Τι είναι το 4G Wireless;

Η 4G κινητή υπηρεσία είναι 10 φορές πιο γρήγορη από την υπηρεσία 3G

Ο ασύρματος 4G είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της τέταρτης γενιάς ασύρματης κυψελοειδούς υπηρεσίας. Το 4G είναι ένα μεγάλο βήμα από το 3G και είναι έως και 10 φορές πιο γρήγορα από την υπηρεσία 3G. Η Sprint ήταν ο πρώτος φορέας που προσέφερε ταχύτητες 4G στις ΗΠΑ ξεκινώντας από το 2009. Τώρα όλοι οι αερομεταφορείς προσφέρουν υπηρεσίες 4G στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και ορισμένες αγροτικές περιοχές εξακολουθούν να έχουν μόνο την πιο αργή κάλυψη 3G.

Γιατί 4G Ταχύτητα Θέματα

Καθώς τα smartphones και τα tablet ανέπτυξαν την ικανότητα να μεταδίδουν βίντεο και μουσική, η ανάγκη για ταχύτητα έγινε πολύ σημαντική. Ιστορικά, οι κυτταρικές ταχύτητες ήταν πολύ πιο αργές από αυτές που προσφέρουν οι ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στους υπολογιστές. Η ταχύτητα 4G συγκρίνεται ευνοϊκά με ορισμένες ευρυζωνικές επιλογές και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές χωρίς ευρυζωνικές συνδέσεις.

Τεχνολογία 4G

Ενώ η υπηρεσία 4G ονομάζεται 4G ή 4G LTE, η υποκείμενη τεχνολογία δεν είναι η ίδια με κάθε φορέα. Ορισμένοι χρησιμοποιούν τεχνολογία WiMax για το δίκτυό τους 4G, ενώ η Verizon Wireless χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Long Term Evolution ή LTE.

Η Sprint λέει ότι το δίκτυό της 4G WiMax προσφέρει ταχύτητες λήψης που είναι δέκα φορές πιο γρήγορα από μια σύνδεση 3G, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 10 megabits ανά δευτερόλεπτο. Το δίκτυο LTE της Verizon, εν τω μεταξύ, παρέχει ταχύτητες μεταξύ 5 Mbps και 12 Mbps.

Τι ακολουθεί?

5G έρχεται στη συνέχεια, φυσικά. Πριν το ξέρετε, οι εταιρείες που ασχολούνται με τα δίκτυα WiMax και LTE θα μιλήσουν για την προηγμένη τεχνολογία IMT, η οποία θα προσφέρει ταχύτητες 5G. Η τεχνολογία αναμένεται να είναι ταχύτερη, να έχει λιγότερες νεκρές ζώνες και να τερματίζει τα δεδομένα στα κυψελοειδή συμβόλαια. Η ανάπτυξη θα αρχίσει πιθανώς σε μεγάλες αστικές περιοχές.