Πώς να καταγράψετε μια οθόνη χρησιμοποιώντας VLC

01 από 07

Εισαγωγή

Το VLC είναι μια εφαρμογή πολλαπλών χρήσεων ελεύθερης και ανοικτής πηγής για αναπαραγωγή ή μετατροπή ήχου και βίντεο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VLC για να παίξετε μια μεγάλη ποικιλία μορφών βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων DVD, σε πολλά λειτουργικά συστήματα συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux.

Αλλά μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με το VLC απλώς να παίξετε βίντεο! Σε αυτό το πώς θα χρησιμοποιήσουμε το VLC για να κωδικοποιήσουμε μια ζωντανή ροή της δικής σας επιφάνειας εργασίας. Αυτός ο τύπος βίντεο ονομάζεται "screencast." Γιατί θα θέλατε να κάνετε μια τηλεοπτική εκπομπή; Μπορεί:

02 του 07

Πώς να κατεβάσετε το VLC

Κάντε λήψη και εγκατάσταση της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του VLC, η οποία ενημερώνεται συχνά. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας βασίζεται στην έκδοση 1.1.9, αλλά είναι πιθανό ορισμένες λεπτομέρειες να αλλάξουν σε μια μελλοντική έκδοση.

Υπάρχουν δύο τρόποι ρύθμισης της λήψης οθόνης: χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση VLC με το σημείο και κλικ ή μέσω μιας γραμμής εντολών. Η γραμμή εντολών σάς επιτρέπει να καθορίσετε πιο προηγμένες ρυθμίσεις λήψης, όπως το μέγεθος των καλλιεργειών επιφάνειας εργασίας και τα πλαίσια ευρετηρίου, για να δημιουργήσετε ένα βίντεο το οποίο είναι ευκολότερο να επεξεργαστείτε με ακρίβεια. Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό αργότερα.

03 του 07

Εκκινήστε το VLC και επιλέξτε το μενού "Media / Open Device Capture"

Ρύθμιση διαμόρφωσης VLC για να πραγματοποιήσετε μια προβολή οθόνης (Βήμα 1).

04 του 07

Επιλέξτε ένα αρχείο προορισμού

Ρύθμιση διαμόρφωσης VLC για να πραγματοποιήσετε μια προβολή οθόνης (Βήμα 2).

05 του 07

Φώτα, κάμερα, δράση!

Πλήκτρο VLC Stop Recording.

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Το VLC θα ξεκινήσει την καταγραφή της επιφάνειας εργασίας σας, οπότε προχωρήστε και χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές που θέλετε να προβάλλετε.

Όταν θέλετε να διακόψετε την εγγραφή, κάντε κλικ στο εικονίδιο Stop στη διεπαφή VLC, το οποίο είναι το τετράγωνο κουμπί.

06 του 07

Ρύθμιση οθόνης Capture χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης, δημιουργώντας μια προβολή οθόνης χρησιμοποιώντας VLC στη γραμμή εντολών και όχι στη γραφική διεπαφή.

Αυτή η προσέγγιση απαιτεί να γνωρίζετε ήδη τη χρήση της γραμμής εντολών στο σύστημά σας, όπως το παράθυρο cmd στα Windows, το τερματικό Mac ή το κέλυφος Linux.

Με το τερματικό γραμμής εντολών ανοιχτό, ανατρέξτε σε αυτήν την εντολή του παραδείγματος για να ρυθμίσετε μια συλλογή screencast:

c: \ path \ to \ vlc.exe οθόνη: //: screen-fps = 24: οθόνη-συνέχεια-ποντίκι: screen-mouse-image = = h264, venc = x264 {sceneecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, scale = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0}}: αντίγραφο {dst = std {mux = mp4, πρόσβαση = αρχείο, dst = "c: \ temp \ screencast.mp4"}}

Αυτή είναι μια μακρά εντολή! Θυμηθείτε ότι όλη αυτή η εντολή είναι μία μόνο γραμμή και πρέπει να επικολληθεί ή να πληκτρολογηθεί με αυτόν τον τρόπο. Το παραπάνω παράδειγμα είναι η ακριβής εντολή που χρησιμοποίησα για την καταγραφή του βίντεο προβολής σε προβολή που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο.

Αρκετά μέρη αυτής της εντολής μπορούν να προσαρμοστούν:

07 του 07

Πώς να επεξεργαστείτε το screencast σας

Μπορείτε να επεξεργαστείτε μια ηχογραφημένη εκπομπή οθόνης χρησιμοποιώντας το Avidemux.

Ακόμη και οι καλύτεροι κινηματογράφοι κάνουν λάθη. Κατά την εγγραφή σε μια οθόνη προβολής μερικές φορές δεν παίρνετε τα πάντα σωστά σε μια λήψη.

Παρόλο που υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για να γυαλίσετε την ηχογραφημένη εγγραφή σας. Όλοι οι επεξεργαστές βίντεο δεν μπορούν να ανοίξουν αρχεία βίντεο μορφής mp4.

Για απλές εργασίες επεξεργασίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν εφαρμογή open source Avidemux. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για να μειώσετε τα τμήματα του βίντεο και να χρησιμοποιήσετε μερικά φίλτρα όπως η καλλιέργεια.

Στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησα την Avidemux για να κόψω και να περικόψω το ολοκληρωμένο παράδειγμα βίντεο προβολής σε προβολή εδώ:

Παρακολουθήστε το βίντεο για το πώς μπορείτε να τραβήξετε μια προβολή ταινίας χρησιμοποιώντας VLC