Καλύτερες συσκευές εγγραφής DVD IDE

Δίσκοι για τη δημιουργία CD ή DVD σε επιτραπέζιους υπολογιστές που χρησιμοποιούν την παλαιότερη διασύνδεση IDE

Η διεπαφή μονάδας IDE έχει αντικατασταθεί εδώ και πολύ καιρό από το SATA . Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι οδηγοί δεδομένου ότι είναι σχεδόν όλα εκτός παραγωγής. Αυτή η λίστα αποτελείται από μερικούς από τους τελευταίους δίσκους που είναι διαθέσιμοι αυτήν τη στιγμή, αλλά πιθανότατα θα εξαφανιστούν σύντομα. Λάβετε υπόψη αυτό το ζήτημα, αν συμβεί να έχετε ένα παλαιότερο επιτραπέζιο υπολογιστή που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παλαιότερη διεπαφή IDE. Εδώ είναι μερικές από τις τελευταίες επιλογές που απομένουν για εκείνους που θα ήθελαν μια μονάδα δίσκου DVD για τον υπολογιστή τους.

Καλύτερη υψηλή ταχύτητα - Lite-On LH20A1P186

LH20A1P186. & $ 169; Lite-On

Οι μονάδες IDE ουσιαστικά εξήλθαν από την παραγωγή πίσω όταν οι ταχύτητες 16x ήταν σχεδόν οι κανόνες. Μετά από αυτό, οι μονάδες SATA συνέχισαν να ωθούν τις ταχύτητες μέχρι το 24x. Αν χρειάζεστε πραγματικά μεγάλη ταχύτητα, τότε το Lite-On LH20AP186 είναι ίσως το ταχύτερο που μπορείτε να βρείτε. Προσφέρει ταχύτητες μέχρι 20x για DVD συν ή πλην εγγράψιμων μέσων. Οι ταχύτητες επανεγγραφής των μονάδων δίσκου είναι πιο αργές με 8 φορές για DVD + RW και 6 φορές για DVD-RW. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν είναι τόσο γρήγορο όταν πρόκειται για μέσα CD που συμπίπτουν με ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής 48x. Περισσότερο "

Καλύτερο LightScribe - Memorex 20x LightScribe

Memorex 20x LightScibe. © Memorex

Το LightScribe ήταν ένα χαρακτηριστικό που επέτρεψε στις οπτικές μονάδες να εγγράψουν ετικέτες απευθείας σε συμβατά μέσα. Τα μέσα ενημέρωσης είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν αυτές τις μέρες, αλλά για εκείνους που θέλουν να έχουν αυτή την ικανότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές παλαιότερες μονάδες δίσκου εκεί έξω που υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Το Memorex είναι μια εταιρεία που ήταν συνώνυμη με την παλαιότερη αποθήκευση μαγνητικών ταινιών. Η εταιρεία παρήγαγε επίσης μια σειρά από δίσκους, συμπεριλαμβανομένου αυτού. Υποστηρίζει τη γραφή μέσων DVD έως 20 φορές, αλλά η απόδοση δεν είναι τόσο καλή όσο η μονάδα Lite-On. Ένα μειονέκτημα είναι το περίεργο σχέδιο χρωμάτων που η Memorex αποφάσισε να χρησιμοποιήσει με το ασημένιο συρτάρι και το μαύρο μπροστινό πλαίσιο δίνοντάς του μια εμφάνιση δύο τόνων που σε λίγο δεν θα ταιριάζει με οποιαδήποτε περίπτωση PC αυτές τις μέρες. Περισσότερο "

Καλύτερες ταχύτητες CD - Lite-On SOHC-5232K

SOHC-5232Κ. © Lite-On

Πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους καυστήρες DVD για εγγραφή και αναπαραγωγή μέσων CD. Με την άνοδο των καυστήρων DVD, πολλοί δίσκοι άρχισαν να μειώνουν πραγματικά τις ταχύτητες των CD τους, καθώς επικεντρώνονταν στην υψηλότερη χωρητικότητα και την ευέλικτη μορφή DVD. Εάν θέλετε γρήγορη εγγραφή CD ήχου ή αντιγραφή μέσων στον υπολογιστή σας, τότε το Lite-On SOHC-5232K προσφέρει εκπληκτικά γρήγορες ταχύτητες 52x για όλα τα μέσα CD. Οι ταχύτητες DVD ήταν ακόμα αξιοσέβαστες για το δίσκο με ταχύτητες 16x για το μεγαλύτερο μέρος της ανάγνωσης DVD. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτό είναι πραγματικά μια combo μονάδα δίσκου και δεν έχει καμία ικανότητα εγγραφής DVD. Ακόμα, για εκείνους που το θέλουν ως επί το πλείστον για μέσα CD, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Περισσότερο "

Πιο αξιόπιστο - Plextor PX-708A

PX-708A. © Plextor

Οι περισσότερες οπτικές μονάδες αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά φθηνές. Για να τους βοηθήσουν να γίνουν τόσο προσιτοί, οι εταιρείες χρησιμοποιούν αρκετά βασικά μέρη που δεν έχουν πάντα μεγάλη αξιοπιστία. Η Plextor είναι μια εταιρεία που δημιούργησε ένα όνομα για τον εαυτό της με την παραγωγή κάποιων στερεών και τελευταίων οπτικών δίσκων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για χρόνια και χρόνια με μεγάλη χρήση. Το PX-708A είναι ένας από τους τελευταίους δίσκους IDE που παρήγαγαν και ενώ δεν προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, ήταν πολύ αξιόπιστο. Απλά μην περιμένετε πολλά από την άποψη της ταχύτητας, όπως ήταν μόνο 8 φορές για τα μέσα DVD + R και 4 φορές για το DVD-R. Οι ταχύτητες επανεγγραφής ήταν οι μισές από αυτές. Τουλάχιστον προσφέρει αρκετές αξιοπρεπείς ταχύτητες CD στις 40x. Περισσότερο "

Καλύτερη εναλλακτική λύση - προσαρμογέας SATA σε IDE

IDE σε μετατροπέα SATA. © StarTech

Το IDE δεν έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν νέες μονάδες οπτικού δίσκου που χρησιμοποιούν την παλαιότερη διεπαφή. Το αντίθετο πρόβλημα υπήρχε για εκείνους που ξεκίνησαν πρώτα το SATA. Χρειαζόταν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τους δίσκους IDE με τους υπολογιστές τους. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήθηκαν προσαρμογείς IDE σε SATA. Αυτό επέτρεψε στις παλαιότερες συσκευές να λειτουργούν με νεώτερο εξοπλισμό και αντίστροφα. Ένα μικρό board όπως το StarTech, τοποθετείται σε θύρες SATA σε μια νέα μονάδα δίσκου και διαθέτει πείρους IDE για χρήση με τα παλαιότερα καλώδια κορδέλας τύπου. Το κόστος αυτού του συν ένα νέο καυστήρα DVD SATA ή ακόμα και ένα Blu-Ray Burner μπορεί να είναι μικρότερο από μια παλαιότερη μονάδα δίσκου IDE. Περισσότερο "