Ταμπλέτες γραφικών Wacom Bamboo

Τρία νέα μοντέλα δισκίων καταναλωτικών γραφικών

Συγκρίνετε Τιμές

Wacom Bamboo - λιγότερο είναι περισσότερο

ψηφιακά scrapbookers

Μου αρέσει πολύ η κατεύθυνση που έχει κάνει η Wacom με τη νέα σειρά προϊόντων Bamboo. Έχουν μειώσει τον αριθμό των μοντέλων από πέντε σε τρεις, πράγμα που βοηθά τους χρήστες να εστιάσουν σε ένα κατάλληλο μοντέλο και να μειώσουν τη σύγχυση. Είτε ψάχνετε για ένα tablet ως αντικατάσταση του ποντικιού για να ανακουφίσετε την επαναλαμβανόμενη κόπωση του στρες ή για πιο δημιουργικές χρήσεις όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και η ζωγραφική, η Wacom διαθέτει ένα μοντέλο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

* Ενημέρωση: Ένα τέταρτο μοντέλο, το Bamboo Splash, εισήχθη αργότερα για να προσφέρει ένα tablet entry-level με δημιουργικό λογισμικό για χρήστες με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.

Η Γραμμή Προϊόντων Μπαμπού

Wacom Bamboo Επισκόπηση

Φόρμα μπαμπού

Με την πρώτη ματιά σκέφτηκα ότι τα νέα σχέδια Bamboo φαινόταν φθηνότερα από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά μόλις το νέο βλέμμα μεγαλώσει πάνω μου, θα μπορούσα να καταλάβω γιατί ο Wacom έκανε τις επιλογές σχεδιασμού που έκαναν. Αυτά τα νέα σχέδια δισκίων έχουν λιγότερες λαμπερές περιοχές (και θα φαίνονται καθαρότερες με βαριά χρήση) και υπάρχουν λιγότερες αυλακώσεις και περιοχές για τη συσσώρευση βρωμιάς και ακαθαρσιών.

Χαίρομαι που βλέπω ότι έφεραν πίσω την ελαστική λαβή στην πένα, αλλά, δυστυχώς, αυτό δυσκολεύει πολύ να εισάγετε και να αφαιρέσετε το στυλό από τη δεμένη θήκη με κορδέλα. Χρησιμοποιώντας το στήριγμα της στυλό ήταν τόσο αμήχανη, έπρεπε να σηκώσω το δισκίο και να χρησιμοποιήσω και τα δύο χέρια για να το τοποθετήσω και να αφαιρέσω το στυλό από την υποδοχή του. Ελπίζω ότι οι μεταγενέστερες σειρές παραγωγής της γραμμής Bamboo θα δώσουν μια χαλαρότερη (αλλά ακόμα ασφαλή) εφαρμογή.

Παρόλο που το ασύρματο κιτ είναι μια πρόσθετη δαπάνη, είναι ιδιοφυΐα - και πραγματικά βελτιώνει την ευελιξία του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το tablet, ειδικά δεδομένου του μικρού μήκους του καλωδίου USB που περιλαμβάνεται. Το καλώδιο έχει μήκος μόνο τρία πόδια και χρησιμοποιεί ένα ειδικό σύνδεσμο στο άκρο του tablet, έτσι ώστε να μην μπορείτε απλά να το αντικαταστήσετε με ένα μακρύτερο καλώδιο από το συρτάρι σας. θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προέκτασης USB κάποιου είδους. Αλλά με το ασύρματο αξεσουάρ, το καλώδιο χρειάζεται μόνο για τη φόρτιση.

Το ασύρματο κιτ είναι πολύ καλά σχεδιασμένο. Τα tablet με ασύρματη υποστήριξη διαθέτουν διαμερίσματα για μια μπαταρία και μια μικρή ασύρματη μονάδα. Ο ασύρματος δέκτης που συνδέεται στον υπολογιστή σας είναι μικροσκοπικός, αλλά ένας χώρος αποθήκευσης είναι ενσωματωμένος στο tablet, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια του μικρού μέρους όταν ταξιδεύετε.

Η μόνη μου παραπόνηση σχετικά με το ασύρματο κιτ είναι ότι το κουμπί λειτουργίας είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί από την αίσθηση μόνο του, οπότε μπορεί να χρειαστεί να γεμίσετε λίγο το λαιμό σας (ή να πάρετε το δισκίο) για να το ενεργοποιήσετε. Μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο λογισμικό σας επιτρέπει να ορίσετε ένα χρόνο αυτόματης απενεργοποίησης από 1 έως 20 λεπτά.

Συγκρίνετε Τιμές

Συγκρίνετε Τιμές

Λειτουργία μπαμπού

Η είσοδος της πένας δεν έχει αλλάξει πολύ από τα προηγούμενα μοντέλα - πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ καλό. Όλα τα μοντέλα της σειράς Bamboo προσφέρουν 1024 επίπεδα πίεσης και ανάλυση 2540 lpi.

