Πετώντας με κάμερα σε αεροπλάνα

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μετακινηθείτε ευκολότερα στην ασφάλεια των αεροδρομίων

Το ταξίδι διακοπών μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς. Η ασφάλεια είναι απαραίτητη, αλλά σίγουρα κάνει τα πράγματα πιο σκληρά για τους ταξιδιώτες. Αν πετάτε με κάμερα σε αεροπλάνα, οι δυνατότητές σας για ταλαιπωρία μόλις αυξήθηκαν. Όχι μόνο έχετε ένα άλλο αντικείμενο για να προσπαθήσετε να περάσετε από τις γραμμές ασφαλείας, αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό με ασφάλεια.

Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί φαίνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν συνεχείς αλλαγές στους κανόνες σχετικά με το μέγεθος και τον τύπο των σάκων και του εξοπλισμού που μπορούν να μεταφερθούν σε ένα αεροπλάνο. Πριν προσπαθήσετε να συσκευάσετε τις αποσκευές σας και τον εξοπλισμό της φωτογραφικής μηχανής σας για το ταξίδι με το αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τόσο με την ιστοσελίδα της αεροπορικής σας εταιρείας όσο και με τον ιστότοπο της TSA για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλους τους κανόνες σχετικά με ένα αντικείμενο που εκτελεί κάμερα.

Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, ακολουθήστε τις απλές συμβουλές που αναφέρονται εδώ και είστε βέβαιοι ότι έχετε καλή εμπειρία όταν φωτογραφίζετε μια φωτογραφική μηχανή σε ένα ταξίδι.

Συσκευασία σφιχτή

Καθώς συσκευάζετε τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR, βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι γεμάτα σφιχτά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε, καθώς βιάζεστε σε ένα αεροδρόμιο ή σπρώχνετε την τσάντα σας καθώς το μεταφέρετε σε ένα αεροπλάνο, είναι να έχετε τη φωτογραφική μηχανή ή εναλλάξιμους φακούς να αναπηδούν και να συντρίβονται μεταξύ τους μέσα στην τσάντα. Αναζητήστε μια γεμισμένη τσάντα φωτογραφικής μηχανής που περιέχει ξεχωριστά διαμερίσματα για τους φακούς, το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και τις μονάδες φλας . Ή, για να εξοικονομήσετε χρήματα, κρατήστε το αρχικό κιβώτιο και το μαξιλάρι που έφτασε η κάμερα και τοποθετήστε ξανά τη φωτογραφική μηχανή σε αυτό το κιβώτιο κατά την προετοιμασία για μια πτήση.

Πηγαίνετε απλό

Λάβετε υπόψη ότι η μεταφορά μιας φωτογραφικής μηχανής σε ένα πρωτότυπο κουτί μέσω ενός αεροδρομίου μπορεί να είναι μια πρόσκληση σε όποιον θέλει να αρπάξει γρήγορα και να κλέψει τη φωτογραφική μηχανή σας. Έτσι, ίσως θέλετε να επανατυλίσετε το αρχικό κουτί σε ένα απλό καφέ χαρτί περιτυλίγματος ή διαφορετικά να αλλάξετε την εμφάνιση του εξωτερικού του αρχικού κουτιού, μη προειδοποιώντας έτσι τους κλέφτες ότι υπάρχει μια ακριβή κάμερα στο κουτί.

Αφαιρέστε το φακό

Μην συσκευάζετε τη φωτογραφική μηχανή DSLR με τον προσαρτημένο φακό. Εάν ασκείται πίεση στο περίβλημα του φακού λόγω του τρόπου με τον οποίο τοποθετείται η κάμερα μέσα σε μια τσάντα, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα λεπτά νήματα που επιτρέπουν τη σωστή σύνδεση του φακού και της κάμερας. Συσκευάστε το σώμα και τους φακούς ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καλύμματα και με τις δύο μονάδες. Αυτά τα καπάκια θα πρέπει να βρίσκονται στο αρχικό κουτί σας, αν τα έχετε ακόμα.

Μικρότερα είναι καλύτερα

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα της φωτογραφικής σας μηχανής είναι αρκετά μικρή για να μεταφερθείτε στο αεροπλάνο. Δεν θέλετε να χρειαστεί να ελέγχετε την τσάντα που περιέχει το ακριβό εξοπλισμό της φωτογραφικής μηχανής σας ... για να μην αναφέρετε την πρόσθετη αμοιβή που θα έχετε με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες για να έχετε μια πρόσθετη ελεγμένη τσάντα. Στην πραγματικότητα, η TSA ζητά να μην στέλνετε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χαλαρές μπαταρίες μέσω των αποσκευών που έχετε κάνει. Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα κάμερας θα ταιριάζει στη σακούλα μεταφοράς που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Κρατήστε όλοι μαζί

Τη στιγμή της γραφής, οι κανονισμοί της TSA δεν απαιτούσαν την τυπική προβολή κάμερας φωτογραφικής μηχανής DSLR ή σημείου και φωτογραφίας. Μόνο τα εξαιρετικά μεγάλα ηλεκτρονικά, τα μεγαλύτερα από τα DSLR, πρέπει να αφαιρεθούν από την τσάντα σας και να εκτυπωθούν ξεχωριστά. Οποιοσδήποτε τύπος φορητής ηλεκτρονικής συσκευής, όπως μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή , μπορεί να παραμείνει σε τσάντες μεταφοράς, καθώς οι σακούλες ελέγχονται ηλεκτρονικά. Εντούτοις, είναι πιθανό ότι ένας παράγοντας TSA θα μπορούσε να ζητήσει να έχει μια φωτογραφική μηχανή να επιθεωρηθεί πιο στενά μετά τη διαδικασία ακτινογραφίας, ώστε να προετοιμαστείτε. Επιπλέον, αυτοί οι κανονισμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, οπότε φροντίστε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο tsa.gov για να δείτε τους πιο πρόσφατους κανονισμούς.

