Πώς να τοποθετήσετε ή να καψετε μια εικόνα ISO στα Windows 8 και Windows 10

Με τα Windows 8 η Microsoft προσφέρει τελικά εγγενή υποστήριξη για αρχεία εικόνας ISO.

Τα αρχεία ISO είναι εξαιρετικά βολικά. Περιέχουν ένα ακριβές αντίγραφο ενός δίσκου, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του δίσκου. Εάν εγγράψετε το αρχείο, ο προκύπτων δίσκος θα λειτουργεί ακριβώς όπως ακριβώς και το πρωτότυπο. Αν το τοποθετήσετε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο σαν να ήταν φυσικό δίσκο χωρίς να χρειάζεται να το κάψετε.

Παρόλο που τα αρχεία ISO ήταν εδώ και πολύ καιρό, οι χρήστες των Windows έπρεπε πάντα να περάσουν από τα στεφάνια για να πάρουν τα μέγιστα από αυτά. Χωρίς εγγενή υποστήριξη ISO Οι χρήστες των Windows χρειάστηκε να καταφύγουν σε εφαρμογές τρίτων μερών για τη συναρμολόγηση και την εγγραφή των εικόνων του δίσκου . Παρόλο που υπάρχουν πολλές εφαρμογές ποιότητας για την παροχή αυτής της λειτουργίας, χρειάζεται να κάνετε έρευνα, να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε πολλές δωρεάν εφαρμογές - ή χειρότερα, πληρώνοντας ένα πρόγραμμα για να χειριστείτε τις ανάγκες σας στο ISO - ήταν μια ταλαιπωρία.

Τα Windows 8 άλλαξαν όλα αυτά. Το λειτουργικό σύστημα dual-UI της Microsoft ήταν το πρώτο που προσέφερε ενσωματωμένη υποστήριξη για την τοποθέτηση και την εγγραφή αρχείων εικόνας απευθείας από τον File Explorer. Ένα χαρακτηριστικό της εταιρείας που μεταφέρθηκε στα Windows 10. Τα βασικά για τα δύο λειτουργικά συστήματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Εύρεση της καρτέλας "Εργαλεία εικόνας δίσκου"

Εάν εισέλθετε στην Εξερεύνηση αρχείων και αρχίσετε να ψάχνετε για αναζήτηση χαρακτηριστικών εικόνας δίσκου, θα είστε απογοητευμένοι. Μπορείτε να αναζητήσετε όσα θέλετε και δεν θα βρείτε τίποτα. Τα στοιχεία ελέγχου ISO είναι όλα κρυμμένα σε μια καρτέλα που εμφανίζεται μόνο όταν επιλέγετε ένα αρχείο ISO.

Για να το δοκιμάσετε, ανοίξτε το File Explorer και εντοπίστε μια εικόνα ISO στον σκληρό σας δίσκο . Επιλέξτε το αρχείο και ρίξτε μια ματιά στις καρτέλες στην κορδέλα στο πάνω μέρος του παραθύρου. Θα δείτε μια νέα καρτέλα "Εργαλεία εικόνας δίσκου". Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε ότι έχετε δύο επιλογές: mount and burn.

Τοποθέτηση εικόνας δίσκου στα Windows 8 ή Windows 10

Όταν συνδέετε ένα αρχείο εικόνας δίσκου, τα Windows δημιουργούν μια εικονική μονάδα δίσκου που αναπαράγει το αρχείο ISO σαν να ήταν φυσικό δίσκο. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε την ταινία, να ακούσετε τη μουσική ή να εγκαταστήσετε την εφαρμογή από το αρχείο χωρίς να χρειάζεται να εγγράψετε δεδομένα σε ένα δίσκο.

Για να το κάνετε αυτό στα Windows 8 ή 10, βρείτε το αρχείο ISO που θέλετε να τοποθετήσετε στο File Explorer και επιλέξτε το. Επιλέξτε την καρτέλα "Εργαλεία εικόνας δίσκου" που εμφανίζεται στο επάνω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή "Τοποθετήστε". Τα Windows θα δημιουργήσουν μια εικονική μονάδα δίσκου και θα ανοίξουν αμέσως τα περιεχόμενα της εικόνας για να τα δείτε.

Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή "Υπολογιστής" από το αριστερό παράθυρο του παραθύρου "Εξερεύνηση αρχείων", θα δείτε την εικονική μονάδα δίσκου σας να εμφανίζεται δεξιά μαζί με άλλες μονάδες που έχετε εγκαταστήσει στο σύστημα. Δεν θα δείτε διαφορά μεταξύ εικονικών και φυσικών μονάδων δίσκου.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εικονικά μέσα με οποιονδήποτε τρόπο θεωρείτε κατάλληλο. Αντιγράψτε αρχεία από την εικόνα στο σκληρό σας δίσκο, εγκαταστήστε μια εφαρμογή ή κάντε ό, τι θέλετε. Μόλις ολοκληρωθεί, θα θέλετε να αποσυνδέσετε το αρχείο εικόνας για να επαναφέρετε τους πόρους του συστήματος που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του.

Για να αποσυνδέσετε την εικόνα, πρέπει να "εξάγετε" τον εικονικό δίσκο. Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να το κάνετε αυτό. Η πρώτη σας επιλογή είναι να κάνετε δεξί κλικ στην εικονική μονάδα δίσκου από το παράθυρο του File Explorer και να κάνετε κλικ στο "Eject". Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην εικονική μονάδα δίσκου, να επιλέξετε την καρτέλα "Εργαλεία δίσκου" που εμφανίζεται στην κορδέλα εξερευνητών αρχείων και κάντε κλικ στην επιλογή "Εξαγωγή" από εκεί. Είτε έτσι είτε αλλιώς πηγαίνετε, τα Windows 8 θα αποσυνδέσουν το αρχείο ISO που αφαιρεί την εικονική μονάδα από το σύστημά σας.

Καύση αρχείου ISO στα Windows 8 ή Windows 10

Όταν εγγράφετε ένα αρχείο ISO σε ένα δίσκο δημιουργείτε ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού δίσκου, όχι μόνο τα αρχεία σε αυτό. Εάν το πρωτότυπο είναι εκκινήσιμο, το αντίγραφο θα είναι πάρα πολύ. εάν το πρωτότυπο περιλαμβάνει προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, το αντίγραφο θα είναι πάρα πολύ. Αυτή είναι η ομορφιά της μορφής.

Για να εγγράψετε το αρχείο ISO σε ένα δίσκο, επιλέξτε το από το File Explorer, επιλέξτε την καρτέλα Disc Image Tools από την κορδέλα στο επάνω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ στο "Burn." Σε αυτό το σημείο, εάν δεν έχετε τοποθετήσει ένα δίσκο στη μονάδα δίσκου σας, κάντε το τώρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα δίσκο που ταιριάζει με την αρχική μορφή. Για παράδειγμα: Μην προσπαθήσετε να εγγράψετε μια εικόνα DVD σε ένα CD-R.

Τα Windows θα αναδείξουν ένα μικρό παράθυρο διαλόγου από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον καυστήρα σας. Εάν έχετε μόνο μία μονάδα δίσκου στο σύστημά σας, αυτόματα θα επιλεγεί. Αν έχετε πολλά, κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε την επιλογή σας.

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε "Επαλήθευση δίσκου μετά από εγγραφή". Αυτό θα προσθέσει αρκετό χρόνο στη διαδικασία καύσης καθώς θα επαληθεύσει τις πληροφορίες που καίγονται στο δίσκο για να εξασφαλιστεί η ακρίβειά του. Αν ανησυχείτε ότι ο καύσιμος δίσκος πρέπει να είναι τέλειος, πείτε αν περιέχει σημαντικό λογισμικό αυτό που δεν θα εγκατασταθεί αν καταστραφεί ένα αρχείο, επιλέξτε αυτή την επιλογή. Εάν δεν ανησυχείτε, προχωρήστε και αποεπιλέξτε το.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Εγγραφή".

συμπέρασμα

Αν και η δυνατότητα διαχείρισης αρχείων ISO παραβλέπεται εύκολα μεταξύ των πλήθους άλλων νέων δυνατοτήτων που έφτασαν στα Windows 8, είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για τους χρήστες, τους πόρους του συστήματος και τα πιθανά χρήματα που θα αποβάλλουν την εγκατάσταση βοηθητικών προγραμμάτων τρίτου μέρους.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.