Μου αρέσει η υφή που χρησιμοποιεί η Wacom στην επιφάνεια του δισκίου για να της δώσει μια πιο αυθεντική αίσθηση πένας σε χαρτί, αλλά πολλοί χρήστες έχουν βιώσει υπερβολική φθορά, κάτι που είναι πιθανό αποτέλεσμα αυτής της "καλαίσθητης" υφής. Ακριβώς όπως το παραδοσιακό μολύβι σας φθείρει σε ένα χαρτί με μεγάλη περιεκτικότητα σε υφή, η φουρκέτα Wacom φοράει ταχύτερα σε αυτή την επιφάνεια από ό, τι σε πλαστικό πλαστικό. Αν αυτό είναι ένα πρόβλημα για εσάς, μπορείτε να το κάνετε καθώς ένας έξυπνος αναγνώστης έχει κάνει και ευθυγραμμίσει την επιφάνεια του δισκίου σας με ένα προστατευτικό φιλμ.

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ένα trackpad ή μια οθόνη αφής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνηθίσει στην είσοδο αφής στα μοντέλα Bamboo Capture and Create. Υποστηρίζει όλες τις τυπικές χειρονομίες για κύλιση, ζουμ, δεξί κλικ και ούτω καθεξής. Το λογισμικό οδηγού Bamboo σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις λειτουργίες αφής και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε χειρονομίες για ένα έως τέσσερα δάχτυλα. Από προεπιλογή, ένα από τα ExpressKeys έχει οριστεί ως διακόπτης αφής, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε την είσοδο αφής, όταν παρεμβαίνει.

Μπαμπού Λογισμικό

Δεν είχα κανένα πρόβλημα να εγκαταστήσω το λογισμικό Bamboo, αλλά δεν με ένοιαζε τα παιδικά κινούμενα σχέδια που παρουσίαζαν κατά την εγκατάσταση του λογισμικού. Μια εκπαιδευτική επίδειξη βίντεο θα δημιουργούσε μια καλύτερη εντύπωση και θα ήταν ένας πιο πρακτικός τρόπος για να διασκεδάσετε τον χρήστη κατά την εγκατάσταση.

Ως συσκευή σε επίπεδο καταναλωτή, η γραμμή Bamboo δεν παρέχει ρυθμίσεις ανά εφαρμογή για τα κουμπιά μαρκαδόρου και tablet, αλλά όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις για την άνεσή σας είναι εκεί. Επιπλέον, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα αναδυόμενο μενού σε οποιοδήποτε από τα κουμπιά και να το γεμίσετε με τις πρόσθετες εντολές που θέλετε να έχετε πρόσβαση γρήγορα.

Bamboo Dock είναι μια νέα προσθήκη λογισμικού με τη γραμμή Bamboo και εγκαθίσταται μαζί με τον οδηγό. Η βάση μπαμπού μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές μικρές εφαρμογές και παιχνίδια, όπως:

Τα περισσότερα από αυτά είναι μάλλον ανόητα και δεν προσθέτουν πραγματικά αξία στην αξία του προϊόντος, αλλά η βάση Bamboo περιλαμβάνει επίσης συντόμευση για την εκκίνηση των ρυθμίσεων tablet και συνδέσμους για υποστήριξη και αξεσουάρ. Υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος για τους προγραμματιστές για να μάθετε πώς να δημιουργείτε προσαρμοσμένες εφαρμογές για την αποβάθρα Bamboo. Πιθανώς, περισσότερες εφαρμογές θα έρχονται κάτω από το ακίδα - ίσως κάποιες πιο χρήσιμες.

Κάθε μοντέλο Bamboo έρχεται και με επιπλέον λογισμικό, το οποίο προσθέτει στην αξία του πακέτου. Δείτε την περιήγησή μου για λεπτομέρειες σχετικά με το λογισμικό που συνοδεύει κάθε μοντέλο Bamboo.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

συμπέρασμα

Έχω επανεξετάσει πολλά δισκία γραφικών με την πάροδο των χρόνων και παρόλο που υπάρχουν δισκία που πλησιάζουν στο Wacom σε έναν ή τον άλλο τομέα, δεν έχω βρει ακόμα ένα που να ταιριάζει με την ποιότητα του Wacom σε όλους τους τομείς - κατασκευή, λογισμικό, την εργονομία, την καινοτομία, την υποστήριξη κ.λπ. Το Wacom μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο από τα άλλα tablet γραφικών σε επίπεδο καταναλωτών, αλλά δεν με απογοήτευσαν ακόμα.

Wacom Μπαμπού Photo Tour

Συγκρίνετε Τιμές

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.