Σάρωση για ιούς με θέματα ασφάλειας

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε συχνά, είναι να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας Windows 7 με τα ανεκτίμητα αρχεία του είναι απαλλαγμένος από κακόβουλο λογισμικό. Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να απαλλαγείτε από κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Το κακόβουλο λογισμικό έρχεται σε πολλές γεύσεις

Το κακόβουλο λογισμικό είναι οποιοδήποτε είδος λογισμικού που επιχειρεί να προκαλέσει βλάβη στον υπολογιστή σας ή στον υπολογιστή σας. Οι παραλλαγές περιλαμβάνουν ιούς, trojans, keyloggers και άλλα.

Για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λύση κατά του κακόβουλου λογισμικού όπως η δωρεάν εφαρμογή Security Essentials της Microsoft (το λογισμικό είναι δωρεάν για χρήστες που διαθέτουν ένα αυθεντικό και επικυρωμένο αντίγραφο των Windows Vista και 7).

Αν και θα πρέπει να προγραμματίζετε τα Βασικά στοιχεία ασφαλείας για να σαρώσετε τακτικά τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εκτελέσετε μια μη αυτόματη σάρωση όποτε υποψιάζεστε ότι κάτι συμβαίνει με τον υπολογιστή σας. Η ξαφνική υποτονικότητα, η παράξενη δραστηριότητα και τα τυχαία αρχεία είναι καλοί δείκτες.

Πώς να σαρώσετε τον υπολογιστή σας Windows για ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω πώς να εκτελέσετε μια χειροκίνητη ανίχνευση ιών χρησιμοποιώντας το Microsoft Security Essentials.

Ανοίξτε τα βασικά στοιχεία ασφάλειας

1. Για να ανοίξετε το Microsoft Security Essentials, κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο Security Essentials στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών των Windows 7 και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα από το μενού που εμφανίζεται.

Σημείωση: Εάν το εικονίδιο δεν είναι ορατό, απλά κάντε κλικ στο μικρό βέλος που επεκτείνει την περιοχή ειδοποιήσεων που εμφανίζει κρυμμένα εικονίδια. κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Security Essentials και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .

2. Όταν ανοίξει το παράθυρο Security Essentials, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν διάφορες καρτέλες και πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Σημείωση: Για λόγους απλότητας θα επικεντρωθούμε στην εκτέλεση μόνο σάρωσης, αν θέλετε να ενημερώσετε τα Essentials ασφαλείας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Κατανόηση των επιλογών σάρωσης

Στην καρτέλα Αρχική σελίδα θα βρείτε διάφορες καταστάσεις, προστασία σε πραγματικό χρόνο και ορισμούς ιών και spyware . Και τα δύο πρέπει να έχουν οριστεί σε On (Ενεργό) και Up to date

Το επόμενο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ένα αρκετά μεγάλο κουμπί Σάρωση τώρα και στα δεξιά ένα σύνολο επιλογών που θα καθορίσουν πόσο βαθιά θα γίνει μια σάρωση. Οι επιλογές είναι οι εξής:

Σημείωση: Συνιστούμε να εκτελέσετε αυτήν την πλήρη σάρωση αν δεν έχετε σαρώσει τον υπολογιστή σας κάποια στιγμή ή εάν ενημερώσατε πρόσφατα τους ορισμούς των ιών.

Πραγματοποιήστε τη σάρωση

3. Μόλις επιλέξετε τον τύπο σάρωσης που θέλετε να εκτελέσετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Σάρωση τώρα και προγραμματίστε να αφαιρέσετε λίγο χρόνο από τον υπολογιστή.

Σημείωση: Θα μπορούσατε να συνεχίσετε να εργάζεστε στον υπολογιστή, ωστόσο η απόδοση θα είναι πιο αργή και θα επιβραδύνετε επίσης τη διαδικασία σάρωσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, θα εμφανιστεί μια κατάσταση Προστασίας για τον υπολογιστή, αν δεν βρεθεί τίποτα. Εάν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή, το Security Essentials θα κάνει ό, τι μπορεί για να απαλλαγεί από τα αρχεία κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Το κλειδί για τη διατήρηση του υπολογιστή σας είναι ασφαλές και υγιές είναι να έχετε πάντα τους πιο πρόσφατους ορισμούς ιών για οποιαδήποτε εφαρμογή προστασίας από ιούς χρησιμοποιείτε και να πραγματοποιείτε τακτικά ανίχνευση ιών.