για εργαλεία γραμμής εντολών που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε και να ελέγξετε το τηλέφωνό σας Android στέλνοντας εντολές σε αυτό μέσω του υπολογιστή σας.

Εφόσον ενεργοποιηθεί η λειτουργία αποσφαλμάτωσης στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να στείλετε εντολές ADB ενώ το τηλέφωνο λειτουργεί τακτικά ή ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ανάκτησης. Επιπλέον, η συσκευή δεν χρειάζεται καν να έχει ρίζες , επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πρώτα για την παρακολούθηση αυτών των βημάτων .

Αυτές οι εντολές ADB μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροποποιήσουν το Android χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε την συσκευή, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που είναι δυνατά. Με το ADB, μπορείτε να κάνετε απλά πράγματα όπως εγκατάσταση ενημερώσεων συστήματος ή ακόμη και αντιμετώπιση όσων συνήθως είναι περιορισμένες, όπως ρυθμίσεις ρύθμισης που δεν γνωρίζατε καν, ή αποκτήσετε πρόσβαση σε φακέλους συστήματος που είναι κανονικά κλειδωμένοι.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα εντολών ADB:

Το Fastboot είναι χρήσιμο αν χρειαστεί να αλλάξετε το υλικολογισμικό του τηλεφώνου Android ή άλλα στοιχεία του συστήματος αρχείων ενώ βρίσκεται σε κατάσταση εκκίνησης, όπως εγκατάσταση νέας εικόνας εκκίνησης. Συνήθως χρησιμοποιείται για να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη ανάκτηση αν το τηλέφωνο σταματήσει κανονικά την εκκίνηση.

01 από 05

Πώς να κατεβάσετε ADB και Fastboot

Κάντε λήψη εργαλείων πλατφόρμας.

Και τα δύο αυτά βοηθητικά προγράμματα είναι διαθέσιμα μέσω του Android.com:

  1. Επισκεφθείτε τη σελίδα λήψης της εφαρμογής SDK Platform-Tools για να βρείτε την τελευταία έκδοση του ADB και του fastboot.

    Σημείωση: Περιλαμβάνονται επίσης στο πλήρες σετ SDK Android, αλλά είναι περιττό να κάνετε λήψη όλων αυτών μόνο για αυτά τα δύο εργαλεία που μπορείτε να τα αποκτήσετε μέσω των Εργαλείων πλατφόρμας.
  2. Επιλέξτε το σύνδεσμο λήψης που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σας σύστημα .

    Με άλλα λόγια, αν έχετε Windows, επιλέξτε το Εργαλείο πλατφόρμας SDK για Windows ένα, ή το Mac για MacOS, κλπ.
  3. Αφού διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή DOWNLOAD SDK PLATFORM-TOOLS για [λειτουργικό σύστημα] .
  5. Αποθηκεύστε το αρχείο κάπου αξέχαστο γιατί θα το χρησιμοποιήσετε πάλι σύντομα. Ο φάκελος στον οποίο αποθηκεύετε κανονικά τα αρχεία σας είναι καλός, όσο γνωρίζετε πώς να επιστρέψετε εκεί.

Σημείωση: Από τη λήψη αρχείων ADB σε αρχείο ZIP, θα το εξάγετε πριν τη χρησιμοποιήσετε, για το οποίο μπορείτε να επιλέξετε μια θέση για το επόμενο βήμα. Αυτό σημαίνει ότι η θέση στο Βήμα 4 δεν είναι απαραίτητα η μόνιμη θέση του προγράμματος.

02 του 05

Ανοίξτε το αρχείο ZIP του εργαλείου πλατφόρμας

Εξαγάγετε το αρχείο ZIP εργαλείων πλατφόρμας (Windows 8).

Μεταβείτε σε οποιονδήποτε φάκελο είναι ότι αποθηκεύσατε επίσης τα εργαλεία πλατφόρμας και εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου ZIP.

Το λειτουργικό σας σύστημα διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά μερικές άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το άνοιγμα του αρχείου ZIP με δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων.

Windows

  1. Κάντε δεξί κλικ στο platform-tools-latest-windows.zip και επιλέξτε την επιλογή εξαγωγής. Ονομάζεται Εξαγωγή όλων ... σε ορισμένες εκδόσεις των Windows.
  2. Όταν ρωτήσετε πού να αποθηκεύσετε το αρχείο, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, επιλέξτε έναν φάκελο που είναι κατάλληλος για να παραμείνει το ADB, όχι κάπου προσωρινός όπως ένας φάκελος λήψεων ή κάπου που είναι εύκολα γεμάτος όπως η επιφάνεια εργασίας.

