Κατανόηση της προεπισκόπησης εκτύπωσης στο Photoshop

Το Adobe Photoshop είναι το πρότυπο για τη γραφική επεξεργασία και τη ρετουσίωση φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο αριθμός των επιλογών και των λειτουργιών που διαθέτει ενδέχεται να συντρίψει τον χρήστη. Η προεπισκόπηση εκτύπωσης του Photoshop είναι μία από αυτές. Το Photoshop σας δίνει πλήρη έλεγχο των επιλογών εκτύπωσης των γραφικών σας, αλλά γνωρίζοντας τι σημαίνουν όλοι, μπορεί να είναι μια εργασία, ακόμη και για τον έμπειρο χρήστη.

Πρόκειται για μια γρήγορη ανασκόπηση της λειτουργίας Print with Preview του Photoshop . Παρόλο που δεν είναι ένας πλήρης οδηγός, θα ικανοποιήσει τις πιο συνηθισμένες ανάγκες του μη σχεδιαστή ή του εσωτερικού σχεδιαστή. Ενώ αυτό το άρθρο δεν προορίζεται να εξηγήσει την προεπισκόπηση εκτύπωσης σε όλες τις λεπτομέρειες, θα ρίξει φως στα πιο σημαντικά.

01 του 06

Γνωριμία με το παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης του Photoshop

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο "Προεπισκόπηση εκτύπωσης", επιλέξτε Αρχείο> Εκτύπωση με Προεπισκόπηση. Προτιμώ αυτή την επιλογή σε σχέση με την απλή επιλογή Εκτύπωση επειδή με την επιλογή Εκτύπωση με προεπισκόπηση δεν βλέπετε μόνο πώς θα εκτυπωθεί το έγγραφο σας, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σελίδας και ούτω καθεξής.

Ας εξερευνήσουμε το παράθυρο Προεπισκόπηση. Στην επάνω αριστερή πλευρά, βέβαια, βλέπετε την προεπισκόπηση του εγγράφου σας. Στη συνέχεια, στην προεπισκόπηση, βλέπετε την τιμή μέσα στο παράθυρο Θέση και εκείνες που βρίσκονται μέσα στο Μέγεθος εκτύπωσης με κλίμακα.

Αυτές οι τιμές ελέγχουν τον τρόπο εκτύπωσης της εικόνας σας στη σελίδα σας. Σε αυτήν την απεικόνιση, η Κεντρική Εικόνα ελέγχεται, αλλά εάν δεν ήταν επιλεγμένη, θα ήταν σε θέση να αποφασίσετε ακριβώς πού θα υποβαλλόταν η εκτύπωση της εικόνας σας, αλλάζοντας τις τιμές X και Y. Εάν δεν σας αρέσουν οι ίντσες, μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε τις τιμές σας σε εκατοστά, χιλιοστά, σημεία ή picas. Η αλλαγή αυτών των τιμών δεν επηρεάζει το μέγεθος που θα εκτυπώσει το γραφικό σας στη σελίδα σας.

02 του 06

Προεπισκόπηση προεπισκόπησης του Photoshop: Επιλογές μεγέθους εκτύπωσης σε κλίμακα

Το παράθυρο Μέγεθος εκτύπωσης σε κλίμακα αντί να ενεργεί ανάλογα με το μέγεθος του γραφικού σας. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του γραφικού σας πληκτρολογώντας ένα ποσοστό στο πεδίο Κλίμακα ή πληκτρολογώντας μια τιμή είτε στο πεδίο Ύψος ή Πλάτος. Η αλλαγή τιμής σε οποιοδήποτε από τα δύο πεδία θα αλλάξει αναλογικά την τιμή του άλλου. Το εικονίδιο της μικρής αλυσίδας στα δεξιά δείχνει ότι οι αναλογίες θα διατηρηθούν.

