Πώς να χρησιμοποιήσετε το iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες, τραγούδια στις βιβλιοθήκες του iTunes, αυτές οι βιβλιοθήκες μπορούν να πάρουν πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο. Και όταν προσθέτετε εφαρμογές, podcasts, ταινίες HD και τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία, είναι συνηθισμένο για μια βιβλιοθήκη iTunes να ανασύρετε τις κλίμακες στα 25, 50 ή ακόμα και στα 100 GB.

Ωστόσο, οι μεγάλες βιβλιοθήκες μπορούν να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε σκληρό δίσκο από ότι ίσως διαθέτετε - υπάρχει μια σχετικά απλή λύση στο πρόβλημά σας.

Εδώ είναι πώς μπορείτε να κρατήσετε την τεράστια βιβλιοθήκη του iTunes (και ακόμη και να την επεκτείνετε) ενώ παράλληλα αφήνετε αρκετό χώρο για σημαντικά προγράμματα και αρχεία στον κύριο σκληρό σας δίσκο. Και με το κόστος των μονάδων 1-2 terabyte (1 TB = 1.000 GB) που κατεβαίνουν συνεχώς, μπορείτε να πάρετε μια τεράστια ποσότητα προσιτής αποθήκευσης.

Χρησιμοποιώντας το iTunes σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Για να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, κάντε τα εξής:

  1. Βρείτε και αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που βρίσκεται στην περιοχή τιμών σας και είναι σημαντικά μεγαλύτερος από την τρέχουσα βιβλιοθήκη του iTunes - θα θέλατε πολλά περιθώρια για να μεγαλώσετε πριν να το αντικαταστήσετε. (Συνιστούμε να αγοράσετε τον φορητό εξωτερικό σκληρό δίσκο WD 1TB Black My Passport, διαθέσιμο στο Amazon.com.)
  2. Συνδέστε τη νέα εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου στον υπολογιστή με τη βιβλιοθήκη iTunes σε αυτήν και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης iTunes στον εξωτερικό σκληρό δίσκο . Πόσο διαρκεί αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας και την ταχύτητα του υπολογιστή / του εξωτερικού σκληρού σας δίσκου.
  3. Κλείστε το iTunes.
  4. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option σε Mac ή το πλήκτρο Shift στα Windows και ξεκινήστε το iTunes. Κρατήστε πατημένο αυτό το κλειδί μέχρι να εμφανιστεί ένα παράθυρο που σας ζητάει να επιλέξετε την iTunes Library .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή βιβλιοθήκης .
  6. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας για να βρείτε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, μεταβείτε στη θέση όπου δημιουργήσατε αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes.
  7. Όταν εντοπίσετε αυτόν το φάκελο (σε Mac) ή ένα αρχείο που ονομάζεται iTunes library.itl (στα Windows), κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε σε Mac ή σε OK στα Windows .
  1. Το iTunes θα φορτώσει αυτή τη βιβλιοθήκη και θα προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις της, ώστε να γίνει ο προεπιλεγμένος φάκελος iTunes ενώ το χρησιμοποιείτε. Υποθέτοντας ότι ακολουθήσατε όλα τα βήματα στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (το πιο σημαντικό είναι να ενοποιήσετε και να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας), θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes στον εξωτερικό σκληρό δίσκο ακριβώς όπως ήταν στον κύριο σκληρό σας δίσκο.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να διαγράψετε τη βιβλιοθήκη iTunes στον κύριο σκληρό σας δίσκο , αν θέλετε.

Ωστόσο, προτού το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα πάντα από τη βιβλιοθήκη του iTunes μεταφέρονται στην εξωτερική σας μονάδα δίσκου ή ότι έχετε ένα δεύτερο αντίγραφο ασφαλείας, για κάθε περίπτωση. Θυμηθείτε, όταν διαγράφετε τα πράγματα, πηγαίνουν για πάντα (τουλάχιστον χωρίς να κάνετε εκ νέου αναρτήσεις αγορών από το iCloud ή να προσλάβετε μια επιχείρηση ανάκτησης δίσκων), οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε πριν διαγράψετε.

Συμβουλές για τη χρήση του iTunes με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Ενώ χρησιμοποιείτε τη βιβλιοθήκη iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορεί να είναι πολύ βολικό από την άποψη της απελευθέρωσης του χώρου στο δίσκο, έχει επίσης κάποια μειονεκτήματα. Για να τις αντιμετωπίσετε, θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα θέλατε να έχετε κατά νου:

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.