Προσθέστε τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών στο Mac σας

Ρύθμιση του Mac με πολλούς χρήστες

Το λειτουργικό σύστημα Mac υποστηρίζει πολλούς λογαριασμούς χρηστών που σας επιτρέπουν να μοιράζεστε το Mac με άλλα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους σας, διατηρώντας παράλληλα τις πληροφορίες κάθε χρήστη με ασφάλεια από άλλους χρήστες.

Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει τα αγαπημένα του φόντα επιφάνειας εργασίας και θα έχει το δικό του αρχικό φάκελο για την αποθήκευση των δεδομένων του. μπορούν επίσης να ορίσουν τις δικές τους προτιμήσεις για το πώς φαίνεται και αισθάνεται το Mac OS. Οι περισσότερες εφαρμογές επιτρέπουν στα άτομα να δημιουργήσουν το δικό τους σύνολο προτιμήσεων εφαρμογών, έναν άλλο λόγο δημιουργίας λογαριασμών χρηστών.

Κάθε χρήστης μπορεί επίσης να έχει τη δική του βιβλιοθήκη iTunes, σελιδοδείκτες Safari, λογαριασμούς iChat ή Μηνύματα με τη δική τους λίστα βιβλίων φίλων, Βιβλίο διευθύνσεων και iPhoto ή Φωτογραφίες .

Η δημιουργία λογαριασμών χρηστών είναι μια απλή διαδικασία. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ως διαχειριστής για να δημιουργήσετε τους λογαριασμούς χρηστών. Ο λογαριασμός διαχειριστή είναι ο λογαριασμός που δημιουργήσατε κατά την πρώτη ρύθμιση του Mac. Συνεχίστε και συνδεθείτε με το λογαριασμό διαχειριστή και θα ξεκινήσουμε.

Είδη λογαριασμών

Το Mac OS προσφέρει πέντε διαφορετικούς τύπους λογαριασμών χρηστών.

Σε αυτή την συμβουλή, θα δημιουργήσουμε ένα νέο τυπικό λογαριασμό χρήστη.

Προσθέστε έναν λογαριασμό χρήστη

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί ή Χρήστες και Ομάδες για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων για τη διαχείριση λογαριασμών χρηστών.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό διαχειριστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) που βρίσκεται κάτω από τη λίστα λογαριασμών χρηστών.
  5. Θα εμφανιστεί το φύλλο του νέου λογαριασμού.
  6. Επιλέξτε Standard από το αναπτυσσόμενο μενού των τύπων λογαριασμού. αυτή είναι και η προεπιλεγμένη επιλογή.
  7. Καταχωρίστε το όνομα αυτού του λογαριασμού στο πεδίο Όνομα ή πλήρες όνομα . Αυτό είναι συνήθως το πλήρες όνομα του ατόμου, όπως ο Tom Nelson.
  8. Καταχωρίστε ένα ψευδώνυμο ή μικρότερη έκδοση του ονόματος στο πεδίο Σύντομο όνομα ή Όνομα λογαριασμού . Στην περίπτωσή μου, θα εισέλθω στο tom . Τα σύντομα ονόματα δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κενά ή ειδικούς χαρακτήρες, και με σύμβαση, να χρησιμοποιείτε μόνο μικρά γράμματα. Το Mac σας θα προτείνει ένα σύντομο όνομα. μπορείτε να αποδεχτείτε την πρόταση ή να εισαγάγετε το σύντομο όνομα της επιλογής σας.
  1. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν το λογαριασμό στο πεδίο Password . Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του κλειδιού δίπλα στο πεδίο Password και ο Βοηθός κωδικού πρόσβασης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
  2. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Επαλήθευση .
  3. Πληκτρολογήστε μια περιγραφική υπόδειξη για τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Password Hint . Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα τρεμοπαίζει τη μνήμη σας αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μην εισάγετε τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λογαριασμού ή Δημιουργία χρήστη .

Θα δημιουργηθεί ο νέος τυπικός λογαριασμός χρήστη. Θα δημιουργηθεί ένας νέος αρχικός φάκελος, χρησιμοποιώντας το σύντομο όνομα του λογαριασμού και ένα τυχαία επιλεγμένο εικονίδιο που θα αντιπροσωπεύει το χρήστη. Μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο χρήστη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας ένα νέο από την αναπτυσσόμενη λίστα εικόνων.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για να δημιουργήσετε πρόσθετους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία λογαριασμών, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων λογαριασμών, για να αποτρέψετε οποιονδήποτε άλλον να κάνει αλλαγές.

Οι λογαριασμοί χρηστών του Mac OS είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτρέψετε σε όλους τους χρήστες να μοιράζονται ένα μόνο Mac. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την ειρήνη, επιτρέποντας σε όλους να προσαρμόσουν το Mac ώστε να ταιριάζουν με το fancy τους, χωρίς να επηρεάζουν τις προτιμήσεις κάποιου άλλου.