Εάν είναι επιλεγμένη η επιλογή Show Bounding Box, το Photoshop θα εμφανίσει τα όρια του γραφικού σας. Στο παράδειγμά μας, το μαύρο ορθογώνιο γύρω από το λογότυπο που βλέπετε στην προεπισκόπηση είναι το πλαίσιο οριοθέτησης. Μπορείτε να δείτε ότι το λογότυπο είναι σημαντικά μικρότερο από την ίδια τη σελίδα.

Το πλαίσιο περιγραφής δεν θα εκτυπωθεί με την εικόνα, εμφανίζεται μόνο στην προεπισκόπηση. Σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του γραφικού σας σύροντας το ποντίκι είτε προς τα μέσα (για να μειώσετε το μέγεθος) είτε προς τα έξω (για να αυξήσετε το μέγεθος).

Κάτω από την επιλογή Show Bounding Box, υπάρχει η επιλογή Print Selected Area. Στο παράδειγμά μας, είναι γκρι. Για να είναι διαθέσιμη αυτή η επιλογή, πρέπει πρώτα να κάνετε μια επιλογή, στη συνέχεια μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης μεταβαίνοντας στο File> Print with Preview. Η επιλογή Print Selected Area (Επιλογή εκτύπωσης) θα είναι στη διάθεσή σας και αν είναι επιλεγμένο, το Photoshop θα εκτυπώσει μόνο την περιοχή μέσα στην επιλογή σας.

03 του 06

Προεπισκόπηση προεπισκόπησης του Photoshop: Πρόσθετες επιλογές

Εάν πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος χαρτιού που εκτυπώνετε, μεταβείτε στο στοιχείο Ρύθμιση σελίδας στη δεξιά πλευρά του παραθύρου προεπισκόπησης.

Κάτω από το κουμπί Ρύθμιση σελίδας, μπορείτε να δείτε ένα κουμπί που λέει Λιγότερες επιλογές. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε ότι όλες οι επιλογές που εμφανίζονται κάτω από το παράθυρο προεπισκόπησης θα εξαφανιστούν. Αυτές οι επιλογές συνήθως δεν χρειάζονται αν δεν ρυθμίζετε το έγγραφό σας για επαγγελματική παραγωγή. Θα τα αναφερθώ πολύ σύντομα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα μπω σε αυτά πολύ. Όταν δεν εμφανίζονται οι πρόσθετες επιλογές, το κουμπί Λιγότεροι επιλογές αλλάζει σε περισσότερες επιλογές.

Κάτω από το παράθυρο προεπισκόπησης θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Από προεπιλογή, θα πρέπει να ρυθμιστεί στη διαχείριση χρωμάτων, αλλά θα δείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού προσφέρει επίσης μια άλλη επιλογή, δηλαδή την έξοδο.

04 του 06

Προεπισκόπηση προεπισκόπησης του Photoshop: Οι επιλογές διαχείρισης χρώματος

Πριν μπορώ να βρω τις επιλογές διαχείρισης χρωμάτων, είναι απαραίτητο να καταλάβω τι λύνει τη διαχείριση χρωμάτων. Τα χρώματα σε ένα γραφικό δεν φαίνονται στην οθόνη μου με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και για σας. Στην οθόνη μου τα χρώματα μπορεί να φαίνονται πιο μπλε, ίσως πιο σκούρα, ενώ στην οθόνη σας τα χρώματα ενδέχεται να φαίνονται πιο κόκκινα.

Αυτό είναι φυσιολογικό. Ακόμη και μεταξύ των οθονών της ίδιας μάρκας τα χρώματα θα φαίνονται διαφορετικά. Αυτό είναι το ίδιο και κατά την εκτύπωση γραφικών. Ένας εκτυπωτής θα διαφέρει από τον άλλο, ακόμα κι αν είναι από το ίδιο εμπορικό σήμα. Ένα μελάνι θα διαφέρει από το άλλο και ένας τύπος χαρτιού θα διαφέρει από τον άλλο.

