Αυτόματη λήψη πολλών αρχείων στο Google Chrome

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε λειτουργικά συστήματα Chrome OS, Linux, Mac OS X ή Windows.

Όταν επιλέγετε να κάνετε λήψη ενός αρχείου από έναν ιστότοπο μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google, τότε το αρχείο αποθηκεύεται είτε σε μια τοποθεσία που ορίζει ο χρήστης είτε ανοίγει με τη σχετική εφαρμογή . Ωστόσο, ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να επιχειρήσουν να κάνουν λήψη πολλών αρχείων για έναν ή άλλο λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πρόθεση αυτής της ενέργειας είναι ειλικρινής και σκόπιμη. Ωστόσο, ορισμένοι κακόβουλοι ιστότοποι ενδέχεται να θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, έχοντας κατά νου φρικτά κίνητρα. Εξαιτίας αυτού, το Chrome σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του σχετικά με πολλές λήψεις. Αυτό το σεμινάριο σας οδηγεί στη διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λήψεις ενός αρχείου στο Chrome, επισκεφθείτε το ακόλουθο σεμινάριο: Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία λήψης αρχείων στο Google Chrome .

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί του κύριου μενού, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome εισάγοντας το ακόλουθο κείμενο στο γενικό πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης, επίσης γνωστό ως γραμμή διευθύνσεων: chrome: // settings

Οι Ρυθμίσεις του Chrome πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, αν είναι απαραίτητο, στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων . Οι ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησής σας πρέπει τώρα να είναι ορατές. Επιλέξτε το κουμπί Ρυθμίσεις περιεχομένου ... που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κεφαλίδα ενότητας. Το αναδυόμενο παράθυρο ρυθμίσεων περιεχομένου του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα Αυτόματες λήψεις , η οποία περιέχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές. το καθένα συνοδεύεται από ένα κουμπί επιλογής.

Επιτρέψτε σε όλους τους ιστότοπους να πραγματοποιούν αυτόματα λήψη πολλών αρχείων: Δεν συνιστούμε να ενεργοποιείτε αυτή την επιλογή, καθώς επιτρέπει στους ιστότοπους να ανακαλύψουν την αρχική σας απόφαση να ανακτήσουν ένα αρχείο και κάπως σιωπηλά να κατεβάσουν περισσότερα στον σκληρό σας δίσκο. Αυτά τα αρχεία έχουν τη δυνατότητα να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα και τελικά να οδηγούν σε όλους τους τύπους πονοκεφάλων.

Ρωτήστε πότε ένας ιστότοπος προσπαθεί να κάνει αυτόματα λήψη αρχείων μετά το πρώτο αρχείο (συνιστάται): Η συνιστώμενη ρύθμιση, ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η επιλογή θα σας προτρέψει κάθε φορά που ένας ιστότοπος επιχειρεί να κάνει αυτόματα λήψη πολλών αρχείων μετά την πρώτη.

Μην επιτρέπετε σε κάποιον ιστότοπο να κάνει αυτόματη λήψη πολλαπλών αρχείων: Η πιο περιοριστική από τις τρεις, αυτή η ρύθμιση αναγκάζει το Chrome να αποκλείσει όλες τις αυτόματες λήψεις μεταγενέστερων αρχείων μετά την πρώτη που ξεκινάτε. Για να επιτρέψετε σε ορισμένους ιστότοπους να κάνουν αυτόματη λήψη πολλών αρχείων, προσθέστε τους στη σχετική λίστα λευκών , κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαχείριση εξαιρέσεων ....