    Έχω επιλέξει τη ρίζα της μονάδας μου C: σε ένα φάκελο που ονομάζεται ADB .
  3. Τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση εξαχθέντων αρχείων όταν ολοκληρωθεί .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή για να αποθηκεύσετε τα αρχεία εκεί.
  5. Ο φάκελος που επιλέξατε στο Βήμα 1 πρέπει να ανοίξει και να εμφανιστεί ο φάκελος εργαλείων πλατφόρμας που εξήχθη από το αρχείο ZIP που κατεβάσατε νωρίτερα.

Το 7-Zip και το PeaZip είναι μερικά προγράμματα τρίτων κατασκευαστών που μπορούν να ανοίξουν αρχεία ZIP στα Windows.

macOS

  1. Κάντε διπλό κλικ στο platform-tools-latest-darwin.zip για να έχετε αμέσως το περιεχόμενο που εξάγεται στον ίδιο φάκελο στον οποίο βρίσκεστε.
  2. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένας νέος φάκελος που ονομάζεται εργαλείο πλατφόρμας
  3. Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το φάκελο οπουδήποτε θέλετε ή μπορείτε να το κρατήσετε εκεί όπου βρίσκεται.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το The Unarchiver ή το Keka για να ανοίξετε το αρχείο ZIP.

Linux

Οι χρήστες του Linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ακόλουθη εντολή Terminal, αντικαθιστώντας τον φάκελο destination_with οποιοδήποτε φάκελο θέλετε να καταλήξει ο φάκελος εργαλείων πλατφόρμας .

unzip platform-tools-latest-linux.zip -d φάκελος προορισμού

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ανοίξετε το Terminal στο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο ZIP. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να τροποποιήσετε τη διαδρομή platform-tools-latest-linux.zip για να συμπεριλάβετε την πλήρη διαδρομή στο αρχείο ZIP.

Εάν το βοηθητικό πρόγραμμα unzip δεν είναι εγκατεστημένο, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

sudo apt-get εγκαταστήστε το unzip

Όπως και με τα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 7-Zip ή το PeaZip στο Linux αντί αν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε αυτές τις εντολές Terminal ή δεν εργάζονται για εσάς.

03 του 05

Αντιγράψτε τη διαδρομή φακέλων σε διαδρομή φακέλων "πλατφόρμα-εργαλεία"

Αντιγράψτε το μονοπάτι φακέλων "πλατφόρμα-εργαλεία" (Windows 8).

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ADB, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα προσβάσιμο από τη γραμμή εντολών. Αυτό απαιτεί τη ρύθμιση της διαδρομής στο φάκελο εργαλείων πλατφόρμας από την προηγούμενη διαφάνεια ως μεταβλητή περιβάλλοντος .

Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αντιγράψετε πρώτα την διαδρομή προς το φάκελο:

Windows

  1. Ανοίξτε το φάκελο στον οποίο εξάγατε το φάκελο εργαλείων πλατφόρμας .
  2. Ανοίξτε το φάκελο πλατφόρμα-εργαλεία έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τους φακέλους και τα αρχεία μέσα σε αυτό.
  3. Στο επάνω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ σε ένα κενό χώρο δίπλα στη διαδρομή.

    Μπορείτε εναλλακτικά να πατήσετε Alt + D για να μετακινήσετε γρήγορα την τρέχουσα εστίαση στη γραμμή πλοήγησης και να επισημάνετε αυτόματα τη διαδρομή του φακέλου.
  4. Όταν επισημαίνεται η διαδρομή προς το ανοικτό φάκελο, κάντε δεξί κλικ και αντιγράψτε την ή πατήστε Ctrl + C.

macOS

  1. Επιλέξτε τον φάκελο εργαλείων πλατφόρμας που εξάγετε.
  2. Hit Command + i για να ανοίξετε το παράθυρο Get Info για αυτόν το φάκελο.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε για να επιλέξετε τη διαδρομή δίπλα στο "Where", έτσι ώστε να τονίζεται.
  4. Hit Command + C για να αντιγράψετε τη διαδρομή του φακέλου.

