Τι είναι το λογισμικό γραφικών;

Καλώς ήρθατε στο Σχετικά με το λογισμικό γραφικών

Εάν πρόκειται για πρώτη φορά εδώ, ίσως να αναρωτιέστε: " Τι είναι το λογισμικό γραφικών; " Το Graphics Software έχει έναν αρκετά ευρύ ορισμό στο μυαλό πολλών ανθρώπων, αλλά στο πλαίσιο αυτού του ιστότοπου, πρόκειται για οποιοδήποτε είδος λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να διαχειριστείτε γραφικά 2D υπολογιστή. Αυτά τα γραφικά υπολογιστών μπορεί να είναι clip art, γραφικά Web, λογότυπα, επικεφαλίδες, φόντο, ψηφιακές φωτογραφίες ή άλλα είδη ψηφιακών εικόνων.

Μερικοί από τους τίτλους λογισμικού γραφικών που καλύπτονται σε αυτόν τον ιστότοπο περιλαμβάνουν:

Το λογισμικό 3D Modeling και CAD (Computer Assisted Design) είναι επίσης λογισμικό γραφικών, αλλά αυτές είναι πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές που καλύπτονται καλύτερα από τα αντίστοιχα θέματα για τις βιομηχανίες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, το λογισμικό 3D γραφικών χρησιμοποιείται συχνά σε κινούμενα σχέδια και το λογισμικό CAD χρησιμοποιείται συχνά στην αρχιτεκτονική και στη μηχανική.

Τα γραφικά κίνησης έχουν τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες και αν και αγγίζουμε αυτό το είδος λογισμικού γραφικών σε αυτόν τον ιστότοπο, καλύπτεται λεπτομερέστερα στα θέματα του animation και του Desktop Desktop. Στη συνέχεια, θα εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι πολλές εφαρμογές γραφικών είναι σε θέση να κάνουν ακριβώς αυτό.

Μια άλλη κατηγορία λογισμικού που καλύπτουμε είναι το λογισμικό γραφικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone ή το tablet σας. Η έμπνευση μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Έτσι, το smartphone ή το tablet σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροποποιήσει μια φωτογραφία που μόλις τραβήξατε, να πλαισιώσετε έναν ιστότοπο στον οποίο εργάζεστε, να σκιαγραφήσετε μια ιδέα που έχετε ή οτιδήποτε άλλο που να λαμβάνει υπόψη την κλήση της δημιουργικής σας μούσας. οι καλύτερες από όλες αυτές τις εφαρμογές για κινητά σας επιτρέπουν να απαντήσετε στην κλήση οπουδήποτε από το τοπικό καφενείο σας σε ένα τραπέζι πικ-νικ σε ένα τοπικό πάρκο.

Τι δεν είναι λογισμικό γραφικών;

Υπάρχει πολύ λογισμικό που κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται ως λογισμικό γραφικών επειδή το χρησιμοποιείτε για να δουλεύετε με γραφικά, αλλά τεχνικά δεν είναι επειδή δεν το χρησιμοποιείτε για άμεσο χειρισμό εικόνων. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα λογισμικού που οι άνθρωποι σκέφτονται ως λογισμικό γραφικών, αλλά δεν καλύπτονται σε αυτόν τον ιστότοπο:

Ποιοι είναι οι τύποι λογισμικού γραφικών;

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες λογισμικού γραφικών και πολλές μικρότερες κατηγορίες εξειδικευμένων εργαλείων. Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι οι επεξεργαστές εικόνων που βασίζονται σε εικονοστοιχεία και οι επεξεργαστές εικόνας με βάση τον φορέα.

Ορισμένες από τις κατηγορίες εξειδικευμένων εργαλείων είναι:

Τι είναι το λογισμικό γραφικών που χρησιμοποιείται για;

Το λογισμικό γραφικών χρησιμοποιείται σε πολλές πτυχές της ζωής και των επιχειρήσεων. Μερικά από τα κοινά πράγματα που χρησιμοποιούν τα προγράμματα γραφικών περιλαμβάνουν: επεξεργασία και κοινή χρήση ψηφιακών φωτογραφιών, δημιουργία λογοτύπων , σχεδίαση και τροποποίηση clip art, δημιουργία ψηφιακής τέχνης , δημιουργία γραφικών Web, σχεδιασμός διαφημίσεων και συσκευασίας προϊόντων, ή άλλα διαγράμματα.

Υπάρχουν και οι μη συμβατικές χρήσεις, όπως η επεξεργασία βίντεο στο Photoshop ή το τρισδιάστατο σχέδιο στο Illustrator. Επίσης αναδύεται μια ολόκληρη νέα κατηγορία λογισμικού. Πρόκειται για πρωτότυπο λογισμικό όπου οι σχεδιαστές γραφικών δημιουργούν το σχεδιασμό και τα διαδραστικά πρωτότυπα για εφαρμογές ή ιστοσελίδες που προορίζονται για smartphones, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές. Εξετάζουμε όλα αυτά επίσης.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν ό, τι βλέπετε σε χαρτί ή σε οθόνη έχει αγγίξει το Graphics Software.

Από τη στιγμή που έχετε φτάσει σε αυτόν τον ιστότοπο, μπορεί να έχετε κατά νου κάτι που θέλετε να κάνετε χρησιμοποιώντας το λογισμικό γραφικών. Έχουμε μια αρκετά εκτενή λίστα με τεχνικές, συμβουλές και tutorials που σας δείχνουν πώς να το κάνετε. Προχωρήστε στην κατηγορία "Εύρεση λογισμικού" για πολλούς πόρους, για να σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο λογισμικό γραφικών για να ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ενημέρωση από τον Tom Green