Κινώντας στο Photoshop με το AnimDessin2

Ένα δωρεάν πρόσθετο κινούμενης εικόνας που κάνει το animation στο Photoshop εξαιρετικό

Το Photoshop γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για να ζωντανέψει μέσα. Με καλλιτέχνες όπως ο Alex Grigg να το κάνει με μεγάλη επιτυχία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι το δοκιμάζουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως, είναι εξαιρετικά clunky. Ευτυχώς για εμάς ο Stephane Baril έχει δημιουργήσει μια επέκταση του Photoshop που κάνει τις ζωές μας ως animators πολύ απλούστερη. Ονομάζεται AnimDessin2 και εάν διαθέτετε Adobe CC, μπορείτε απλά να μεταβείτε στη σελίδα πρόσθετων Adobe και να την προσθέσετε στη σουίτα σας.

Προσθήκη και χρήση της Plug-in AnimDessin2

Μόλις το κάνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε το Photoshop και αυτόματα θα το προσθέσετε στο πρόγραμμα σας, οπότε ας προχωρήσουμε στα χαρακτηριστικά του και πώς να το χρησιμοποιήσετε! Τώρα σούπερ γρήγορα πριν ξεκινήσουμε, αυτό σας οδηγεί στο πώς να ζωντανέψετε στο Photoshop χρησιμοποιώντας την επέκταση AnimDessin2.

Αν δεν έχετε αυτήν την επέκταση, αυτό δεν θα είναι πολύ χρήσιμο μετά από κάποιες αρχικές δοκιμές και αφού το AnimDessin2 είναι ελεύθερο, θα ήθελα πραγματικά να σας προτείνω να το πάρετε ακόμη και αν σκέφτεστε να πειραματιστείτε με animation στο Photoshop . Εν πάση περιπτώσει, ας επιστρέψουμε σε αυτό.

Μόλις το Photoshop είναι ανοιχτό και το AnimDessin2 έχει προστεθεί στο πρόγραμμά σας, θα θελήσετε να το ανοίξετε στο Photoshop. Στο αναπτυσσόμενο μενού Παράθυρο επιλέξτε Επεκτάσεις και στη συνέχεια επιλέξτε AnimDessin2. Αυτό θα ανοίξει τη γραμμή εργαλείων AnimDessin2 και τώρα μπορούμε να το πετύχουμε και να δούμε πώς λειτουργεί και πώς εξομαλύνει τη διαδικασία μέσα στο Photoshop. Το πρώτο κουμπί στα αριστερά θα θελήσετε να χτυπήσετε, που φέρνει το χρονοδιάγραμμά σας αν δεν είναι ήδη ανοιχτό.

Τώρα που είναι ανοιχτό το χρονοδιάγραμμά μας, θα θέλαμε να ενεργοποιήσουμε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τον ανεπιθύμητο τρόπο μενού του Photoshop, αλλά το AnimDessin2 κάνει αυτό το σούπερ εύκολο και γρήγορο. Το πλήκτρο προς τα δεξιά που μοιάζει με ένα πλήκτρο K θα ενεργοποιήσει ή θα απενεργοποιήσει τα πλήκτρα συντόμευσης πληκτρολογίου.

Η μόνη ενόχληση είναι ότι δεν δείχνει πραγματικά, ώστε να μπορείτε να κάνετε διπλό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μενού στο χρονικό πλαίσιο προς τα κάτω προς τα δεξιά που μοιάζει με ένα προς τα κάτω βέλος που βλέπει δίπλα σε ένα κουτί από γραμμές. Εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Ενεργοποίηση πλήκτρων συντόμευσης πληκτρολογίου, θα θέσουμε όλοι να συνεχίσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλήκτρα βέλους μας για να μεταβείτε με το πλαίσιο και να χτυπήσετε τη μπάρα διαστήματος για να δείτε την ταινία μας.

Κάνοντας μια σκηνή

Τώρα ας κάνουμε μια νέα σκηνή. Το δεύτερο κουμπί από αριστερά που μοιάζει με ταινία θα δημιουργήσει ένα νέο έργο για εμάς που είναι αυτόματα 1920 με 1080 (τόσο βολικό) και θα μας επιτρέψει να επιλέξουμε τον ρυθμό καρέ. Προς το παρόν, ας το αφήσουμε μόνο στα 24fps. Το επόμενο κουμπί είναι το μέγεθος του καμβά, μοιάζει με μια μικρή κουκκίδα με βέλη που εξέρχονται από αυτό. Δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ συχνά, θα πρέπει πάντα να εργάζεστε το 1920 με 1080 ούτως ή άλλως. Στη συνέχεια, έχουμε το κουμπί αποθήκευσης, μοιάζει με δισκέτα.

Έτσι, το AnimDessin κάνει το πρώτο μας βίντεο στρώμα μόνο 1 κάδρο, τα επόμενα μερικά κουμπιά μας είναι τα κουμπιά προσθήκης και πλαισίων αντιγραφής. Το πρώτο, που μοιάζει με μια σελίδα με 1 σε αυτό, προσθέτει 1 νέο πλαίσιο. Η σελίδα με 2 σε αυτήν προσθέτει 2 καρέ, τότε έχουμε δύο σελίδες και αυτό είναι αντίγραφο επιλεγμένο πλαίσιο. Τέλος, ο κάδος απορριμμάτων μπορεί να διαγράψει το επιλεγμένο πλαίσιο. Τα επόμενα δύο κουμπιά που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γι 'αυτό ας τα παραλείψουμε μόνο για τώρα. Το κουμπί δίπλα στο φάκελο με τις γραμμές γραμμής κάθετα θα προσθέσει ένα νέο στρώμα βίντεο στο έργο σας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα και το μείον θα επεκτείνουν ή θα συστέλλονται τα πλαίσια σας, μετατρέποντας ένα πλαίσιο που έχει μήκος 1 καρέ σε ένα πλαίσιο μήκους 2 καρέ. Στη συνέχεια, έχουμε ένα κόκκινο, πράσινο και μπλε κουτί ακολουθούμενο από ένα λευκό κουτί με μια κάθετο μέσα από αυτό. Αυτά τα κουτιά χρώματος κουτιών οποιουδήποτε επιπέδου βίντεο που έχετε επιλέξει και το λευκό πλαίσιο με μια κάθετο θα αφαιρέσει την έγχρωμη κωδικοποίηση.

Τα επόμενα κουμπιά μας που είναι κάθετες γραμμές με βέλη και σύμβολο συν θα μετακινήσουν τα επιλεγμένα μας πλαίσια μέχρι ένα στρώμα ή κάτω από ένα στρώμα. Τέλος, τα μικρά κουμπιά που αναζητούν αγκαλιά, τα οποία επίσης μοιάζουν με την κορυφή ενός iPhone, θα αλλάξουν την περιοχή της αναπαραγωγής σας.

Εξαγωγή της ταινίας σας

Όταν θέλετε να εξάγετε την ταινία σας, μεταβείτε απλώς στο File> Export> Render Video και επιλέξτε τις ρυθμίσεις που επιθυμείτε. Ή θα μπορούσατε να το εξάγετε ως ακολουθία εικόνων αν θέλετε να τις έχετε ως μεμονωμένες εικόνες.

Έτσι, μπορείτε να το απολαύσετε, αφού συνηθίσετε με τα κουμπιά που μπορείτε να απομακρύνετε χρησιμοποιώντας όλες τις ωραίες λειτουργίες του Photoshop όπως τα πινέλα τους και μην ανησυχείτε για το στυλ που αναζητάτε να μοιάζει με το Flash.