Linux

  1. Ανοίξτε το φάκελο πλατφόρμα-εργαλεία έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τους άλλους φακέλους και αρχεία μέσα σε αυτό.
  2. Πατήστε Ctrl + L για να μετακινήσετε την εστίαση στη γραμμή πλοήγησης. Η διαδρομή πρέπει να επισημανθεί αμέσως.
  3. Αντιγράψτε τη διαδρομή με τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + C.

Σημείωση: Η έκδοση σας για οποιοδήποτε από αυτά τα λειτουργικά συστήματα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική ώστε τα βήματα να μην είναι ακριβώς όπως τα βλέπετε εδώ, αλλά θα πρέπει να συνεργάζονται με τις περισσότερες εκδόσεις κάθε λειτουργικού συστήματος.

04 του 05

Επεξεργαστείτε τη μεταβλητή συστήματος PATH

Επεξεργαστείτε τη μεταβλητή συστήματος PATH (Windows 8).

Ακολουθεί ο τρόπος ανοίγματος της οθόνης Επεξεργασία μεταβλητής συστήματος στα Windows, έτσι ώστε η διαδρομή που αντιγράψατε να μπορεί να ρυθμιστεί ως μεταβλητή συστήματος PATH:

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
  2. Αναζητήστε και ανοίξτε τη μικροεφαρμογή του συστήματος .
  3. Επιλέξτε Σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος από την αριστερή πλευρά.
  4. Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος , κάντε κλικ ή επιλέξτε Μεταβλητές περιβάλλοντος ... στο κάτω μέρος της καρτέλας Για προχωρημένους .
  5. Εντοπίστε την κάτω περιοχή με την επωνυμία Μεταβλητές συστήματος και βρείτε τη μεταβλητή με την ονομασία Διαδρομή .
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία ....
  7. Κάντε δεξί κλικ στο πλαίσιο κειμένου Μεταβλητής τιμής: και επικολλήστε τη διαδρομή προς το φάκελο εργαλείων πλατφόρμας .

    Εάν υπάρχουν ήδη άλλα μονοπάτια στο πλαίσιο κειμένου, μεταβείτε στην πολύ μεγάλη δεξιά πλευρά (χτυπήστε το End στο πληκτρολόγιό σας για να φτάσετε γρήγορα εκεί) και τοποθετήστε ένα ερωτηματικό στο τέλος. Χωρίς κενά, κάντε δεξί κλικ και επικολλήστε τη διαδρομή του φακέλου σας εκεί. Δείτε την παραπάνω εικόνα για αναφορά.
  8. Κάντε κλικ στο OK λίγες φορές μέχρι να βγείτε από τις ιδιότητες του συστήματος .

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επεξεργαστείτε το αρχείο PATH σε macOS ή Linux:

  1. Ανοίξτε το τερματικό μέσω Spotlight ή εφαρμογών / βοηθητικών προγραμμάτων.
  2. Εισαγάγετε αυτήν την εντολή για να ανοίξετε το προφίλ σας Bash στον προεπιλεγμένο επεξεργαστή κειμένου : αγγίξτε το ~ / .bash_profile; άνοιγμα ~ / .bash_profile
  3. Μετακινήστε τον κέρσορα στο άκρο του αρχείου και εισαγάγετε τα ακόλουθα, αντικαθιστώντας το φάκελο με τη διαδρομή προς το φάκελο πλατφόρμα-εργαλεία : εξαγωγή PATH = "$ HOME / folder / bin: $ PATH"
  4. Αποθηκεύστε το αρχείο και κλείστε τον επεξεργαστή κειμένου.
  5. Καταχωρίστε την ακόλουθη εντολή τερματικού για να εκτελέσετε το προφίλ σας Bash: source ~ / .bash_profile

05 του 05

Δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προσεγγίσετε ADB

Πληκτρολογήστε adb στη γραμμή εντολών (Windows).

Τώρα που η μεταβλητή συστήματος έχει ρυθμιστεί σωστά, θα πρέπει να ελέγξετε ότι μπορείτε πραγματικά να εκτελέσετε εντολές κατά του προγράμματος.

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών ή το τερματικό.

    Συμβουλή: Δείτε το πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο κονσόλας τερματικού στο Ubuntu αν αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιείτε.
  2. Εισαγάγετε adb .
  3. Αν το αποτέλεσμα της εντολής είναι κείμενο παρόμοιο με αυτό: Android Debug Bridge έκδοση 1.0.39 Αναθεώρηση 3db08f2c6889-android Εγκατεστημένο ως C: \ ADB \ platform-tools \ adb.exe τότε είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Bridge Debug Android από το γραμμή εντολών!