Η διαχείριση χρωμάτων σάς βοηθά να βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα φαίνονται τα ίδια όταν προβάλλονται ή εκτυπώνονται από διαφορετικές συσκευές. Συνήθως, μπορείτε να "καταγράψετε" τις ρυθμίσεις χρωμάτων σε αρχεία που ονομάζονται προφίλ χρωμάτων που μπορείτε να δώσετε στο άτομο που θα λάβει το γραφικό σας, ώστε να μπορεί να το δει ή να το τυπώσει με τα σωστά χρώματα.

05 του 06

Προεπισκόπηση προεπισκόπησης του Photoshop: Περισσότερες επιλογές διαχείρισης χρώματος

Όταν επιλέγετε Διαχείριση χρωμάτων στο παράθυρο Προεπισκόπηση εκτύπωσης, θα δείτε τρεις πίνακες κάτω από αυτό: το παράθυρο εκτύπωσης, το παράθυρο Επιλογές και το παράθυρο περιγραφής. Κάθε φορά που μετακινείτε το ποντίκι πάνω από μία από τις επιλογές στο παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης, το παράθυρο "Περιγραφή" θα έχει εξήγηση γι 'αυτή την επιλογή.

Στο παράθυρο εκτύπωσης, μπορείτε να επιλέξετε είτε Έγγραφο είτε Απόδειξη. Όταν επιλέξετε το Έγγραφο, το Photoshop θα εκτυπώσει το γραφικό σας χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες ρυθμίσεις χρώματος - είτε τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή είτε τις ρυθμίσεις του Photoshop.

Είτε αυτό είναι το πρώτο είτε το δεύτερο, καθορίζεται από την επιλογή που κάνετε στο αναπτυσσόμενο μενού "Χειρισμός χρωμάτων", όπου μπορείτε να επιλέξετε "Let Printer Determine Colors", "Let Photoshop Determine Colors" ή "No Color Management "(Υπάρχει μια άλλη επιλογή, αλλά θα το αφήσουμε αυτό μόνο για το σκοπό αυτού του άρθρου).

Εάν επιλεγεί η Απόδειξη, το Photoshop θα μιμηθεί τον τύπο χρώματος που επιλέξατε από το αναπτυσσόμενο μενού proof. Οι επαγγελματικές εταιρίες εκτύπωσης θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους προσαρμοσμένα προφίλ χρωμάτων για να εκτυπώσουν αποδείξεις.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το προφίλ εκτυπωτή (από ποιο τύπο εκτυπωτή θα εκχωρήσετε τα αρχεία σας) και μερικά άλλα πράγματα, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να μάθετε ποιες είναι οι επιλογές εκτός εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο εξυπηρέτησης του εκτυπωτή .

06 του 06

Photoshop Preview Preview: Οι επιλογές εξόδου

Όπως είπα νωρίτερα, το παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης μπορεί να σας δείξει τις επιλογές διαχείρισης χρωμάτων ή τις επιλογές εξόδου. Για να δείτε τις επιλογές εξόδου, επιλέξτε Έξοδος στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το παράθυρο προεπισκόπησης.

Θα δείτε ότι οι χαμηλότερες επιλογές στο παράθυρο προεπισκόπησης της εκτύπωσης θα αλλάξουν. Οι επιλογές που βλέπετε εδώ σχετίζονται κυρίως με την επαγγελματική παραγωγή. Εδώ μπορείτε να ορίσετε πράγματα όπως αιμορραγία , συχνότητα οθόνης και ούτω καθεξής.

Αν αντιμετωπίσετε αυτές τις επιλογές, πιθανόν να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Ιστορικό και περίγραμμα. Το φόντο αλλάζει το χρώμα φόντου που θα εκτυπώσει η εικόνα σας ενώ το περίγραμμα θα προσθέσει ένα ... έγχρωμο περίγραμμα γύρω από την εικόνα σας.

Αν έχετε απορίες σχετικά με την επιλογή "Εκτύπωση με προεπισκόπηση", μπορείτε να τις δημοσιεύσετε στο φόρουμ συζήτησης.