Εισαγωγή στη μακρογραφία

Τρόπος λήψης φωτογραφιών κοντά

Η άψογη και προσωπική επαφή με το θέμα σας είναι διασκεδαστική και γι 'αυτό η μακροφωτογράφηση είναι τόσο ελκυστική. Όταν μπορείτε να τραβήξετε μια κοντινή εικόνα ενός κοριτσιού κυρίας ή να εξετάσετε τις λεπτότερες λεπτομέρειες ενός λουλουδιού, αυτή είναι μια μαγική στιγμή.

Η μακροφωτογράφηση είναι μεγάλη, αλλά είναι επίσης μια πρόκληση να φτάσετε όσο πιο κοντά επιθυμείτε ή να δημιουργήσετε μια πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα. Υπάρχουν μερικά εργαλεία και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε μια μεγάλη φωτογραφία μακροεντολών.

Τι είναι η Φωτογραφική Μακρογραφία;

Ο όρος "μακροφωτογραφία" χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει οποιοδήποτε πλάνο κοντά. Ωστόσο, στη φωτογραφική μηχανή DSLR , θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιείται μόνο για να περιγράψει μια φωτογραφία με μεγέθυνση 1: 1 ή μεγαλύτερη.

Οι φακοί φωτογραφικής λήψης με δυνατότητα μακροεντολής επισημαίνονται με αναλογίες μεγέθυνσης όπως 1: 1 ή 1: 5. Μια αναλογία 1: 1 σημαίνει ότι η εικόνα θα έχει το ίδιο μέγεθος σε φιλμ (αρνητική) όπως στην πραγματική ζωή. Μια αναλογία 1: 5 θα σήμαινε ότι το υποκείμενο θα ήταν το 1/5 το μέγεθος του φιλμ όπως είναι στην πραγματική ζωή. Λόγω του μικρού μεγέθους των αρνητικών 35mm και των ψηφιακών αισθητήρων, ένας λόγος 1: 5 έχει σχεδόν μέγεθος ζωής όταν εκτυπώνεται σε χαρτί 4 "x6".

Η μακροσκοπική φωτογραφία χρησιμοποιείται συνήθως από τους φωτογράφους DSLR για τη λήψη φωτογραφιών μικρής κλίμακας για τη λήψη μικρών λεπτομερειών αντικειμένων. Θα δείτε επίσης να χρησιμοποιείται για τη φωτογραφία λουλούδια, έντομα, και κοσμήματα, μεταξύ άλλων στοιχείων.

Πώς να τραβήξετε μια φωτογραφία μακροεντολής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε κοντά και προσωπικά στο θέμα σας σε μια φωτογραφία. Καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές.

Macro φακού

Εάν διαθέτετε μια φωτογραφική μηχανή DSLR, ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε μακροχρόνιες λήψεις είναι να αγοράσετε έναν καθορισμένο μακροδιακόπτη. Συνήθως, οι μακροί φακοί έρχονται σε εστιακό μήκος 60 mm ή 100 mm.

Ωστόσο, δεν είναι φθηνά, κοστίζουν οπουδήποτε από $ 500 έως αρκετές χιλιάδες! Αυτά θα δώσουν προφανώς τα καλύτερα και πιο εμφανή αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις.

Φίλτρα Close-Up

Ο φθηνότερος τρόπος λήψης μακροεντολών είναι να αγοράσετε ένα κοντινό φίλτρο για να βιδώσετε στο μπροστινό μέρος του φακού σας. Έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν μεγαλύτερη εστίαση και έρχονται σε διάφορες δυνάμεις, όπως +2 και +4.

Τα φίλτρα "Close-up" πωλούνται συχνά και σε σύνολα, αν και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά τη φορά. Πολλά φίλτρα μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα της εικόνας επειδή το φως πρέπει να ταξιδέψει μέσα από περισσότερα κομμάτια γυαλιού. Επίσης, η αυτόματη εστίαση δεν λειτουργεί πάντα με τα κοντινά φίλτρα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το χειροκίνητο.

Ενώ η ποιότητα δεν θα είναι τόσο καλή όσο με έναν ειδικό φακό μακροεντολών, θα εξακολουθείτε να επιτυγχάνετε χρήσιμες λήψεις.

Σωλήνας επέκτασης

Αν έχετε λίγα περισσότερα χρήματα για να περάσετε, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επένδυσης σε ένα σωλήνα επέκτασης. Αυτά θα αυξήσουν το εστιακό μήκος του υπάρχοντος φακού σας ενώ θα μετακινήσετε αποτελεσματικά τον φακό μακρύτερα από τον αισθητήρα κάμερας, επιτρέποντας μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Όπως συμβαίνει και με τα φίλτρα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο έναν σωλήνα επέκτασης κάθε φορά, ώστε να μην προκαλείται υποβάθμιση της ποιότητας εικόνας.

Λειτουργία μακροεντολών

Οι χρήστες φωτογραφικών μηχανών μικρού μεγέθους, σημείων και βολών μπορούν επίσης να τραβήξουν μακροεντολές, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις κάμερες έχουν ρύθμιση μακροεντολών σε αυτές.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί μεγέθυνση 1: 1 με συμπαγείς κάμερες, λόγω των ενσωματωμένων φακών ζουμ. Προσέξτε να μην εκτεθείτε υπερβολικά στο ψηφιακό ζουμ της φωτογραφικής μηχανής, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την ποιότητα της εικόνας λόγω παρεμβολής.

Συμβουλές για τη μακρογραφία

Η μακροσκοπική φωτογραφία είναι παρόμοια με οποιοδήποτε άλλο είδος φωτογραφίας, μόνο σε μικρότερη και πιο οικεία κλίμακα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.