Πώς να αλλάξετε τις πληροφορίες τραγουδιού (ετικέτες ID3) με iTunes

Τα τραγούδια που αντιγράφονται από CD στο iTunes έρχονται συνήθως με κάθε είδους πληροφορίες, όπως τον καλλιτέχνη, το τραγούδι και το όνομα του άλμπουμ, το έτος που κυκλοφόρησε το άλμπουμ, το είδος και πολλά άλλα. Οι πληροφορίες αυτές ονομάζονται μεταδεδομένα.

Τα μεταδεδομένα είναι χρήσιμα για προφανή πράγματα όπως η γνώση του ονόματος του τραγουδιού, αλλά το iTunes το χρησιμοποιεί επίσης για την κατηγοριοποίηση της μουσικής, γνωρίζοντας πότε δύο τραγούδια ανήκουν στο ίδιο άλμπουμ και για κάποιες ρυθμίσεις κατά το συγχρονισμό iPhones και iPods . Περιττό να πω, παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται πολλά για αυτό, είναι πολύ σημαντικό.

Τα τραγούδια θα έχουν συνήθως όλα τα μεταδεδομένα που χρειάζεστε, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να λείπουν ή να μην είναι σωστές (αν αυτό συνέβη μετά την αντιγραφή ενός CD, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε όταν το iTunes δεν έχει ονόματα CD για τη μουσική σας ). Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλετε να αλλάξετε τα μεταδεδομένα του τραγουδιού (επίσης γνωστά ως ετικέτες ID3) χρησιμοποιώντας το iTunes.

Πώς να αλλάξετε τις πληροφορίες τραγουδιού (ετικέτες ID3) με iTunes

  1. Ανοίξτε το iTunes και επισημάνετε το τραγούδι ή τα τραγούδια που θέλετε να αλλάξετε κάνοντας κλικ σε αυτό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολλά τραγούδια ταυτόχρονα.
  2. Αφού επιλέξετε το τραγούδι ή τα τραγούδια που θέλετε να επεξεργαστείτε, κάντε ένα από τα παρακάτω:

Όποια και αν είναι η μέθοδος που έχετε επιλέξει, εμφανίζεται το παράθυρο Λήψη πληροφοριών που περιέχει όλα τα μεταδεδομένα του τραγουδιού. Σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι ή τα τραγούδια (τα πραγματικά πεδία που επεξεργάζεστε είναι οι ετικέτες ID3 ).

  1. Η καρτέλα " Λεπτομέρειες " (που ονομάζεται " Πληροφορίες σε μερικές παλαιότερες εκδόσεις") είναι ίσως το πιο συνηθισμένο μέρος για την επεξεργασία των πληροφοριών τραγουδιού του iTunes. Εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα του τραγουδιού, τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ, το έτος, το είδος, την βαθμολογία με αστέρια και πολλά άλλα. Απλά κάντε κλικ στο περιεχόμενο που θέλετε να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε για να κάνετε τις αλλαγές σας. Ανάλογα με το τι άλλο υπάρχει στη βιβλιοθήκη του iTunes, ενδέχεται να εμφανιστούν προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης.
  2. Οι καρτέλες Artwork εμφανίζουν την τέχνη του άλμπουμ για το τραγούδι. Μπορείτε να προσθέσετε νέα τέχνη κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη αρχείου έργων (ή απλά προσθέστε , ανάλογα με την έκδοση του iTunes) και επιλέγοντας αρχεία εικόνας στον σκληρό σας δίσκο . Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο τέχνης του iTunes για να προσθέσετε αυτόματα την τέχνη σε όλα τα τραγούδια και τα άλμπουμ της βιβλιοθήκης σας.
  3. Στην καρτέλα " Στίχοι " εμφανίζονται λίστες για το τραγούδι, όταν είναι διαθέσιμες. Συμπεριλαμβανομένων των στίχων είναι ένα χαρακτηριστικό των τελευταίων εκδόσεων του iTunes. Σε παλαιότερες εκδόσεις, θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε στίχους σε αυτό το πεδίο. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τους ενσωματωμένους στίχους κάνοντας κλικ στην επιλογή Custom Lyrics και προσθέτοντας τη δική σας.
  4. Η καρτέλα Επιλογές σάς επιτρέπει να ελέγχετε την ένταση του τραγουδιού , να εφαρμόζετε αυτόματα μια ρύθμιση ισοσταθμιστή και να καθορίζετε την ώρα έναρξης και λήξης του τραγουδιού. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Παράλειψη κατά τη μετακίνηση προς αποφυγή εμφάνισης του τραγουδιού στο Up Next ( Επόμενο) ή αναπαραγωγή με τυχαία σειρά (Shuffle playback).
  1. Η καρτέλα Ταξινόμηση καθορίζει τον τρόπο εμφάνισης του τραγουδιού, του καλλιτέχνη και του άλμπουμ στη βιβλιοθήκη του iTunes όταν έχει ταξινομηθεί. Για παράδειγμα, ένα τραγούδι μπορεί να περιλαμβάνει ένα αστέρι επισκέπτη στην ετικέτα ID3 καλλιτέχνη του. Αυτό θα έκανε το iTunes να εμφανιστεί ως ξεχωριστό από το άλμπουμ στο οποίο ανήκει (π.χ. ο Willie Nelson και ο Merle Haggard θα εμφανιστούν ως ξεχωριστός καλλιτέχνης με ξεχωριστό άλμπουμ, παρόλο που το τραγούδι είναι από ένα άλμπουμ του Willie Nelson). Αν προσθέσετε τον καλλιτέχνη και το όνομα άλμπουμ στα πεδία Ταξινόμηση καλλιτέχνη και ταξινόμησης άλμπουμ , όλα τα τραγούδια από το άλμπουμ θα εμφανιστούν στην ίδια προβολή άλμπουμ χωρίς να αλλάξουν μόνιμα η αρχική ετικέτα ID3.
  2. Η καρτέλα Αρχείο , η οποία είναι μια νέα προσθήκη στο iTunes 12, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το χρόνο τραγουδιού, τον τύπο αρχείου, το ρυθμό μετάδοσης bit, την κατάσταση iCloud / Apple Music και πολλά άλλα.
  3. Το πλήκτρο βέλους στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου στο iTunes 12 μετακινείται από το ένα τραγούδι στο επόμενο, είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε περισσότερα δεδομένα τραγουδιού.
  4. Η καρτέλα Βίντεο χρησιμοποιείται μόνο για την επεξεργασία ετικετών βίντεο στη βιβλιοθήκη του iTunes. Χρησιμοποιήστε τα πεδία εδώ για να ομαδοποιήσετε επεισόδια την ίδια εποχή μιας τηλεοπτικής εκπομπής μαζί.
  1. Όταν ολοκληρώσετε τις τροποποιήσεις, κάντε κλικ στο OK στο κάτω μέρος του παραθύρου για να τις αποθηκεύσετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επεξεργάζεστε μια ομάδα τραγουδιών, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές που ισχύουν μόνο για όλα τα τραγούδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του άλμπουμ ή του καλλιτέχνη ή το είδος μιας ομάδας τραγουδιών. Επειδή επεξεργάζεστε μια ομάδα, δεν μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα τραγουδιών και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να αλλάξετε μόνο ένα όνομα τραγουδιού.