Αγοράζοντας μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής για να εξοικονομήσετε χρήματα

Ένα σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι το κύριο μέρος της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, η οποία περιέχει τα χειριστήρια, την οθόνη LCD, τον εσωτερικό αισθητήρα εικόνας και τα σχετικά κυκλώματα, βασικά, περιέχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την καταγραφή της φωτογραφίας. Είναι επίσης το μέρος της κάμερας που θα κρατάτε όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα. Μερικές φορές θα δείτε μια φωτογραφική μηχανή που είναι διαθέσιμη για αγορά, η οποία περιέχει μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, κάτι που μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να απαντήσετε στην ερώτηση: Ποιο είναι το σώμα της φωτογραφικής μηχανής;

Όταν βλέπετε μια φωτογραφική μηχανή προς πώληση μόνο με το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, αναφέρεται στο τμήμα της φωτογραφικής μηχανής χωρίς φακό συνδεδεμένο. Μερικές φορές μπορείτε να αγοράσετε μια κάμερα λίγο φθηνότερη εάν είναι μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Το σώμα της κάμερας, συνήθως σε σχήμα ορθογωνίου, περιέχει μερικές φορές έναν ενσωματωμένο φακό (όπως για κάμερες αρχαρίων, σημείων και βολών ή σταθερών φακών). Αυτός ο τύπος φωτογραφικής μηχανής δεν μπορεί να αγοραστεί ως σώμα της φωτογραφικής μηχανής μόνο επειδή ο φακός είναι ενσωματωμένος στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής,

Αλλά με ένα προηγμένο σώμα της φωτογραφικής μηχανής (όπως με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR ή DSLR ή μια κάμερα αντικατάστατου φακού χωρίς κάτοπτρο ή ILC), οι φακοί μπορούν να αφαιρεθούν από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και μπορείτε να αγοράσετε εναλλάξιμους φακούς ξεχωριστά. Οι επιλογές αγοράς των φωτογραφικών μηχανών που πιθανότατα θα συναντήσετε με DSLR ή ILC χωρίς κατοπτρισμό περιγράφονται παρακάτω.

Μόνο σώμα κάμερας

Αυτός ο τύπος αγοράς συνήθως αναφέρεται στην ευκαιρία να αγοράσει μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής χωρίς φακούς που περιλαμβάνονται. Συνήθως προσφέρεται μόνο με μια φωτογραφική μηχανή DSLR , παρόλο που μερικά μοντέλα αντανακλαστικών φακών χωρίς καθρέφτη μπορούν να προσφερθούν με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με αυτόν τον τύπο αγοράς, ειδικά αν έχετε ήδη κάποιους ανταλλάξιμους φακούς που θα χωρέσουν στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό μπορεί να συμβεί αν διαθέτετε ήδη μια παλαιότερη κάμερα Canon ή Nikon DSLR και αναβαθμίζετε σε νέο σώμα κάμερας. Οι μεγαλύτεροι φακοί Canon ή Nikon DSLR θα πρέπει να λειτουργούν με το νέο σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

Κάμερα με φακούς κιτ

Ένα σώμα ψηφιακής κάμερας με φακό κιτ σημαίνει ότι ο κατασκευαστής έχει συμπεριλάβει έναν βασικό φακό με την κάμερά του. Αυτή η διαμόρφωση θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως το DSLR ή το mirrorless ILC. Εάν δεν διαθέτετε φακούς συμβατούς με την προηγμένη κάμερα που θέλετε να αγοράσετε, η αγορά της φωτογραφικής μηχανής σε αυτή τη ρύθμιση θα σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά επειδή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα της φωτογραφικής μηχανής μόνο χωρίς φακό, έξυπνο τρόπο για να αγοράσετε μια νέα προηγμένη κάμερα.

Κάμερα με πολλαπλούς φακούς

Μπορεί να βρείτε κάποιους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών που δημιουργούν μια διαμόρφωση με σώμα κάμερας που περιλαμβάνει πολλαπλούς φακούς. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νέο DSLR με δύο φακούς κιτ , για παράδειγμα. Ωστόσο, το πιο κοινό σώμα κάμερας με πολλαπλές διαμορφώσεις φακού είναι ένα χρησιμοποιούμενο DSLR που έχει μερικούς διαφορετικούς φακούς που περιλαμβάνονται μαζί του από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αυτή η διαμόρφωση μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα, οπότε πολλοί προηγμένοι φωτογράφοι δεν θα το επιλέξουν αν δεν πάρουν μια σημαντική συμφωνία. Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε την αγορά ενός μεγάλου αριθμού φακών για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής σας DSLR μόνο μέχρι να χρησιμοποιήσετε την κάμερα με το φακό του κιτ για μερικές εβδομάδες, επιτρέποντάς σας να υπολογίσετε ακριβώς ποιοι άλλοι φακοί που χρειάζεστε για να αγοράσετε είναι σε θέση να πυροβολήσει τους τύπους φωτογραφιών που θέλετε. Δεν έχει νόημα να ξοδεύετε χρήματα σε ένα μεγάλο αριθμό φακών που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Αν και διαφορετικοί φακοί είναι σημαντικοί για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους διάφορους τύπους φωτογραφιών που θέλετε να καταγράψετε, το σώμα της φωτογραφικής μηχανής κρατάει το κλειδί για την απόλαυση που θα έχετε στη φωτογραφία. Η εύρεση του σωστού σώματος της φωτογραφικής μηχανής θα σας επιτρέψει να βρείτε την ποιότητα της εικόνας και την ταχύτητα λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη φωτογραφία είναι το κλειδί για την επιλογή του σωστού σώματος της φωτογραφικής μηχανής για τις ανάγκες σας!