Επανεξέταση: Η οθόνη Interactive Pen της Wacom Cintiq 21UX

Μια οθόνη μεγάλης οθόνης και ένα γραφικό tablet σε ένα

Η κατώτατη γραμμή

Η υψηλή τιμή του Wacom Cintiq 21UX μπορεί να σας δώσει τους ατμούς, αλλά σε $ 1000 μικρότερη από την αρχική του τιμή, μοιάζει πολύ με τον καθένα που έχει (και ίσως εξακολουθεί να είναι) κρυφά επιθυμητό για αυτό. Διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη LCD 21,3 "(μεγάλο μέρος της υψηλής τιμής), ώστε να μπορείτε να εργαστείτε απευθείας στην οθόνη, η οποία είναι τόσο πιο διαισθητική και ακριβέστερη. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία και την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, ένα τυπικό ταμπλέτα γραφικών είναι ένα έτος φωτός μπροστά από ένα ποντίκι , αλλά μια διαδραστική απεικόνιση στυλό είναι nirvana.

Το Wacom Cintiq 21UX είναι ευέλικτο, εξαιρετικά προσαρμόσιμο και συμβατό τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Για πολλούς επαγγελματίες καλλιτέχνες, σχεδιαστές, εμψυχωτές, χαρτογράφους και φωτογράφους, το Wacom Cintiq 21UX είναι το ιερό γραφικό των γραφικών δισκίων. Αναφέρεται με μεγαλύτερη ακρίβεια ως μια διαδραστική οθόνη τύπου στυλό, η Cintiq διαθέτει τη δική της ενσωματωμένη οθόνη LCD 21,3 ". Τα παραδοσιακά δισκία γραφικών απαιτούν συχνά να κοιτάζετε εμπρός και πίσω μεταξύ του tablet και της οθόνης, όπως σχεδιάζετε, σχεδιάζετε, ζωγραφίζετε ή επεξεργάζεστε, κάτι που δεν είναι μόνο απογοητευτικό, αλλά και επιρρεπές σε σφάλματα. Με το Wacom Cintiq 21UX, εργάζεστε απευθείας στην οθόνη. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένο, οπότε υπάρχει μικρό ή καθόλου σφάλμα parallax. Ένα στρώμα από γυαλί προστατεύει την οθόνη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καταστροφή της οθόνης, αν και αν δεν είστε ο νεότερος άνθρωπος στο μπλοκ σας, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε συχνά το γυαλί.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το Wacom Cintiq 21UX έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδη στην επιφάνεια εργασίας σας, όπως ένα sketchpad, να το βάλετε σε διάφορες γωνίες, όπως ένα καβαλέτο, ή να το βάλετε σχεδόν όρθια, όπως μια τυπική οθόνη. Δεν μπορεί να κλίνει μέχρι 90 μοίρες ή να βρίσκεται επίπεδη, αλλά μπορείτε να το απομακρύνετε από το περίπτερο του και να το χρησιμοποιήσετε στην αγκαλιά σας αν θέλετε να εργαστείτε με αυτόν τον τρόπο, αν και είναι βέβαιο ότι είναι λίγο στην μεγάλη (και βαριά) πλευρά γι 'αυτό είδος χρήσης. Το βρήκα πραγματικά πιο άνετο από το να χρησιμοποιώ το Cintiq στο γραφείο μου, αλλά αυτό είναι μόνο εγώ.

Οκτώ ExpressKeys, τέσσερα σε κάθε πλευρά της οθόνης, μπορούν να προγραμματιστούν για να πραγματοποιήσουν τις αγαπημένες σας λειτουργίες ή τις πληκτρολογήσεις σας. Μπορείτε να τα προγραμματίσετε να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες σε διαφορετικές εφαρμογές. Οι δύο λωρίδες αφής, που βρίσκονται στην ενεργή πλευρά της οθόνης ExpressKeys, μπορούν επίσης να προγραμματιστούν για να εκτελέσουν συγκεκριμένες ενέργειες κύλισης, μεγέθυνσης ή πληκτρολόγησης, ειδικά για εφαρμογές ή όχι.

Το Wacom Cintiq 21UX συνδυάζεται με τα Adobe Photoshop Elements , το Corel Painter Essentials και το Nik Color Efex Pro, μια κάπως αινιγματική επιλογή για μια διαδραστική οθόνη στυλό που στοχεύει τους επαγγελματίες.

Εκσυγχρονίζω

Ενημερωμένοι οδηγοί είναι διαθέσιμοι για το Wacom Cintiq 21 UX που επιστρέφει στο OS X 10.4 τόσο για τους Power PC Mac όσο και για τους Mac της Intel. Οι τρέχοντες οδηγοί διατίθενται για το OS X Yosemite από την τοποθεσία υποστήριξης του Wacom.