Πόσο γρήγορη είναι η ασύρματη υπηρεσία 4G LTE;

Η ταχύτητα 4G είναι 10 φορές πιο γρήγορη από την 3G

Οι παροχείς ασύρματων υπηρεσιών 4G και 4G LTE ήθελαν να μιλήσουν για τα υπερσύγχρονα ασύρματα δίκτυα 4G, αλλά πόσο γρήγορα είναι 4G σε σύγκριση με το 3G ; Η ασύρματη 4G παροχή υπηρεσιών είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο γρήγορη από τα δίκτυα 3G και πολύ ταχύτερη από αυτή σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ταχύτητες ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, τον πάροχο, το φορτίο δικτύου κινητής τηλεφωνίας και τη συσκευή σας. Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, η ταχύτητα είναι συνήθως υψηλότερη από την ταχύτητα που υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συμβουλή: Όλες οι παρακάτω πληροφορίες θα πρέπει να ισχύουν για iPhone με τηλέφωνα Android (ανεξάρτητα από την εταιρεία που έκανε το Android τηλέφωνο σας, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.).

4G έναντι 4G LTE

Το 4G είναι η τέταρτη γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας. Αντικαθιστά 3G και είναι πιο αξιόπιστο και πολύ πιο γρήγορα από τον προκάτοχό του. Μπορεί να φιλοξενήσει streaming media στο κινητό σας, όπου η ταχύτητά του σημαίνει ότι δεν θα δείτε τυχόν καθυστερήσεις buffering. Θεωρείται μια αναγκαιότητα, παρά μια πολυτέλεια, για χρήση με τα smartphones υψηλής τεχνολογίας στην αγορά.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους όρους 4G και 4G LTE εναλλακτικά, αλλά το 4G LTE, το οποίο αντιπροσωπεύει την τέταρτη γενιά μακροπρόθεσμης εξέλιξης , προσφέρει την καλύτερη απόδοση και τις ταχύτερες ταχύτητες. 4G προσφέρεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας τώρα, αλλά η 4G LTE δεν είναι τόσο ευρέως διαθέσιμη. Ακόμα κι αν ο παροχέας σας προσφέρει ταχύτητα 4G LTE, πρέπει να έχετε ένα συμβατό τηλέφωνο για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν. Τα περισσότερα μεγάλα τηλέφωνα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ταχύτητες 4G LTE.

Τα δίκτυα LTE 4G είναι γρήγορα - τόσο γρήγορα, ώστε όταν χρησιμοποιείτε ένα στο τηλέφωνό σας για πρόσβαση στο διαδίκτυο, απολαμβάνετε μια εμπειρία παρόμοια με αυτή που παρέχεται από ένα οικιακό δρομολογητή.

Πλεονεκτήματα της υπηρεσίας 4G LTE

Εκτός από την υψηλή ταχύτητά του, η οποία καθιστά δυνατή τη ροή βίντεο, ταινιών και μουσικής, η υπηρεσία 4G LTE προσφέρει κάποια άλλα πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα δίκτυα Wi-Fi:

Μειονεκτήματα της υπηρεσίας 4G LTE

4G ταχύτητα των δημοφιλέστερων φορέων κινητής τηλεφωνίας

Σε όλες τις περιπτώσεις, η ταχύτητα λήψης είναι πιο γρήγορη από την ταχύτητα φόρτωσης. Αυτές οι μετρήσεις ταχύτητας 4G αναφέρονται ως εκείνες που μπορούν να περιμένουν οι μέσοι χρήστες. Μπορεί ή όχι να αντανακλώνται στη συσκευή σας, δεδομένων των δυνατοτήτων του χώρου εξυπηρέτησης, του φορτίου δικτύου και των δυνατοτήτων του τηλεφώνου ή του tablet.

Οι ταχύτητες 4G εκφράζονται σε megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps).

Verizon 4G LTE Speed

T-Mobile 4G ταχύτητα LTE

Η T-Mobile έχει φήμη για καλή απόδοση σε μητροπολιτικές περιοχές, αν και η ταχύτητά της είναι γνωστό ότι πέφτει σε εσωτερικούς χώρους.

Ταχύτητα AT & T 4G LTE

Sprint 4G LTE Speed

Τι είναι το επόμενο;

Η 5G είναι η νεότερη τεχνολογία κινητού δικτύου. Παρόλο που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη , υπόσχεται να είναι 10 φορές ταχύτερη από την υπηρεσία 4G. 5G θα διαφέρει από το 4G στο ότι έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες που διαχωρίζονται σε ζώνες. Οι συχνότητες είναι υψηλότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται από τα δίκτυα 4G και έχουν επεκταθεί για να χειριστούν το μεγάλο εύρος ζώνης που απαιτεί το μέλλον που θα φέρει.