Το λειτουργικό σύστημα Tizen Smart TV της Samsung

Η Samsung αυξάνει την απόδοση της έξυπνης τηλεόρασης με το λειτουργικό σύστημα Tizen

Η πλατφόρμα Smart TV της Samsung θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες και, από το 2015, έχει επικεντρώσει τις δυνατότητές της στο Smart TV γύρω από το λειτουργικό σύστημα Tizen.

Εδώ είναι το πώς το λειτουργικό σύστημα Tizen εφαρμόζεται σε έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung

Το Smart Hub

Το βασικό χαρακτηριστικό των έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung είναι η διεπαφή οθόνης Smart Hub. Χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε χαρακτηριστικά και διαχείριση εφαρμογών . Στις τηλεοράσεις εξοπλισμένες με Tizen, ο έξυπνος διανομέας αποτελείται από μια οριζόντια γραμμή πλοήγησης που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω μέρους της οθόνης. Εκτελώντας από αριστερά προς τα δεξιά τα εικονίδια πλοήγησης περιλαμβάνουν (ακολουθήστε μαζί με τη φωτογραφία στην κορυφή αυτής της σελίδας):

Πρόσθετη υποστήριξη για τηλεοράσεις Tizen της Samsung

Το λειτουργικό σύστημα Tizen παρέχει συγχρονισμό για Wi-Fi Direct και Bluetooth . Με την αυξημένη χρήση φορητών συσκευών, όπως smartphones και tablet, η Samsung επιτρέπει την κοινή χρήση περιεχομένου ήχου και εικόνας χρησιμοποιώντας Wi-Fi Direct ή Bluetooth μέσω της εφαρμογής SmartView. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να ελέγξετε την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης μενού και της περιήγησης στο διαδίκτυο.

Εάν διαθέτετε μια συμβατή συσκευή (η Samsung υποδεικνύει τα δικά της Smartphone και Tablets - τα οποία εκτελούνται σε Android) που χρησιμοποιούνται, η τηλεόραση θα πραγματοποιήσει αυτόματη αναζήτηση και κλειδώματος για άμεση ροή ή κοινή χρήση. Επίσης, με την κοινή χρήση της τηλεόρασης και της κινητής συσκευής μια άμεση σύνδεση, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τηλεοπτικά περιεχόμενα στην κινητή τους συσκευή οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του οικιακού τους δικτύου - και ως πρόσθετο πλεονέκτημα η τηλεόραση δεν χρειάζεται να παραμείνει ενεργή.

Εκτός από την πλοήγηση στον έξυπνο διανομέα βασισμένο στο Tizen χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές λειτουργίες point-and-click του τηλεχειριστηρίου, επιλέξτε τηλεοράσεις Samsung υποστηρίζει επίσης φωνητική αλληλεπίδραση μέσω φωνητικών τηλεχειριστηρίων. Ωστόσο, οι δυνατότητες φωνητικού ελέγχου και αλληλεπίδρασης είναι ιδιόκτητες και δεν είναι συμβατές με άλλες πλατφόρμες φωνητικού βοηθού, όπως η Alexa ή το Google Assistant . Ωστόσο, αναμένεται να ενσωματωθεί ο βοηθός φωνής Bixby της Samsung. Παρόλο που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bixby για να ελέγξετε μια έξυπνη τηλεόραση της Samsung, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε συμβατό smartphone του Galaxy για να μοιραστείτε / καθρέφτη το περιεχόμενο από το τηλέφωνο στην τηλεόραση. Εάν αυτή η αλλαγή θα προστεθούν αυτές οι πληροφορίες.

Η κατώτατη γραμμή

Η Tizen επέτρεψε στη Samsung να βελτιώσει την εμφάνιση και την πλοήγηση του γνωστού συστήματος μενού Smart Hub στην οθόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τη διεπαφή όπως εμφανίζεται είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια πιο παραδοσιακή διάταξη μενού για πιο ολοκληρωμένη λειτουργία ή επιλογές ρύθμισης.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Samsung αρχικά ενσωμάτωσε το σύστημα Tizen στην τηλεόρασή του ξεκινώντας το 2015 και παρόλο που οι ενημερώσεις υλικολογισμικού έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες παραλλαγές στην εμφάνιση και λειτουργία της οθόνης έξυπνου διανομέα που μπορεί να δει 2015, 2016 και 2017, με πρόσθετες πιθανές παραλλαγές στο απόθεμα για το 2018 και για τα επόμενα χρόνια.