Πώς να κάνετε προεπισκόπηση των γραμματοσειρών και των δειγμάτων εκτύπωσης γραμματοσειρών

Χρησιμοποιήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών για την Προεπισκόπηση των γραμματοσειρών και την εκτύπωση των δειγμάτων γραμματοσειρών

Η επιλογή της σωστής γραμματοσειράς για ένα έργο μπορεί μερικές φορές να είναι ένα δύσκολο έργο. Πολλές εφαρμογές εμφανίζουν προεπισκοπήσεις γραμματοσειρών στο μενού Font, αλλά η προεπισκόπηση περιορίζεται στο όνομα της γραμματοσειράς. δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το αλφάβητο, για να μην αναφέρουμε αριθμούς, σημεία στίξης και σύμβολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βιβλίο γραμματοσειρών για να δείτε ολόκληρο το enchilada.

Προεπισκόπηση γραμματοσειρών

Εκκίνηση γραμματοσειράς, που βρίσκεται στο / Applications / Font Book, και κάντε κλικ στη γραμματοσειρά προορισμού για να την επιλέξετε. Κάντε κλικ στο τρίγωνο αποκάλυψης δίπλα στο όνομα της γραμματοσειράς για να εμφανίσετε τα διαθέσιμα γραμματοσειρά (όπως Κανονικά, Πλαίσιο, Semibold, Bold) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κείμενο που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση.

Η προεπιλεγμένη προεπισκόπηση εμφανίζει τα γράμματα και τους αριθμούς μιας γραμματοσειράς (ή εικόνες, αν είναι γραμματοσειρά dingbat). Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στη δεξιά πλευρά του παραθύρου για να μειώσετε ή να μεγεθύνετε το μέγεθος οθόνης της γραμματοσειράς ή χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Μέγεθος στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος τύπου.

Εκτός από την προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς στο παράθυρο Βιβλίο γραμματοσειρών, μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση σε ένα ξεχωριστό, μικρότερο παράθυρο. Στο παράθυρο λίστας της εφαρμογής "Βιβλίο γραμματοσειρών", κάντε διπλό κλικ στο όνομα μιας γραμματοσειράς για να το δείτε σε ξεχωριστό παράθυρο. Μπορείτε να ανοίξετε πολλά παράθυρα προεπισκόπησης αν θέλετε να συγκρίνετε δύο ή περισσότερες γραμματοσειρές πριν κάνετε μια τελική επιλογή.

Εάν θέλετε να δείτε τους ειδικούς χαρακτήρες που είναι διαθέσιμες σε μια γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο μενού Προβολή (μενού Προεπισκόπηση σε παλαιότερες εκδόσεις του Βιβλίου γραμματοσειρών) και επιλέξτε Repertoire. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να μειώσετε το μέγεθος εμφάνισης των χαρακτήρων, ώστε να μπορείτε να δείτε περισσότερα από αυτά ταυτόχρονα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη φράση ή μια ομάδα χαρακτήρων κάθε φορά που προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς, κάντε κλικ στο μενού Προβολή και επιλέξτε Προσαρμοσμένη και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες ή τη φράση στο παράθυρο ενδείξεων.

Εκτύπωση τυχαίων δειγμάτων γραμματοσειρών

Υπάρχουν τρεις επιλογές για την εκτύπωση δειγμάτων συλλογής γραμματοσειρών ή γραμματοσειρών: Κατάλογος, ρεπερτόριο και καταρράκτη. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χαρτί, μπορείτε να εκτυπώσετε τα δείγματα σε PDF (αν το υποστηρίζει ο εκτυπωτής ) και να αποθηκεύσετε τα αρχεία για μεταγενέστερη αναφορά.

Κατάλογος

Για κάθε επιλεγμένη γραμματοσειρά, η επιλογή "Κατάλογος" εκτυπώνει ολόκληρο το αλφάβητο (κεφαλαία και πεζά, εφόσον και τα δύο είναι διαθέσιμα) και τους αριθμούς ένα έως το μηδέν. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος των γραμμάτων χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό δείγματος μεγέθους στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να εμφανίζεται η οικογένεια γραμματοσειρών, επιλέγοντας ή αποεπιλέγοντας Show Family (Εμφάνιση Οικογένειας) στο παράθυρο διαλόγου Print (Εκτύπωση). Αν επιλέξετε να εμφανίσετε την οικογένεια γραμματοσειρών, το όνομα της γραμματοσειράς, όπως το American Typewriter, θα εμφανιστεί μία φορά στην κορυφή της συλλογής γραμματοσειρών. Οι μεμονωμένες γραμματοσειρές θα επισημαίνονται μόνο με το στυλ τους, όπως τολμηρές, πλάγιες ή κανονικές. Αν επιλέξετε να μην εμφανίσετε την οικογένεια γραμματοσειρών, τότε κάθε μία από τις γραμματοσειρές θα επισημαίνεται με όλο το όνομά της, όπως American Typewriter Light, American Typewriter Bold, κλπ.

Ρεπερτόριο

Η επιλογή "Ρεπερτόριο" εκτυπώνει ένα πλέγμα γραμματοσήμων (σημεία στίξης και ειδικά σύμβολα) για κάθε γραμματοσειρά. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος των glyphs χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό Glyph Size στο πλαίσιο διαλόγου Print (Εκτύπωση). όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του τύπου, τόσο περισσότερα glyphs μπορείτε να εκτυπώσετε σε μια σελίδα.

Υδατόπτωση

Η επιλογή Καταρράκτης εκτυπώνει μια ενιαία γραμμή κειμένου σε πολλαπλά μεγέθη σημείων. Τα προεπιλεγμένα μεγέθη είναι 8, 10, 12, 16, 24, 36, 48, 60 και 72, αλλά μπορείτε να προσθέσετε άλλα μεγέθη σημείων ή να διαγράψετε ορισμένα μεγέθη σημείων στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση. Το δείγμα εμφανίζει το κεφαλαίο αλφάβητο, ακολουθούμενο από το πεζά αλφάβητο, ακολουθούμενο από τα γράμματα ένα έως το μηδέν, αλλά επειδή κάθε μέγεθος σημείων περιορίζεται σε μία μόνο γραμμή, θα δείτε μόνο όλους τους χαρακτήρες στα μικρότερα μεγέθη σημείων.

Για να εκτυπώσετε δείγματα γραμματοσειρών

  1. Από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Εκτύπωση.
  2. Εάν βλέπετε μόνο ένα πλαίσιο διαλόγου βασικής εκτύπωσης, ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση λεπτομερειών κοντά στο κάτω μέρος για να αποκτήσετε πρόσβαση στις διαθέσιμες επιλογές εκτύπωσης.
  3. Από το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος αναφοράς, επιλέξτε τον τύπο δείγματος που θέλετε να εκτυπώσετε (κατάλογος, ρεπερτόριο ή καταρράκτης).
  4. Για τα δείγματα του καταλόγου και του ρεπερτορίου, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να επιλέξετε το δείγμα ή το μέγεθος του glyph.
  5. Για το δείγμα Waterfall, επιλέξτε τα μεγέθη γραμματοσειράς εάν θέλετε κάτι διαφορετικό από τα προεπιλεγμένα μεγέθη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίζονται στην αναφορά τα στοιχεία γραμματοσειράς, όπως οικογένεια, στυλ, όνομα PostScript και όνομα κατασκευαστή.
  6. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε σε PDF αντί για χαρτί, επιλέξτε αυτή την επιλογή από το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση.

Δημοσιεύθηκε: 10/10/2011

Ενημερώθηκε: 13/4/2015