Πώς να σταματήσετε την αυτόματη συγχρονισμό iPhone και iPod στο iTunes

Όταν συνδέετε ένα iPhone ή ένα iPod σε έναν υπολογιστή που έχει εγκατεστημένο το iTunes, το iTunes ανοίγει αυτόματα και προσπαθεί να συγχρονιστεί με τη συσκευή . Η Apple σχεδίασε αυτό ως μια ευκολία. αυτό κόβει το βήμα του να χρειαστεί να ανοίξετε το iTunes με το χέρι. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να σταματήσετε το αυτόματο συγχρονισμό για το iPhone ή το iPod σας. Αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε το αυτόματο συγχρονισμό και πώς να το κάνετε αυτό.

Λόγοι για την απενεργοποίηση της αυτόματης συγχρονισμού στο iTunes

Ίσως προτιμάτε να μην έχει το iTunes συγχρονίσει αυτόματα τις συσκευές σας για λόγους όπως:

Όποια και αν είναι η αιτία σας, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σταματήσετε αυτόματο συγχρονισμό ποικίλλουν ελαφρώς με βάση την έκδοση του iTunes που έχετε (αν και είναι σχεδόν ίδια για όλες τις εκδόσεις).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτές οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για συγχρονισμό μέσω Wi-Fi , μόνο σε συνδέσεις που πραγματοποιούνται απευθείας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που συνοδεύει το iPhone σας.

Διακοπή αυτόματου συγχρονισμού στο iTunes 12 και νεότερο

Εάν εκτελείτε το iTunes 12 και επάνω, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σταματήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό:

  1. Συνδέστε το iPhone ή το iPod στον υπολογιστή σας. Το iTunes πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα. Εάν δεν το κάνει, ξεκινήστε το
  2. Αν χρειαστεί, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο iPhone ή iPod στην επάνω αριστερή γωνία, ακριβώς κάτω από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής για να μεταβείτε στην οθόνη Σύνοψη
  3. Στο πλαίσιο Επιλογές , καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός, όταν αυτό το iPhone είναι συνδεδεμένο
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή στην κάτω δεξιά γωνία του iTunes για να αποθηκεύσετε τη νέα σας ρύθμιση.

Απενεργοποίηση αυτόματου συγχρονισμού στο iTunes 11 και νωρίτερα

Για προηγούμενες εκδόσεις του iTunes, η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια, αλλά τα βήματα και το κείμενο είναι ελαφρώς διαφορετικά. Αν η έκδοση του iTunes δεν διαθέτει αυτές τις ακριβείς επιλογές, βρείτε αυτές που είναι οι πιο κοντινές και δοκιμάστε αυτές.

  1. Πριν συνδέσετε το iPhone ή το iPod στον υπολογιστή, ανοίξτε το iTunes
  2. Ανοίξτε το παράθυρο Προτιμήσεις (σε Mac, μεταβείτε στο μενού iTunes -> Προτιμήσεις -> Συσκευές .) Σε έναν υπολογιστή, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία -> Ρυθμίσεις -> Συσκευές. δεδομένου ότι το μενού κρυμμένο μερικές φορές από προεπιλογή)
  3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην καρτέλα Συσκευές
  4. Αναζητήστε το πλαίσιο ελέγχου με τίτλο Αποτροπή της αυτόματης συγχρονισμού των iPod, iPhones και iPads. Ελεγξέ το
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να κλείσετε το παράθυρο.

Ο αυτόματος συγχρονισμός είναι τώρα απενεργοποιημένος. Αρκετά iTunes και συνδέστε το iPod ή το iPhone στον υπολογιστή και τίποτα δεν πρέπει να συμβεί. Επιτυχία!

Θυμηθείτε να συγχρονίσετε μη αυτόματα

Έχετε επιτύχει το στόχο σας, αλλά σιγουρευτείτε ότι θυμάστε να συγχρονίζετε χειροκίνητα από τώρα και στο εξής. Ο συγχρονισμός είναι αυτό που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο iPhone ή στο iPod σας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση δεδομένων μετά από προβλήματα με τη συσκευή σας ή τη μεταφορά των δεδομένων σας εάν κάνετε αναβάθμιση σε μια νέα συσκευή . Αν δεν έχετε καλό αντίγραφο ασφαλείας, θα χάσετε σημαντικές πληροφορίες, όπως τις Επαφές και τις Φωτογραφίες . Έχετε τη συνήθεια να συγχρονίζετε τακτικά τη συσκευή σας και θα πρέπει να είστε εντάξει.