Έχετε πρόσθετα

Κρατήστε μια νέα μπαταρία πρακτική καθώς περνάτε από τη γραμμή ασφαλείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την κάμερα από προσωπικό ασφαλείας. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά κοντά τόσο συχνά όπως ήταν, αλλά είναι ακόμα μια καλή ιδέα να έχουμε μια νέα μπαταρία διαθέσιμη, για κάθε περίπτωση.

Διατηρήστε τις μπαταρίες

Μην μεταφέρετε πολλές μπαταρίες μαζί και χαλαρώστε. Εάν τα τερματικά των μπαταριών έρθουν σε επαφή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα μπορούσαν να βραχυκυκλώσουν και να ξεκινήσουν μια πυρκαγιά. Επιπλέον, εάν οι ακροδέκτες της μπαταρίας έρθουν σε επαφή με κάποιο μέταλλο, όπως ένα κέρμα ή κλειδιά, θα μπορούσαν επίσης να βραχυκυκλώσουν, προκαλώντας πυρκαγιά. Όλες οι μπαταρίες πρέπει να αποθηκεύονται με ασφάλεια και ξεχωριστά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Επιπλέον, φροντίστε να συσκευάσετε τις μπαταρίες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σπάσουν ή να τρυπηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι μπαταρίες λιθίου και λιθίου έχουν μέσα τους χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες, σε περίπτωση που το εξωτερικό περίβλημα της μπαταρίας υποστεί βλάβη.

Κλεισ 'το

Αν είναι δυνατόν με τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR , σκεφτείτε το διακόπτη εναλλαγής ισχύος στη θέση "off". Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια ταινία αγωγών για αντοχή, αλλά αυτό θα εμποδίσει την κάμερα να ενεργοποιηθεί τυχαία μέσα στην τσάντα σας, αν επιλέξετε να αφήσετε την μπαταρία μέσα στην κάμερα.

Μην φοβάστε την ακτινογραφία

Η διαδικασία ακτινογραφίας δεν θα προκαλέσει βλάβη στην κάρτα μνήμης που αποθηκεύτηκε με την κάμερά σας, ούτε θα διαγράψει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα.

Κρατήστε ένα μάτι σε αυτό

Αν χάσετε την κάμερά σας κατά τη διαπραγμάτευση ενός σημείου ελέγχου ασφάλειας TSA στο αεροδρόμιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον όμιλο TSA στο αεροδρόμιο στο οποίο χάσατε τη φωτογραφική σας μηχανή. Επισκεφθείτε την τοποθεσία tsa.gov στο Web και αναζητήστε "χαμένα και βρέθηκαν" για να βρείτε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου. Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο αριθμός είναι μόνο για τα στοιχεία που χάνονται στο σημείο ελέγχου της TSA. αν χάσετε την κάμερά σας αλλού στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το αεροδρόμιο.

Έξτρα μαξιλάρι

Αν γνωρίζετε ότι πρέπει να ελέγξετε τον εξοπλισμό της μηχανής σας, θα θέλετε μια σκληρή θήκη που έχει εσωτερική επένδυση. Αυτή η περίπτωση θα πρέπει να μπορεί να κλειδωθεί. Εάν αγοράσετε μια κλειδαριά για την τσάντα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι μια κλειδαριά εγκεκριμένη από την TSA, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό ασφαλείας θα διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να ανοίξει την κλειδαριά χωρίς να χρειάζεται να το κόψει. Στη συνέχεια, η TSA μπορεί να ασφαλίσει εκ νέου την τσάντα μετά από επιθεώρηση.

Ασφαλίστε το

Όταν ταξιδεύετε με μια φωτογραφική μηχανή DSLR αεροπορικώς, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφάλιση για τον εξοπλισμό , κατά προτίμηση που θα προστατεύσει την επένδυσή σας σε περίπτωση απώλειας, φθοράς ή κλοπής της κάμερας κατά την πτήση. Αυτή η ασφάλιση δεν θα είναι φθηνή, οπότε ίσως να μην θέλετε να την αγοράσετε, εκτός αν διαθέτετε αρκετά ακριβό εξοπλισμό, αλλά μπορεί να σας δώσει κάποια σιγουριά όταν πετάτε με τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να κάνετε αεράκι μέσω της ασφάλειας, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ταξίδι σας. Και κρατήστε την κάμερά σας εύχρηστη κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς ίσως μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή φωτογραφία μέσα από το παράθυρο του αεροπλάνου!

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ένα αεροδρόμιο είναι ένα κοινό μέρος για να χάσει μια φωτογραφική μηχανή. Οι άνθρωποι συχνά αποστασιοποιούνται όταν κινούνται με ασφάλεια ή όταν συλλέγουν γρήγορα αντικείμενα μετά την κλήση της πτήσης τους. Πάρτε τη συνήθεια να αποθηκεύετε πάντα την κάμερά σας στην ίδια θέση στην τσάντα σας, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα για να διαπιστώσετε εάν είναι στην κατάλληλη θέση πριν βγείτε από την ασφάλεια ή επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο.